Blog

Szűrők
dió

Sajnos a szakemberek szerint a dióburok-fúrólégynek köszönhetően az ideit diótermés katasztrofálisnak ígérkezik, ezért várhatóan ismét az egekben lesz a dió ára. Ennek ellenére az igazi őszi hazai termésmustrát nem ejthetjük meg a dió nélkül, hiszen jellegzetes csonthéjas gyümölcsünk, amely szerves részét képezi a magyar gasztronómiának. Tartson az Interfooddal, és tudjon meg meglepő dolgokat a dióról….

Méz

Mézkalauz   Nemhiába nevezzük a mézet folyékony aranynak, hiszen ősidők óta jó szolgálatot tesz a méhek által összegyűjtött különleges anyag az embernek. Édesíti ételeinket és italainkat, és számtalan módon gyógyítja az emberi testet. Manapság különféle mézek vannak forgalomban, de kevesen tudják, mi is köztük a különbség. Az Interfood ezen a héten a lekedveltebb mézfajtákat mutatja…

körte

Beköszöntött az ősz, és hozta magával a természet kincseit, mint a dércsípte csipkebogyót, az édes sütőtököt, az őszi almákat, a finom szőlőket és az izgalmas szüreteléseket, valamint a körtét, sokunk nagy kedvencét. Sokféle körte létezik, hazánkban a legtöbbjük ősszel érik, így most van itt az ideje azok leszüretelésének. Ha Ön is imádja a körtét, tartson…

őzragu

Noha hazánk bővelkedik vadhúsokban, az átlag magyar mégis kevés vadhúst fogyaszt. Nagy kár ez, hiszen a vadállatok húsa rendkívül egészséges, mentesek mindenféle káros anyagoktól, hiszen őket nem takarmányozza az ember, így nem is jutnak hormonokkal kezelt ételekhez, gyógyszerekhez, növekedésgyorsítókhoz. Csupán a természetben megtalálható növényeket legelik, és mozgásban gazdag életmódjuk miatt a húsuk kiváló minőségű. Az…

levendula

Sokak kedvenc gyógynövénye, mások a nyugodt éjszaka reményét látják a belőle főzött gyógyteában, vannak, akiknek a levendula illata az egyik legkedvesebb, és még sorolhatnánk, mi mindenért lehet imádni a levendulát. Az Interfood ezen a héten az illatos levendulamezőkre hívja kedves olvasóit, és igyekszik ezúttal is sok-sok érdekességet felkutatni! Tartson velünk, emeljük együtt kalapunkat a legfinomabb…

édesburgonya

Krumpli is meg nem is, semleges íz helyett édeskés, de akkor vajon kell sózni vagy nem, és egyáltalán, mit lehet kezdeni vele? Az édesburgonya vagy batáta az elmúlt évek nagy kedvence, számos fogyókúrás és egészséges életmód tanácsadó esküszik rá, de persze olyan cikkek is napvilágot láttak már, amelyek szerint nem sokkal előkelőbb a hagyományos krumplinál….

Mivel fizethet?