Blog

Szűrők

Címke: tészta

Chicken Alfredo – olasz vagy amerikai? Ez itt a kérdés, hiszen a hangzása olaszos, az íze is, de amikor az étel eredetét kutatjuk, bizony azt látjuk, hogy Amerikából származik. Hogy is van ez? A Chicken Alfredo egy remek tésztaétel, sok vajjal, parmezánnal és finom csirkehússal készül, no meg persze tésztával, nem is akármilyennel. Az alaprecept…

Korábbi blogcikkünk arról szólt, hogy milyen sokféle készételt lehet a fagyasztóba tenni, és ez milyen nagy segítség, amikor épp nincs idő főzni, és az ételrendelésről is lecsúsztunk. Ám vannak olyan fogások, amiket nem ajánlatos lefagyasztani, mert kiengedés után állaguk, vagy akár az ízük is megváltozik, és sokat veszítenek élvezeti értékükből. Az Interfood e heti cikke…

A tészta világszerte az egyik legnépszerűbb étel, minden országnak megvannak a maga tésztaspecialitásai. A magyar gasztronómia előkelő helyen tartja számon a tésztákat, imádjuk őket sósan és édesen, töltve vagy szósszal leöntve. Az óriástésztákból nagyon különleges és mutatós fogások készíthetőek, de mielőtt megvásároljuk őket, jó, ha tudjuk, melyiket hogyan érdemes elkészíteni. Az Interfood most három tölthető…

tésztafajták

A magyar gasztronómia fontos alapköve a tészta, szeretjük minden változatban, leveseket gazdagítunk vele, főételként tálaljuk, édesen és sósan is készítjük. Annyira alapvető élelmiszer a tészta, hogy azt gondolhatnánk, mára már biztosan mindent tudunk róla. Az Interfood ezen a héten azt a célt tűzte ki maga elé, hogy új információkkal szolgál kedves olvasóinak a tésztáról. Lássuk,…

élesztő

Néhány hónappal ezelőtt még senki sem gondolta volna, hogy az egyik legkeresettebb alapanyag az élesztő lesz, és alig lehet majd hozzájutni. Mindenkit váratlanul ért az egész világot felforgató járvány, ami bizony sok változás elé állította a ma emberét. Eddig sokan gondolni sem mertek az otthoni kenyérsütésre, most pedig hirtelen nagyon jó lenne tudni, mi a…

foodbox

Mai rohanó világunkban felértékelődik minden, amivel időt spórolhatunk, hiszen minden óránkra legalább másfélszer annyi teendő jut, így aranyat érnek az olyan megoldások, amelyekkel értékes perceket takaríthatunk meg. A Foodbox finom dobozai ennek szellemében készültek, szinte bárhol beszerezhetőek, villámgyorsan el lehet készíteni őket, ráadásul finomak és egészségesek! Mi az a Foodbox? A Foodbox termékei 8 éve…

kínai ételek

Európai ember számára nem igen létezik egzotikusabb vidék, mint Kína, ahol egy teljesen más kultúra szokásaival találjuk szembe magunkat, és ahol óvatosnak kell lenni, amikor ételt rendelünk magunknak egy helyi étteremben, hiszen könnyedén érthetnek minket megrázó meglepetések. Az Interfood ezen a héten Kína izgalmas világába kalauzolja kedves olvasóit, tartson velünk, ismerjük meg együtt ennek a…

gőzgombóc

A magyar gasztronómia jól ismeri és szereti a tésztakülönlegességeket, a nudli, a galuska vagy a krumpligombóc kedvelt étel kis hazánkban. Ha egy kicsit tovább utazunk, és átlépjük a határt, máris lépten-nyomon belefutunk egy számunkra kevésbé ismert, izgalmas tésztacsodába, a gőzgombócba. Az osztrákok népszerű étele, melyet többnyire édesen fogyasztanak, mindenféle izgalmas töltelékkel megtöltve. Ha Ön is…

vargabéles

A vargabéles évtizedeken keresztül az iskolai menzák és a vendéglők sztárja volt, ezért annyit mindenki tud róla, hogy édes-túrós, mazsolás finomságról van. Azt már kevesebben tudják, hogy miről kapta a nevét, egyáltalán mit jelent az, hogy béles, és miért éppen varga? Az Interfood csapata most elindult kideríteni, mi is az igazság! Tartson velünk, ha Ön…

gnocchi készítés közben

Nokedli, galuska, gnocchi, nudli és angyalbögyörő. Mi, magyarok imádjuk ezeket a kis tésztakülönlegességeket, de vajon mi a különbség köztük, és melyik hogyan készül? Biztosan járt már úgy Ön is, hogy rendelt egy jó kis Petőfi-féle Székely-gulyást nokedlivel, és valami egészen másnak kinézető tésztafélét kapott a tányérjára. Gyakori eset ez, mégpedig azért, mert még mindig nem…

Mivel fizethet?