Blog

Szűrők

Ki kér egy cantuccinit?

Elsőre a legtöbb embernek ötlete sincs, miről van szó, de a kérdezőnek is fel van adva a lecke, hiszen nem is olyan egyszerű kiejteni ezt a furcsa szót. Az olaszul jól beszélők előnyben vannak, az Itáliában élők pedig már biztosan mosolyognak, hiszen ez az ő szeretett kekszféleségük, ami a külföldiek számára olykor igen nagy meglepetést okoz. Ez a különleges sütemény bizony kemény, mint a kő, sokan attól félnek, hogy a foguk is beletörik, de mások éppen ettől az egyedi állagtól szeretik annyira. A szupermarketek polcain már mi magyarok is találkozhatunk vele, sőt, otthon is nekiláthatunk elkészíteni, hiszen számos jól bevált recept elérhető az interneten. Az Interfood e heti cikkének főszereplője a cantuccini – nézzük, mitől olyan finom, és persze miért olyan kemény!

Biscotti, cantucci, cantuccini

Az első elnevezés bizonyosan nem fordulhat elő az olaszoknál, ez ugyanis csak egy általános elnevezés, ami annyit tesz, hogy keksz. Igen ám, de milyen keksz? A cantucci vagy cantuccini ugyanis nem akármilyen, hanem egy jellegzetes, konkrét édességféle. Így aki nevén akarja nevezni a gyereket, no meg a kekszet, az bizony az utóbbi két változatot használja, minden más vétek. A helyiek a cantuccit vagy cantuccinit attól függően használják, hogy kisebb, vagy éppen nagyobb formában készül a sütemény.

Egyszerű hozzávalók

Az eredeti recept igen egyszerű, de éppen ettől különleges. Tojás, vaj, liszt, cukor, nagyon kevés sütőpor, egész mandula, és már kész is egy sűrű tészta, melyben a mandulák egészben sorakoznak, és amiből egy nagyobb méretű hurkát készítenek. Ezt a hurkaformát tolják be a forró sütőbe, ahol félkészre sütik, majd onnan kivéve egy éles késsel felszeletelik. Ezt követően a tésztaszeleteket visszatolják a sütőbe, és tovább sütik, ezalatt pedig a tészta megkeményedik, a mandula megpirul, és ellenállhatatlanul mandulás ízű lesz.

Egy finom csésze kávé, egy pohár bor

Elsőre egy gőzölgő teához vagy egy habos capuccinóhoz tudnánk elképzelni, de az olaszok tudnak élni, ezért ők azt mondják, semmiféle meleg ital nem kell ide, csak egy pohár jó bor. Méghozzá desszertbor, és abba mártogatva kell enni ezt a csodás süteményt, úgy az igazi. Hát, ez utóbbi garantáltan vidám hangulatot és napfényt varázsol mindenki szívébe, így szerintünk érdemes kipróbálni!

Önnek mi a kedvenc süteménye? Lehet sütemények nélkül élni, de szerintünk nem érdemes, ahogyan mindennapos meleg étel nélkül sem. Ha nincs idő főzésre, csak néhány kattintás, és az Interfood futára máris viszi a finom ebédet az Ön otthonába! Rendelje házhoz ebédjét hetente megújuló, gazdag kínálatunkból!

Ez is érdekelheti

Libaleves csigatésztával

Libaleves csigatésztával

Csigatészta, avagy lúdgége. Elgondolkodtak már rajta, hogy abban az időben, amikor még nem léteztek tésztakészítő nagygépek, vajon hogyan készültek ezek a szép kis formás tésztácskák, amelyek az ünnepi tyúkhúslevesbe kerültek? A tésztagyúrás és készítés egy olyan igazi régi népszokás, amit ma már nagyon kevesen művelnek, pedig a saját kezünkkel sodort száraztészta számos érték megőrzője, főleg…