Blog

Szűrők

Címke: érdekesség

oregano

A magyar konyhának vannak bizonyos alapfűszerei, mint a bors, a kömény és az őrölt pirospaprika. Ezeket napi szinten használja minden háziasszony. Aztán vannak olyan fűszerek, melyek nem kerülnek elő minden nap, de azért gyakran alkalmazzuk őket, mint a fahéj, a szerecsendió, a bazsalikom. A polcok hátsó részén pedig ott lapulnak a különlegesebb ízvilágú és aromájú…

bogyós gyümölcsök

Aki olvasta bogyós gyümölcsökkel foglalkozó cikkünk első részét, az bizonyára sok mindent megtudott az eperről, a málnáról, az áfonyáról és az egresről. Jól ismert és népszerű bogyós gyümölcsök ezek, most viszont a kevésbé elterjedt társaik következnek. Az Interfood ezen a héten a szeder, a josta, és a ribizli nyomába ered. Tartson Ön is velünk, hogy…

Vadhúsból készült étel

Az Interfood szereti az újdonságokat, és igyekszik mindig naprakész lenni, ezért legújabb meglepetésünk a vadhúsból készült ételek felvétele kínálatunkba. Az elmúlt évtizedekben egyre több szakember javasolja a rendszeres vadhúsfogyasztást, hiszen a vadhús kiváló élettani hatásokkal bír, nem károsítja a környezetet, és az egészséges életmód alappillére lehet. Hazánkban magas minőségű vadhúshoz lehet jutni, ezért úgy döntöttünk,…

Bogyós gyümölcsök

Ha nyár, akkor a friss zöldségeké és lédús gyümölcsöké a főszerep. A dinnyék, a barackok és a bogyósok érésének ideje ez, amelyek még a legfullasztóbb kánikulában is jólesnek az embernek, ezért a meleg hónapok során a legnagyobb segítőink. Az Interfood ezen a héten a bogyós gyümölcsök széles palettáját veszi górcső alá. Tartson velünk, tudjon meg…

fűszerkömény

A magyar gasztronómia három alapfűszere az őrölt pirospaprika, a feketebors és a fűszerkömény. Ez a trió adja minden paprikás és pörkölt alapját, de megtalálhatóak a levesinkben is, és a legegyszerűbb magyar étel, a paprikás krumpli három alappillére is ez a fűszeregyüttes. Korábban írtunk már a borsról és a pirospaprikáról, most következzen a fűszerkömény bemutatása. Tartson…

hamburger

Előbb vagy utóbb mindenkit utolér ugyanaz a probléma – megunjuk a saját ízeinket, nincs erőnk, időnk és kedvünk főzni. Hogyan oldottuk meg eddig ezt a dilemmát? Elszaladtunk a közeli gyorsétterembe, és ettünk egy hamburgert. Ezekben a napról napra változó időkben fel kell találni magunkat, ki kell próbálni új dolgokat is. Ha még soha nem készített…

saláta centrifuga

A főzés tudománya egy élethosszig tartó tanulási folyamat, hiába van ezeréves gyakorlatunk, hiába főzünk maguknak minden egyes nap, mindig bukkannak fel újabb alapanyagok, új receptek, amiket még nem próbáltunk. Sosem lehet eleget tudni, hiszen számos olyan praktika létezik, ami nagyban megkönnyíti az ember dolgát, és aminek segítségével könnyedén megszabadulhatunk a bosszantó konyhai nehézségektől. Az Interfood…

hüvelyesek

Nem mindegy, hogy melyik napszakban mit eszünk, hiszen a rosszul megválasztott élelmiszerek emésztési problémákat, puffadást, gyomorégést, görcsöket okozhatnak, és rossz közérzethez vezetnek. Ha szeretnénk mindezt elkerülni, szükség lesz némi tudatosságra és odafigyelésre, amikor ételeinket megválasztjuk. Az Interfood most sorra veszi a legnehezebben emészthető élelmiszereket, így könnyebb lesz őket megfelelő időpontban fogyasztani a nap folyamán. Mit…

befőttek a kamrában

Gondolta volna, hogy szinte biztosan van olyan élelmiszer az Ön háztartásában is, amit helytelenül tárol? Az, hogy mit teszünk hűtőbe, azonban belül is hova, mi kerül a kamra polcára, és mi a konyhaszekrény könnyen hozzáférhető pontjára, egy beköltözés után szinte azonnal kialakul, és többnyire végleg úgy is marad. Hiszen a megszokás nagy úr, nehezen engedünk…

rebarbara

Egy növény, amelyet a zöldségekhez sorolunk, mégis gyümölcsökkel vegyítve használjuk fel. Bizonyos részeiből nagyon finom sütemény, ivólé, lekvár és kompót készíthető. Levelei erősen mérgezőek, vesekövet, akár még halált is okozhatnak. Ez a különleges és nem teljesen veszélytelen növény a rebarbara. Hazánkban kevésbé ismert, ezért az Interfood utánajárt, mit érdemes tudni róla. Tartson velünk, ismerjen meg…

Mivel fizethet?