Blog

Szűrők

Amit tilos fagyasztani

Korábbi blogcikkünk arról szólt, hogy milyen sokféle készételt lehet a fagyasztóba tenni, és ez milyen nagy segítség, amikor épp nincs idő főzni, és az ételrendelésről is lecsúsztunk. Ám vannak olyan fogások, amiket nem ajánlatos lefagyasztani, mert kiengedés után állaguk, vagy akár az ízük is megváltozik, és sokat veszítenek élvezeti értékükből. Az Interfood e heti cikke erről szól, mutatjuk, mivel kell óvatosan bánni!

Burgonyából készült ételek

A magyar konyha egyik legfontosabb alapanyaga a krumpli, esszük szinte minden mellé, tesszük majdnem minden magyaros fogásba. Amibe krumpli került, bármilyen formában, azt nem érdemes a fagyóba tenni, mert kiengedés után kellemetlen íze és állaga lesz az ételnek. Ez vonatkozik azokra a levesekre vagy főzelékekre is, amelyeket krumplival sűrítettünk.

Tejfölt semmiképp!

A másik tiltólistás, ellenben igen népszerű összetevő a tejföl. Az sem jó megoldás, ha behabarva tesszük el a főzeléket, hiszen abba is kerül tejföl. Szerencsére sok olyan étel van, amire felmelegítés után, tálalás előtt is elegendő tejfölt tenni, így nem kell mindenről lemondanunk. A tejföl mellett a joghurt és a lágy sajtok is elvesztik eredeti állagukat kiolvasztás után.

A legtöbb tészta

Vannak jól fagyasztható tészták, mint például a nokedli, de a legtöbb készre főzött tésztát, főleg ha már szósszal nyakon öntöttük, nem szerencsés berakni a fagyasztóba. Ha már előre látjuk, hogy túl sok lesz a szósz, inkább főzzünk ki kevesebb tésztát, és a szószt önmagában fagyasszuk le.

Zöldségek egy része

A készre kevert salátáknak sem barátja a fagyasztás, mert a zöldsaláta, az uborka vagy a paradicsom felengedés után élvezhetetlenné válik, és a rájuk tett öntetnek sem tesz jót, ha megfagy. Az avokádó szintén elveszíti krémes állagát, ezért a salátákkal nem érdemes kísérletezni.

Habos sütemények

Sok süteményt érdemes jégre tenni, ha túl sok készült belőle, de azokkal, amelyek tartalmaznak tejszínhabot, tojáshabot vagy pudingot, inkább ne kísérletezzünk. Ezek ugyanis szétesnek, amikor a sütemény felenged, így pedig már nem lesz finom.

A fagyasztás után a második legjobb megoldás, amivel időt spórolhatunk, az ebéd házhoz rendelés. Azon túl, hogy nem kell a főzéssel bajlódnunk, nagy előnye, hogy nem marad ránk a sok maradék, hiszen csak annyi adagot rendelünk, amennyire szükségünk van. Tegyen egy próbát az Interfooddal, lakjon jól velünk!

Ez is érdekelheti

Étkezés és mozgás – hogy is állnak egymással?

Néha olyan érzése lehet az újságot olvasónak, a tévénézőnek, az internetet böngészőnek, hogy erről a témáról már mindent elmondtak, ezt már mindenki kívülről fújja, miért kell erről újra meg újra beszélni? Az egészséges táplálkozásról és a mozgás szerepéről, fontosságáról írni lerágott csont (hogy stílusosak maradjunk…). Ám, ha így van, akkor miért terjed mégis járványszerűen az…