Blog

Szűrők

Orgonavirágos cukor

Imádjuk a színét, az illatát, az aprócska virágait, a kis fürtöket és a hangulatot, amit teremt: tavasz, simogató napsütés, anyák napja, vidám gyerekek kacaja. Nem más ez, mint az orgona, amiről kevesen tudják, hogy a konyhában is megállja a helyét, de nagyon nem mindegy, hogyan nyúlunk a témához. Erről az érdekes témáról szól az Interfood e heti cikke, tartson ismét velünk!

Ehető virágok

Azt már régóta tudjuk, hogy vannak ehető virágok, melyekkel leginkább cukrászdákban és éttermekben szoktunk találkozni. Nagyon szépen mutatnak a habos krémmel megkent sütemények tetején vagy egy-egy színes salátára szórva. A látvány elképesztő, olykor még az illat is, de mi a helyzet az ízzel?

Van, ami finom, és van, ami nem

A rózsa, az ibolya, a bodzavirág vagy az akácvirág nem csak mutatós, de különleges ízzel is rendelkezik. Ezzel szemben az orgona illatos, de a hazai bokrok virága sajnos keserű. Így az orgonát torta tetejére szórni nem érdemes, és szörpkészítéshez sem ideális.

Amit érdemes kipróbálni

A citrusos, virágos illatot és aromát azonban nem kell teljesen elengednünk, hiszen létezik egy olyan felhasználási módja, amiben csupán a virág illatát használjuk, keserűségét nem. Édes ízek nélkül nehéz elképzelni az életet, ha pedig valami nemcsak édes, hanem illatos is, azt gyorsan a szívünkbe zárjuk. Az orgonavirágos kristálycukor megőrzi a virág jellegzetes illatát, de mivel magát a virágot nem esszük meg, a keserű ízétől megmenekülünk.

Hogyan készül?

Az orgonavirágot megrázzuk, hogy ne maradjon benne kis bogárka, majd az apró virágokat leszedjük – körülbelül egy maréknyira lesz szükség. Egy kiló kristálycukorral elkeverjük, majd egy üvegbe töltjük. Sötét, hűvös helyen két napig pihentetjük, egyszer-egyszer megrázogatva. Végül kiöntjük, a virágokat kiszedjük a cukorból. Ha a cukor kissé nedves lett, kiöntve egy nap alatt megszárítjuk, majd visszatöltjük az üvegbe. Az üveget zárva tartjuk, így a cukor sokáig megőrzi virágos illatát.

Az orgona illatú cukor nagyon finom ízt ad a limonádénak és a teának, de akár a kávénkat is különlegessé tehetjük vele. Ha Ön is szívesen kísérletezne, de a főzés sok időt elvesz, rendeljen házhoz finom fogásokat az Interfoodtól! Interfood – velünk az egész család jóllakik!

 

Ez is érdekelheti

Így őrizd meg ételeid frissességét!

Sokszor ejtettünk már szót hasznos konyhai fortélyokról, beszéltünk arról, hogy milyen élelmiszert hol érdemes tárolni, és mutattunk már be számos különleges zöldséget és gyümölcsöt is. Az Interfood ezen a héten az egyik leghasznosabb konyhai eszközt veszi górcső alá, ami nem más, mint a hűtőszekrény. Ma már szinte elképzelhetetlen, hogy dédanyáink idejében még nem volt minden…