Blog

Szűrők

Címke: érdekesség

Egyél húst, vagy ne egyél húst? Sok húst egyél, vagy csak heti egyszer? Kell az emberi szervezetnek az állati fehérje? A szárnyas húsok jobbak, vagy a vörös húsok? Most akkor a hal hús vagy sem? Rengeteg, sokszor egymásnak ellentmondó információ ömlik ránk a húsevéssel kapcsolatban, a végére pedig már azt sem tudjuk, kinek és minek…

A meleg nyári napokon az ember leginkább hűsítő ételekre vágyik, melyek segítenek túlhevült testünknek lehűlni. A jégkrém, a hűtött dinnye, a hideg gyümölcsleves alapélelmiszerek nyáron, de sokan kedvelik ilyenkor a hideg túrókrémet, joghurtot is. Joghurtból rengetegféle változat elérhető a boltok polcain, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének leginkább tetszőt. Azon túl, hogy hűsít, számos jótékony…

Hogyan lesz egy nemzetnek jellegzetes konyhaművészete, kedvenc fűszerei, világszerte híres fogásai? Ehhez bizony évszázadok és kiváló új ételek kellenek, melyek aztán meghódítják a világot, és bizony a földrajzi adottságok sem utolsók, hiszen általában azokat a növényeket, fűszereket részesíti előnyben egy nemzet, amelyek saját területén is megteremnek. Talán nem is vagyunk mindig tisztában vele, de számos…

Hogyan ne romoljon meg az étel

Hogyan ne romoljon meg az étel A nyári kánikulában különösen nagy feladat a főzés megoldása, hiszen senki sem szeret hőségben a tűzhely mellett álldogálni órák hosszat. Különösen nagy bosszúság, ha a sok energiával elkészített étel megromlik, mert nem megfelelően tároltuk. A nagy melegekben nem csak a főtt étel van veszélyben, hanem számos más élelmiszer is…

Semmi sem állandó, csak a szüntelen változás. Amit tegnap még megdönthetetlen igazságnak hittünk, azt ma már kétkedve vizsgálgatjuk, holnapra pedig talán épp az ellenkezője nyer bizonyítást. Az egészségről és a tökéletes étrendekről alkotott elképzeléseink is folyamatosan változnak. Az 1980-as évek sztárja az alacsony zsírtartalmú étrend volt. 1990-ben a szénhidrátmentesség hódított, majd a 2000-es évek egészen…

Minden háziasszony jól tudja, hogy maradék nélkül főzni szinte lehetetlen. Az ember hiába igyekszik pontosan annyit készíteni, amennyire a családnak szüksége van, mindig marad egy-két kanálnyi krumplipüré, egy kis szikkadt piskóta, vagy éppen száraz kenyér. A mai árak és viszonyok között nem jó szívvel dobja ki ezeket az ember, de akkor mihez kezdjünk velük? Az…

Vannak, akik a konyha közelébe sem mernek menni, és még a tojásrántotta készítését is kihívásként élik meg, míg mások otthonosan mozognak a főzés világában, és rendszeresen izgalmas új receptekkel próbálkoznak. Mindkét tábor jár időnként úgy, hogy valami nem sikerül. Egy gyakorlott szakács is odaégetheti a húst, kifuttathatja a tészta levét, elsózhatja a levest. De vajon…

Felmérések szerint a felnőttek 80%-a minden nap fogyaszt valamilyen koffeintartalmú italt. Kétség sem férhet hozzá, hogy ennek túlnyomó része kávé, hiszen a világ napi kávéfogyasztása meghaladja a kétmilliárd csészét. Érdekesség, hogy az egy főre jutó kávéfogyasztás bajnokai a skandináv országok, a vonatkozó lista első helyét ugyanis Finnország foglalja el – egy átlagos finn naponta majdnem…

Sajnos mindenki életében vannak időszakok, amikor túl sok a munka és túl sok a stressz, ennek pedig az az eredménye, hogy az ember szervezete kimerül, és ilyenkor fogékonyabbak vagyunk mindenféle betegségre. Az ilyen nehéz időszakok után jó, ha tudunk tartani egy kis pihenőt, néhány olyan napot, amikor a semmittevésé a főszerep. Amellett, hogy pihenünk, érdemes…

Minden évnek megvannak a nagy felfedezései, nincs ez másképp az ételek világában sem. Az idei év sztárja, bár 2017-ben látta meg a napvilágot, csak mostanra tudott akkora hírnévre szert tenni, hogy a hazai gasztronómia is felfigyeljen rá. Ez a ruby csokoládé, azaz a rózsaszín csoki. Kellemes pasztelles rózsaszín árnyalatban pompázik, ami már önmagában vonzóvá teszi….

Mivel fizethet?