Blog

Szűrők

Kesudiós habos kávé

A kávé az emberiség egyik legnagyobb szerelme, a víz után a legtöbbet fogyasztott italunk. Nehéz elképzelni az életet kávé nélkül, nem csak hatása, de a hozzá kötődő rituális szokások miatt is. Rengeteg embernek kávéval indul minden napja, egy csésze gőzölgő ital mellett beszéljük ki legfájdalmasabb élményeinket, vagy éppen ismerjük meg életünk szerelmét. A szakemberek szerint az éghajlati változások nem kedveznek a kávénak, ezért a fenyegetettsége vitathatatlan. Szerencsére ma még elérhető mindenki számára, ezért az Interfood most egy különleges változatot mutat kedves olvasóinak. Kávé és kesudió kombinációja kínál felejthetetlen habos, krémes, kávés élményt!

A csodás kesudió

A kávéját szinte mindenki máshogyan szereti, van, aki tisztán issza, mások csak cukorral, megint mások tejjel, rengeteg tejjel. Ez utóbbi azonban problémát okozhat néhány embernek, ugyanis a laktóz intolerancia sajnos nem kíméli azokat sem, akik rajongva szeretik a tejeskávét. Szerencsére ma már elérhetőek számukra növényi tejek, melyeknek valójában csak a neve tej, hiszen semmi közük az állatokhoz. A mandulatej, a kókusztej, a rizstej és a szójatej sokak számára ismerősen hangzik, de mi a helyzet a kesudióval? Teljesen simára turmixolva egy krémes, selymes, diós ízű elegyet kapunk, ami remekül illik például a reggeli kávénkba.  Nagy előnye, hogy otthon elkészíthető, mutatjuk is hogyan!

Hozzávalók a kesudiós kávéhoz:

  • 1 adag erősre főzött forró feketekávé (kb. másfél csészényi)
  • ¼ csésze pörkölt, sótlan kesudió
  • 1 evőkanál méz
  • egy csipet fahéj

A frissen lefőzött és még forró feketekávét egy nagy teljesítményű turmixgépbe ötjük. Hozzáadjuk a darabos kesudiót, a mézet és a fahéjat, majd elkezdjük nagy fokozaton összeturmixolni az összetevőket. A nagy fokozat azért fontos, hogy a kesudió teljesen simává és krémessé tudjon válni, ne maradjanak benne darabok. Körülbelül 20 másodpercig turmixoljuk, majd bögrébe töltve forrón fogyasztjuk. Az eredmény habos, krémes, kissé diós és fűszeres ízű kávékülönlegesség, amivel akár még a vendégeket is elkápráztathatjuk.

A holnap reggelihez illő ital már meg is van, de mi a helyzet az ebéddel? Ha az új esztendő is dolgosan indul, és a főzés már nem fér bele az időbe, ne csüggedjen, van megoldás. Rendeljen házhoz finom ebédet az Interfood konyhájáról, spóroljon időt önmagának!

Ez is érdekelheti

Camembert, a sajtok királya

Volt egyszer egy egyszerű sajtkészítő asszony Normandiában, aki az 1700-as években egy újfajta sajt készítésébe kezdett, mégpedig egy pap utasításait követve. A sajthoz két liter tejet használt fel, a végeredmény pedig egy kis lapos, 3 cm magas és 11 cm átmérőjű kerek lágy sajt lett, melyet kívülről nemespenész borított, zsírtartalma pedig elérte az 50%-ot. Így…