Blog

Szűrők

Címke: fűszer

Az Interfood blogján már számos fűszer bemutatásra került, többek között a csillagánizs, a fahéj és a szerecsendió. Némelyiket napi szinten használjuk, mégis lehet újat mondani róluk, hiszen a fűszerek eredetéről, gyógyhatásairól, vagy éppen változatos felhasználási módjaikról kevesen tudnak. Ezúttal a szegfűborsot fogjuk közelebbről megvizsgálni, ami nem tartozik szorosan a hagyományos magyar konyha ízeihez, mégis érdemes…

Manapság egyre többen térnek vissza kertészkedéshez, mert nemcsak élmény és kikapcsolódás a kertben tevékenykedni, hanem megadja azt a jó érzést is, hogy valamit teremt az ember. Aki kertes házban lakik, számos lehetősége van arra, hogy növényt termesszen, de aki csak egy kis erkéllyel rendelkezik, annak sem kell lemondania arról, hogy élő, friss fűszernövénye legyen saját…

A só olyan alapvető élelmiszerünk, amelyet mindenki használ, só nélkül elképzelhetetlen a főzés, szinte minden étel íztelen és ehetetlen nélküle. Az emberi szervezetnek szüksége van sóra, tehát kijelenthetjük: só nélkül nincs élet. De amennyire alapvető konyhai hozzávaló, annyira keveset tudunk róla. Az Interfood e heti cikkéből kiderül, mi a különbség az egyes sófajták között.  …

oregano

A magyar konyhának vannak bizonyos alapfűszerei, mint a bors, a kömény és az őrölt pirospaprika. Ezeket napi szinten használja minden háziasszony. Aztán vannak olyan fűszerek, melyek nem kerülnek elő minden nap, de azért gyakran alkalmazzuk őket, mint a fahéj, a szerecsendió, a bazsalikom. A polcok hátsó részén pedig ott lapulnak a különlegesebb ízvilágú és aromájú…

fűszerkömény

A magyar gasztronómia három alapfűszere az őrölt pirospaprika, a feketebors és a fűszerkömény. Ez a trió adja minden paprikás és pörkölt alapját, de megtalálhatóak a levesinkben is, és a legegyszerűbb magyar étel, a paprikás krumpli három alappillére is ez a fűszeregyüttes. Korábban írtunk már a borsról és a pirospaprikáról, most következzen a fűszerkömény bemutatása. Tartson…

zöldfűszerek

Zöldfűszerekről már esett szó az Interfood háza táján, előző havi cikkünkből megtudhatta, milyen ételekbe érdemes petrezselymet tenni, hogyan kell használni a bazsalikomot és a rozmaringot, mihez illik a legjobban az oregánó fűszeres íze, és miért érdemes kakukkfüvet tartani otthon. Most következzen a folytatás, jöjjenek a többiek! Kapor A kapor olyannyira fontos fűszere a magyar konyhának,…

zöldfűszerek mozsárban

Minden konyhai kultúrában nagyon fontos a fűszerek szerepe, hiszen azok ízesítik, gazdagítják az ételeket. A húsfélék fűszerezés nélkül nem lennének finomak, de a levesek és a főzelékek is igénylik a jól összeválogatott ízeket. Éppen ezért érdemes alaposan megismerni a fűszereket, jó, ha tudjuk, mit mivel vegyíthetünk. A fűszerek rendkívül gazdag világából most a zöldfűszereket veszi…

borfajták

Melyik az a fűszer, amit a leggyakrabban használunk? Ugye, hogy Önnek is a bors jutott eszébe? Nem véletlenül, hiszen a magyar konyha első szám fűszere a fekete bors, de így van ezzel szinte az egész világ, nem csak mi. Korábbi cikkünkben már feltártuk, hogy mitől erős a paprika, most pedig az apró fekete gömböcskék nyomába…

Az egyik legértékesebb fűszer

Melyik az a fűszernövény, ami egy időben értékesebb volt az aranynál, kizárólag kézzel lehet összegyűjteni, és tavasszal sok kiskertben megtalálhatóak egyes fajai, krókusz néven álcázva? Korábbi cikkünkből kiderült mitől olyan nemes a parmezán sajt, most pedig a rendkívül értékes sáfrányt vizsgáljuk meg közelebbről. A sáfrány nem egyetlen növénynek az elnevezése, hanem bizonyos növényfajták bibéjének összefoglaló…

csőben sütés

A csőben sült ételek nevét látva biztosan sok kedves olvasónkban felmerült már a kérdés, ugyan mitől lesz egy étel csőben sült? Az egyértelmű, hogy a sütőben kell készre sütni őket, de akkor hol az a bizonyos cső? Még ha legalább egy őzgerinc formájú (csőre valamelyest emlékeztető) edény kellene hozzá, akkor értenénk is a dolgot. De…

  • 1
  • 2

Mivel fizethet?