Blog

Szűrők

Óriástészták

A tészta világszerte az egyik legnépszerűbb étel, minden országnak megvannak a maga tésztaspecialitásai. A magyar gasztronómia előkelő helyen tartja számon a tésztákat, imádjuk őket sósan és édesen, töltve vagy szósszal leöntve. Az óriástésztákból nagyon különleges és mutatós fogások készíthetőek, de mielőtt megvásároljuk őket, jó, ha tudjuk, melyiket hogyan érdemes elkészíteni. Az Interfood most három tölthető óriástészta fajtát mutat be kedves olvasóinak, melyek a hazai boltokban is elérhetőek.

Lumaconi rigate tészta

A lumaconi rigate tészta igazi óriás tésztafajta, mely küllemében leginkább egy csigaházra emlékeztet. A nagyméretű, hajlított, cső alakú tészták egyik vége nyitott, míg a másik szinte teljesen zárt, így könnyedén meg lehet őket tölteni. Ha a megtöltött tésztacsigákat sütőben akarjuk elkészíteni, az kétféle módon történhet. Kezdhetjük azzal, hogy a tésztát kifőzzük, ez esetben fontos betartani a főzési időt és óvatosan szabad csak kevergetni, nehogy összetörjön. Kifőzés után megtölthetjük, majd mehetnek a csigák a tepsibe. A másik elkészítési mód, hogy még szárazon tesszük bele a tölteléket, majd a sütőbe sorakoztatva nagy mennyiségű folyékony öntettel látjuk el, és alufólia alatt sütjük, hogy a tészták meg tudjanak puhulni.

Cannelloni tészta

A cannelloni tészta szintén nagyméretű, mindkét végén nyitott, cső alakú tészta. Sütőben sütésre a legalkalmasabb, nagy előnye, hogy nem szükséges elfőzni. Tölthetjük ricottás spenótos masszával, de nagyon jól illik hozzá a paradicsomos-darált húsos verzió is. A kemény tésztákat kiskanállal megtöltjük, majd olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk. A lumaconi tésztához hasonlóan jó sok szósszal kell nyakon önteni, majd alufóliával lefedve sütni, hogy a tészta is meg tudjon sülés közben puhulni.

Conchiglioni tészta

Igazi olasz kagylótészta, abból is az óriásfajta. Küllemre nagyon dekoratív, hiszen bordás, mint a kagylók héja. Nagyméretű és teljesen nyitott, így nagyon könnyű megtölteni. A fentebb említett töltelékeken kívül ebbe kiválóak a zöldségek is – brokkolis, cukkinis, babos, padlizsános vagy bármilyen más töltelék is kerülhet bele. Mivel maga a tészta nagyon vastag, érdemes kissé előfőzni és csak utána tölteni, majd sütni.

Az Ön családja is rajong a tésztákért? Ha most éppen nincs főzőcskézős kedvében, meglepheti őket az Interfood legfinomabb tésztás fogásaival. Mi az új esztendőben is finom ételekkel, megfizethető árakkal és házhoz szállítással várjuk kedves megrendelőinket!

Ez is érdekelheti

Ezek az ételek nem teszik tönkre a diétát

Ugye ismerős az érzés, amikor nap közben kellene egy-két falat harapnivaló, mert még sokára lesz ebéd, vagy éppen nincs idő többre, csak bekapni valamit gyorsan? Az esti nasikról már nem is szólva, amikor perceken át forgolódunk az ágyunkban, mert bizony éhesen feküdtünk le, és muszáj kiosonni enni valamit. Igen ám, de ezek az étkezések közötti…