Blog

Szűrők
cukrok

Édes élet, na de mivel tegyük azzá?

A túlfogyasztás korában sokan küzdenek különféle egészségügyi gondokkal a túlzott cukorbevitel miatt. Szerencsére egyre több édesítőszer áll a vásárlók rendelkezésére, szinte évente bukkannak fel az újabb szuperegészséges cukorpótlók. De könnyű a kínálatban elveszi, ahogyan rizsből sem csak egyféle van, úgy az édesítőszerek tárháza is igen gazdag. Az Interfood ezen a héten a cukrok és édesítőszerek világába hívja kedves olvasóit, hogy segítsen eligazodni a nagy választékban.

Méz
A legősibb édesítőszer a méz. A méz cukrok keveréke, amit a méhek szorgos munkával a növények nektárjából gyűjtenek össze. A méz íze többféle lehet, attól függően, hogy a nektár milyen növényből származik. A legnépszerűbb mézfajta az akác, de a vegyes virágmézek, a selyemfű-, a repce- és a napraforgóméz is elterjedt. A méznek számos jótékony hatása van az emberi szervezetre, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ezért is tartották sokáig folyékony aranynak.

Juharszirup
Sokan használják édesítésre a juharszirupot, ami egy különösen tömény, édes, folyékony szirup. A juharfa levének lepárlása során édes szirupot kapunk, ez a juharszirup, ami keverhető bármilyen ételbe és italba. Sokan az amerikai palacsintával társítják, hiszen azt hagyományosan juharsziruppal szokás fogyasztani.

Fehér cukor
A hagyományos fehér színű cukor, amely elérhető különböző kristályméretekben. Kristálycukor, porcukor és a kettő közötti finom szemcsés cukor, mindegyik azonos mértékben édesít, hiszen csak küllemre térnek el egymástól. Ez a legszélesebb körben használt cukorfajta.

Folyékony cukor
Nem más, mint a hagyományos cukor vízzel higított változata. Italok készítéséhez ajánlott, hiszen nem kell külön bajlódni a kristályok feloldásával, a kevergetéssel. Koktélokhoz nélkülözhetetlen.

Barna cukor
A barna cukor színét és különleges ízét a melasz adja, ami a cukorrépa vagy a cukornád feldolgozása során keletkezik. Minél sötétebb a színe a barna cukornak, annál nagyobb a melasztartalma. Jellegzetes íze miatt sokan szeretik, másokat zavar a különleges mellékíz. Sütésre és főzésre egyaránt alkalmas.

Sztívia
A sztívia egy növény leveleiből kinyert édes anyag, háromszor olyan édes, mint a hagyományos fehér cukor. Kapható por, folyadék vagy porított levél formájában. Használható főzéshez, sütéshez is, de van egy kis mellékíze. Elsősorban fogyni vágyóknak ajánlott a fogyasztása.

Nyírfacukor
A nyírfacukor valójában nem csak a nyírfa kérgében található, hanem a szalmában, a mandula héjában és kukorica csövében is. Hidrogénezés útján állítják elő a xilitet, ezt nevezzük nyírfacukornak. Édesítő ereje hasonló a cukoréhoz, de a kalóriatartalma jóval kevesebb. Sütéshez és főzéshez egyaránt használható.

Ön is imád mindent, ami édes? Akkor ne habozzon, keresse az Interfood étlapján a finomabbnál finomabb gyümölcsleveseket, főételeket és desszerteket! Ha nem szeretne hagyományos cukrot bevinni a szervezetébe, válassza diétás étlapunkat, ahol gazdag ételválasztékkal várjuk kedves megrendelőinket!

Ez is érdekelheti

Tojásos avokádókrém

Az avokádó az elmúlt évtizedekben osztatlan sikert aratott az egészségtudatos étrendet folytatók körében, ami nem is csoda, hiszen amellett, hogy rendkívül egészséges, és tele van olyan anyagokkal, melyek az emberi szervezet működéséhez nélkülözhetetlenek, nagyon jól variálható alapanyagról van szó. Leginkább frissen, nyersen szokás fogyasztani, nem is szükséges hőkezelni, ezért egyszerű, de nagyszerű összetevője salátáknak, szendvicseknek,…