Blog

Szűrők

Címke: érdekesség

Kínából származik, a 19. század óta világszerte ismert zöldség, és nem csak Kínában, de a Karib-tenger térségében, sőt, a Fülöp-szigeteken is rajonganak érte, a jamaikai konyha fontos összetevője. Mi az? Lehetne ez egy kvízműsor sok pénzt érő kérdése is, a legtöbb magyarnak alaposan feladnánk vele a leckét. Mi ugyanis kevésbé ismerjük, bár néha már felbukkan…

A kismamákat szokták azzal vádolni, hogy várondósságuk alatt összeesznek mindenfélét, olyan dolgokat szeretnek együtt fogyasztani, amit más ember elképelni sem tud. Lekváros kenyér uborkával, zsíros kenyér almával, jégkrém fagyival, savanyú uborka tejföllel – csak hogy néhányat említsünk. A legtöbb kismama a várandósság után elhagyja ezeket a furcsa ételkombinációkat, de a világ gasztronómiai mesterei sosem állnak…

Imádjuk a színét, az illatát, az aprócska virágait, a kis fürtöket és a hangulatot, amit teremt: tavasz, simogató napsütés, anyák napja, vidám gyerekek kacaja. Nem más ez, mint az orgona, amiről kevesen tudják, hogy a konyhában is megállja a helyét, de nagyon nem mindegy, hogyan nyúlunk a témához. Erről az érdekes témáról szól az Interfood…

A kávé az egyik legnépszerűbb ital világszere, isszuk mindenhogyan: feketén, hosszan, röviden, tejjel, tejszínnel, habbal, cukorral vagy más édesítőszerekkel. A végeredmény számos tényezőtől függ: a kávébab származási helyétől, fajtájától, a pörkölés módjától és persze a főzés technikájától is. Hazánkban az eszpresszó a legelterjedtebb kávé, csak kevesen ismerik a különleges török változatot. Az Interfood e heti…

Mangópor A mangó egy igazán különleges egzotikus gyümölcs, nagy bántunkra hazánk éghajlata nem kedvez neki, így csak messzi földről tudjuk beszerezni ezt az édes, lédús élénk színű finomságot. Fogyasztjuk nyersen, kiváló alapanyaga a gyümölcssalátának, de hőkezelve is finom gyümölcsleves vagy éppen fűszeres chutney készíthető belőle. Más országok különlegességeit bemutató boltokban találkozhatunk mangóból készült befőttel, pürével…

A kacsa Ázsia legnépszerűbb szárnyasa, de Európában is kedvelt húsféle. Hazánkban leginkább csak ünnepekkor, jeles napokon szokás készíteni, aminek elsősorban meglehetősen borsos ára az oka. Aki mégis áldoz rá, az fejedelmi ételt tud az asztalra varázsolni, ezért érdemes időnként megpróbálkozni vele. A sült kacsa húsa ugyanis szaftos, puha és omlós, a belőle készült leves pedig…

Egyél húst, vagy ne egyél húst? Sok húst egyél, vagy csak heti egyszer? Kell az emberi szervezetnek az állati fehérje? A szárnyas húsok jobbak, vagy a vörös húsok? Most akkor a hal hús vagy sem? Rengeteg, sokszor egymásnak ellentmondó információ ömlik ránk a húsevéssel kapcsolatban, a végére pedig már azt sem tudjuk, kinek és minek…

A meleg nyári napokon az ember leginkább hűsítő ételekre vágyik, melyek segítenek túlhevült testünknek lehűlni. A jégkrém, a hűtött dinnye, a hideg gyümölcsleves alapélelmiszerek nyáron, de sokan kedvelik ilyenkor a hideg túrókrémet, joghurtot is. Joghurtból rengetegféle változat elérhető a boltok polcain, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének leginkább tetszőt. Azon túl, hogy hűsít, számos jótékony…

Hogyan lesz egy nemzetnek jellegzetes konyhaművészete, kedvenc fűszerei, világszerte híres fogásai? Ehhez bizony évszázadok és kiváló új ételek kellenek, melyek aztán meghódítják a világot, és bizony a földrajzi adottságok sem utolsók, hiszen általában azokat a növényeket, fűszereket részesíti előnyben egy nemzet, amelyek saját területén is megteremnek. Talán nem is vagyunk mindig tisztában vele, de számos…

Hogyan ne romoljon meg az étel

Hogyan ne romoljon meg az étel A nyári kánikulában különösen nagy feladat a főzés megoldása, hiszen senki sem szeret hőségben a tűzhely mellett álldogálni órák hosszat. Különösen nagy bosszúság, ha a sok energiával elkészített étel megromlik, mert nem megfelelően tároltuk. A nagy melegekben nem csak a főtt étel van veszélyben, hanem számos más élelmiszer is…

Mivel fizethet?