Blog

Szűrők
spenót krémleves kenyérkockával

A hideg februári napokon nincs is jobb, mint egy tányér forró krémleves, amely nemcsak átmelegíti a testet, hanem értékes tápanyagokkal is ellátja szervezetünket. Ebben az időszakban számos szezonális zöldség áll rendelkezésünkre, amelyekből ízletes és egészséges krémleveseket készíthetünk, hozzájárulva immunrendszerünk erősítéséhez. Szezonális zöldségek és jótékony hatásaik Kelbimbó: A kelbimbó gazdag K-vitaminban, amely elengedhetetlen a csontok egészségéhez…

almás túrós rétes szelet

A 19. században a báli szezon a társadalmi élet csúcspontját jelentette, különösen a farsangi időszakban, amely vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig tartott. Ezek az elegáns események nemcsak a tánc és a zene örömét kínálták, hanem a gasztronómiai élvezetek terén is kiemelkedtek. A báli szezon társadalmi jelentősége A bálok kezdetben zártkörű rendezvények voltak, ahol az arisztokrácia és…

indiai csirkés étel az asztalon

A csirkehús a világ számos konyhájának alapvető és sokoldalúan felhasználható alapanyaga. Könnyen hozzáférhető, fehérjében gazdag, alacsony zsírtartalmú, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. A csirkehúsban található fehérje elősegíti az izomnövekedést és -fenntartást, míg a benne lévő B-vitaminok és ásványi anyagok támogatják az anyagcserét és az immunrendszer működését. A világ különböző tájain számtalan ízletes csirkehúsos étel található,…

édesburgonya szeletek

Az édesburgonya, avagy batáta, napjaink egyik legkedveltebb alapanyaga, amelyet sokféleképpen felhasználhatunk a konyhában. Különleges ízvilága, magas tápanyagtartalma és változatos felhasználhatósága miatt méltán érdemelte ki a “szuperétel” jelzőt. De honnan származik ez a különleges zöldség, és miért érdemes az étrendünk részévé tenni? Nézzük meg közelebbről! Az édesburgonya származása és elterjedése Az édesburgonya Dél- és Közép-Amerikából származik,…

rizotto a tányéron

A rizottó az olasz konyha egyik legismertebb és legkedveltebb fogása, amely az észak-olasz régiókból származik. Eredete a 15. századra nyúlik vissza, amikor a rizs termesztése elterjedt Lombardia és Piemonte területén. Az olaszok gyorsan rájöttek, hogy a krémes, selymes állagú rizottó tökéletes alapot nyújt a szezonális alapanyagok kiemelésére. Így született meg ez a sokoldalú étel, amely…

királyok süteménye az asztalon

A vízkereszt, vagy más néven háromkirályok napja, január 6-án zárja le a karácsonyi ünnepkört, és egyben megnyitja a farsang időszakát. Az ünnep keresztény hagyományai közé tartozik a Jézus megkeresztelkedésére és a napkeleti bölcsek látogatására való emlékezés. Magyarországon ilyenkor szokás lebontani a karácsonyfát, jelezve az ünnepi időszak végét. De mi a helyzet a vízkeresztkor fogyasztott ételekkel?…

Mivel fizethet?