Blog

Szűrők
Hogyan ne romoljon meg az étel

Hogyan ne romoljon meg az étel

Hogyan ne romoljon meg az étel

A nyári kánikulában különösen nagy feladat a főzés megoldása, hiszen senki sem szeret hőségben a tűzhely mellett álldogálni órák hosszat. Különösen nagy bosszúság, ha a sok energiával elkészített étel megromlik, mert nem megfelelően tároltuk. A nagy melegekben nem csak a főtt étel van veszélyben, hanem számos más élelmiszer is – ilyenkor már nem megfelelő a kamra hűvös polca vagy éppen a konyhapult a gyümölcsök és a zöldségek tárolására. Vannak kifejezetten hőérzékeny élelmiszerek, melyeknek különösen fontos, hogy kellően hidegen tartsuk őket. Az Interfood most néhány tárolási praktikát mutat kedves olvasóinak, melyek segítségével hatékonyabban átvészelhetjük a kánikulát!

A hűtőbe vele!

Nyáron sajnos könnyen megromlik a főtt étel, ezért mindig törekedni kell arra, hogy amint lehet, bekerüljön a hűtőbe. Főzés után hűthetjük ventilátor segítségével, vagy akár a fazekat hideg vízbe téve is. Érdemes ilyenkor kerülni az óriási adagok főzését, a kamrában már nem áll el egy egész napot az étel, és előfordul, hogy megromlik, mire kihűlne. Ha mégis sokat kell főznünk, osszuk szét kisebb adagokra, ezzel is gyorsítva a folyamatot.

Helyes tárolás

A nejlontasakok ideje lejárt, egyre kevesebb helyen találkozhatunk már velük, de a piacok sajnos még mindig tele vannak velük. Ha nem készültünk előre, és kénytelenek vagyunk elfogadni a nejlonzacskót, hazaérve mindenképpen vegyük ki belőle az árut, és zacskó nélkül tegyük be a hűtőbe. A bezacskózott zöldség és gyümölcs ugyanis befülled, és hamar rothadásnak indul.

Pékáru

Nyáron nem könnyű feladat a pékáruk tárolása, a melegben nagyon gyorsan kiszáradnak, vagy megpenészednek. A hagyományos papír- vagy műanyagzacskós megoldásnál sokkal jobb egy textil kenyeres zsák beszerzése, melyet speciális lélegző anyaggal vonnak be belülről, így napokig friss marad benne a pékáru. Másik nagy előnye, hogy teljesen környezetbarát, hiszen nem csak egyszer használjuk.

Nem baj, ha koszos

Az előre megmosott zöldségek és gyümölcsök sokkal gyorsabban romlanak. A piacon gyakran annak érdekében, hogy az áru mutatósabb legyen, megmossák őket, de sajnos ezek sokkal gyorsabban megromlanak. Éppen ezért érdemes kerülni az előre megmosott gyümölcsöt és zöldséget, inkább válasszuk a kissé földes sárgarépát, gyökeret vagy burgonyát, mert az biztosan tovább marad friss.

A nyár a pihenésé és a feltöltődésé, nem érdemes ilyenkor főzéssel tölteni a drága időt. Rendeljen finom ételeket házhoz az Interfood ételfutártól, mi megkönnyítjük a dolgát, könnyebbé és gondtalanabbá tesszük a nyarat! Változatos és egészséges ételekkel várjuk kedves megrendelőinket, hogy az egész család jóllakjon!

Ez is érdekelheti

„Ha egy jóízűt nem nevet, az a nap fuccsba megy”

Fantasztikus hírt kapott az Interfood csapata – 2023. július 20-án egy kedves ügyfelünk, aki már több mint 10 éve heti rendszerességgel rendeli ebédjét az Interfoodtól, betöltötte a 100. életévét! Boldog születésnapot, Nóra néni! A kerek jubileum apropóján utánanéztünk, hogyan is festett a világ száz évvel ezelőtt, Nóra néni születésének idején. Egy évszázaddal ezelőtt 1923-ban még…