Blog

Szűrők

Irány a fagyasztó!

Száz évvel ezelőtt még gondot okozott az embereknek, hogyan tárolják a különféle élelmiszereket, hiszen nem volt az otthonokban hűtőszekrény, csupán a hűvös pince, esetleg a kamra polca. Ehhez képest ma már minden háztartás alapvető felszerelési között szerepel a hűtő- és a fagyasztószekrény. Utóbbi lehetővé teszi a hosszabb távú előregondolkodást, hiszen akár hónapokig eltartható benne az étel. Azt mindenki tudja, hogy a nyers zöldségek és gyümölcsök remekül fagyaszthatóak, de vajon kész ételek is kerülhetnek a frigóba? A válasz igen, az Interfood e heti cikkéből pedig az is kiderül, mit érdemes jégre tenni!

Húsleves, csontleves

Húslevest nem érdemes és nem is könnyű kis adagban főzni, hiszen akkor lesz finom, ha sok zöldséggel készül. Ha előre gondolkodunk, és annyit főzünk belőle, hogy jusson a fagyasztóba is néhány adag, később még jó szolgálatot tehet. A tisztára szűrt leves leve bátran lefagyasztható, kiolvasztás után csak felforralni és befőzni kell. A befőzést mindig frissen végezzük, tésztával együtt fagyasztva ugyanis nem lesz élvezhető a végeredmény.

Töltött káposzta

Felmelegítve csak a töltött káposzta jó, tartja a mondás. Annyi bizonyos, hogy ennek a klasszikus hazai fogásnak nem árt a fagyasztás. Érdemes levével együtt lefagyasztani és tálalás előtt forró sütőben átmelegíteni, így még finomabb lesz, mint amikor elkészült. Viszonylag sokáig tart, mire kienged, és az átmelegítésre sem szabad sajnálni az időt, nehogy a töltelék közepe hideg maradjon.

Chilis bab

Egy jókora adag chilis babnál nincs tartalmasabb ebéd – a hús, a bab és a kukorica együtt nem csak finom, de rendkívül tápláló is. Szintén jól fagyasztható étel, az egyetlen dolog, amire figyelni kell, hogy aki tejföllel szereti, az is csak tálalás után tegyen a tetejére. A tejföl ugyanis nem szereti a fagyasztást, mert kiolvadás után szétesik.

Pizzatészta

Aki szereti a házi pizzát, az tudja, milyen nagy kincs, amikor egy hosszú nap után a család kedvencét tudjuk feltálalni vacsorára. A nyers pizzatészta jól fagyasztható, a mélyhűtőből kivéve felengedés után formára tudjuk nyújtani, és már mehet is a forró sütőbe. Félig megsült állapotban érdemes rátenni a feltétet, majd a sütőbe visszatolva folytatni a sütést.

Az étel lefagyasztása után a második legjobb időspóroló konyhai trükk az ebéd házhoz rendelés. Rendeljen finom fogásokat az Interfood kínálatából, egyen minden nap jó minőségű és egészséges meleg ételt!

Ez is érdekelheti

Szegfűbors, egy igazán aromás fűszer

Az Interfood blogján már számos fűszer bemutatásra került, többek között a csillagánizs, a fahéj és a szerecsendió. Némelyiket napi szinten használjuk, mégis lehet újat mondani róluk, hiszen a fűszerek eredetéről, gyógyhatásairól, vagy éppen változatos felhasználási módjaikról kevesen tudnak. Ezúttal a szegfűborsot fogjuk közelebbről megvizsgálni, ami nem tartozik szorosan a hagyományos magyar konyha ízeihez, mégis érdemes…