Blog

Szűrők
csokis-marlenka

Örmény eredetű, dióval szórt karamellás, mézes-krémes tömény desszertcsoda, ami nem tartalmaz tartósítószert és mesterséges színezéket. Az eredeti változat Csehországban készül kizárólag magas minőségű alapanyagok felhasználásával, és manapság már megtalálható a legtöbb kávézóban és cukrászdában. Mi az? Hát a Marlenka! Nagyon izgalmas sütemény mind az eredetét, mind a mai elkészítési módjait tekintve. Igazán romantikus a történet,…

cezar-salata-tonhallal

Egy műveltségi vetélkedő százezreket érő kérdése lehetne, hogy vajon evett-e Julius Caesar cézár salátát? A helyes válasz az, hogy nem, akkoriban ugyanis még nem létezett ez a napijainkban népszerű salátaféleség. A római kori lakomák fenségesek és fényűzőek voltak, igaz gasztronómiai különlegességekkel, mint például a Julius Ceasar féle árpakása, a kappan és jérce mogyorós bundában vagy…

olaszos-tepsis-csirkemell

A magyarországi háztartásokban még csak néhány évtizede lettek állandó vendégek a zöldfűszerek, a klasszikus magyar konyha ugyanis leginkább pirospaprikát, borsot, köményt, használ, és csak az elmúlt évtizedekben kezdett ismerkedni az oregánóval, a bazsalikommal, a rozmaringgal és társaikkal. Nem így az olaszok, akik erőszeretettel használják őket, és alapvető fűszereknek számítanak náluk. Az ilyen fűszerekkel készült ételeket…

bazsalikomos-csirkemaj-paradicsomsalataval

A belsőségeket nem mindenki szereti, egyes országokban nincs is igazán kultúrája az elkészítésüknek. A belsőségek fogyasztása Magyarországon is megosztja az embereket, akadnak, akik imádják, mások undorodnak tőle, és olyanok is vannak, akik csak bizonyos belsőségeket fogyasztanak, mint például a pacal vagy a zúza. Az agyvelő és a vese szokott a képzeletbeli ranglista végén kullogni, ezeket…

paleo-mogyorokremes-szelet

Nagyon érdekes nap mint nap szembesülni vele, hogy az emberek életmódjának változása milyen erőteljesen kihat életünk minden területére. Évtizedek alatt képes átalakulni egy-egy kultúra, megváltozik a szokásmód, az idők során mást és mást örökítünk gyermekeinkre. A divat mindig hoz valami újat, folyamatosan változnak a trendek, a régi szokások elavulttá válnak, majd feledésbe merülnek. Az élet…

Cukkínis gombás rizzsel töltött paprika, paradicsommártás

A gasztronómia egyik legnagyobb csodája, amikor ismert ízekből és hozzávalókból hozunk létre valami egészen újszerű és izgalmas kombinációt. A cukkinis, gombás rizzsel töltött paprika, paradicsommártással tálalva pont ilyen újszerű ízkavalkád, ráadásul egészséges és tápláló főétele lehet nem csak a tudatosan étkezőknek, de a vegetáriánusoknak is, ugyanis nem tartalmaz húst, fő összetevői a friss zöldségek. Korábban…

Mivel fizethet?