Blog

Szűrők

Amerika kedvence tésztaétele

Chicken Alfredo – olasz vagy amerikai? Ez itt a kérdés, hiszen a hangzása olaszos, az íze is, de amikor az étel eredetét kutatjuk, bizony azt látjuk, hogy Amerikából származik. Hogy is van ez? A Chicken Alfredo egy remek tésztaétel, sok vajjal, parmezánnal és finom csirkehússal készül, no meg persze tésztával, nem is akármilyennel. Az alaprecept Olaszországból indult útnak, onnan érkezett Amerikába, ahol elnyerte végleges formáját, mára pedig már az egész világon ismerik, és egyre több hazai éteremben találkozhatunk mi is vele. Az Interfood e heti cikke ezt a történetet járja körül, érdemes velünk tartani!

Fettuccine tészta

A Chicken Alfredo legfontosabb összetevője a fettuccine tészta, ami a római és a toszkán gasztronómia fontos összetevője. Ez a hosszúra metélt tésztafajta tíztojásos, vagyis nagyon sok és csakis friss tojásból készülhet, a végeredmény pedig kissé vastagabb a tagliatellénél. Az eredeti recept szerint a legjobb, ha friss, házi, nyers tésztát főzünk ki hozzá, de készülhet száraztésztából is.

Egy gondoskodó férj

Ha hihetünk a legendának, az étel alapja egy kis római étterem szakácsának fejéből pattant ki, miután felesége megszülte első gyermeküket. Az asszony a szülés után legyengült, férje pedig, aki remek szakács hírében állt, úgy határozott, hogy olyan gazdag ételt készít feleségének, amitől az garantáltan erőre kap. Ehhez frissen gyúrt tésztát használt, rá pedig vajas, parmezános öntetet tett, ami rögtön elnyerte az asszony tetszését. Az étel felkerült az étlapra, és az olaszok nagy kedvence lett.

Olaszországból Amerikába

A folytatásban nagy szerepet játszott Douglas Fairbanks és Mary Pickford, az 1920-as évek sztárházaspárja. Nászútjuk Rómába vezetett, ahol egy este Alfredo éttermében vacsoráztak, és a vajas, parmezános tészta azonnal rabul ejtette őket. Olyannyira, hogy a receptet elkérték, és hazavitték magukkal, ahol aztán bemutatták barátaiknak.

Mikor került csirke a tészta tetejére?

Ez a kérdés máig megválaszolatlan, de annyi biztos, hogy a dolog már Amerikában történt. A Chicken Alfredóban ugyanis a szószos tészta tetején olívaolajon lesütött hússzeletek vannak, és friss petrezselyemlevéllel van megszórva. Hogy ki és mikor találta ki, hogy hússal gazdagítja az amúgy is laktató tésztát, az máig nem derült ki, de csak dicsérni tudjuk a zsenialitását.

Az Ön családja is rajong a tésztákért? Ha a tavasz érkeztével sok a teendő, és a főzés nagy teher, rendeljen házhoz finom meleg ebédet az Interfoodtól! Tésztaételek és más fogások nagy választékban szerepelnek étlapunkon. Az étel házhoz szállítás nagyszerű megoldás a dolgos hétköznapokra. Válogasson finom, változatos ételeink közül, futárunk pedig házhoz viszi!

Ez is érdekelheti

Friss fűszernövényt mindenkinek II.

A frissen szedett gyógy- és fűszernövények illata, aromája és hatása utolérhetetlen. Akinek fontos, hogy igazán egészséges és ízletes ételt tudjon főzni családja számára, annak érdemes időnként elővennie ezeket. Előző blogcikkünkből már kiderült, hogyan lehet mentát, citromfüvet, kaprot és petrezselymet nevelni egy kicsinyke teraszon vagy erkélyen – nem kell hozzá más, csak némi információ az adott…