Blog

Szűrők

Sajttál variációk

Az ünnepi nagy lakomák után jó egy kicsit megpihenni és a nehéz, hagyományos magyar húsos ételek helyett könnyedebb irányba terelni az étkezést néhány hétre. Ilyenkor jó szolgálatot tesznek a saláták, a szendvicsek, a müzlik, a joghurtok vagy éppen a sajttálak. Igen ám, de melyik fajta sajthoz mi illik a legjobban, melyiket mivel érdemes szervírozni? Egy jól összerakott sajttál kiváló vendégváró fogás, hiszen igazi gasztroélményt nyújt a fogyasztónak. Az Interfood most néhány sokat próbált, remekül összeillő párosítást mutat kedves olvasóinak, amivel nem lehet melléfogni!

Kéksajt, sós zabkeksz és dió

A zabkeksz lehet semleges vagy enyhén sós is, a dió pedig akkor a legjobb, ha friss. A kéksajt intenzív ízét remekül kiegészíti a dió jellegzetes tömörsége és a keksz semlegessége.

Brie sajt, bagett és körte

A frissen sült bagettnek szinte lehetetlen ellenállni, nem véletlenül olyan nagy kedvence a franciáknak. A sajttálakhoz kifejezetten praktikus is, hiszen helyes kis karikákat lehet belőle szelni, ami éppen illik egy-egy falat sajtos finomsághoz. A körte minél lédúsabb, annál jobb, de bármelyik fajta remek választás.

Comté sajt, sós keksz, aszalt sárgabarack

Aszalt gyümölcsöket általában csak édes ételekhez szokás fogyasztani, pedig a tömör, édes, gyümölcsös íz nagyon jól kihozza a comté sajt lágy, kissé semleges aromáját. Bármilyen enyhén sós keksz megfelelő lehet, de akár néhány szál grissini is remekül mutat mellettük a tányéron.

Kecskesajt, kétszersült, friss füge

A kecskesajt jellegzetes íze igen megosztó, a sok rajongója mellett szép számmal akadnak olyanok is, akik számára ez a sajt túl intenzív. Éppen ezért a semleges kétszersült a legjobb választás mellé, a friss fügével együtt pedig fejedelmi étel varázsolható belőle.

Cheddar sajt, édes gyümölcskenyér, friss szőlő

Édes gyümölcskenyér és sajt? Nem viccelünk – aki még nem próbálta, annak feltétlenül ajánljuk. Az aszalt gyümölcsökkel teleszórt gyümölcskenyér és a cheddar sajt remek páros, némi nagyszemű szőlő kíséretében érdemes őket szervírozni.

Gorgonzola, tortilla chips, mangó

A chips ugyan nem egy klasszikus sajttál alapanyag, de a jó minőségű tortillával kivételt tehetünk. A kukoricalisztből készült ropogtatnivaló ugyanis nagyon finom a gorgonzolával, a friss mangó intenzív gyümölcsössége pedig nem csak egészségesebbé, de rendkívül finommá is teszi ezt az összeállítást.

Uzsonnára, kora estére vagy vendégvárónak is tökéletes, már csak néhány pohár bor hiányzik melléjük, és az ember máris igazi luxusban érezheti magát. Ha Ön is szeret finomakat enni, de nincs idő minden nap főzőcskézni, az ebéd házhoz rendelés kiváló megoldás! Futárunk házhoz viszi kedvenc ételeit, Önnek nincs más dolga, mint kiválasztani őket az Interfood étlapjáról!

Ez is érdekelheti

Libaleves csigatésztával

Libaleves csigatésztával

Csigatészta, avagy lúdgége. Elgondolkodtak már rajta, hogy abban az időben, amikor még nem léteztek tésztakészítő nagygépek, vajon hogyan készültek ezek a szép kis formás tésztácskák, amelyek az ünnepi tyúkhúslevesbe kerültek? A tésztagyúrás és készítés egy olyan igazi régi népszokás, amit ma már nagyon kevesen művelnek, pedig a saját kezünkkel sodort száraztészta számos érték megőrzője, főleg…