Blog

Szűrők

Címke: fűszer

Nincs jobb a hideg téli estéken egy illatos forralt bornál, egy fűszeres puncsnál vagy éppen egy finom, aromás mézes teánál. Ám otthon készíteni forralt bort nem is olyan könnyű feladat, hiszen a kész fűszerkeverékek gyakran olyan összetevőket is tartalmaznak, amik nem nevezhetőek egészségesnek. Gondolkodott már azon, hogy milyen jó lenne, ha kéznél lenne egy csupa…

A folyton új ízekkel kísérletező cukrászok már jól ismerik, a legtöbb ember azonban még viszonylag keveset hallott róla. Az édesfűszerek, mint a fahéj, a szegfűszeg, a gyömbér vagy a szegfűbors csapata új taggal bővült, a tonkababbal. Ezzel a rendkívül intenzív aromájú fűszerrel egyre több édességben és süteményben találkozhatunk, ezért érdemes róla néhány szót ejtenünk. Tartson…

A tárkonyos raguleves a magyar konyha legnépszerűbb levesei közé tartozik, hiszen laktató és rendkívül finom, amiben nagy szerepe van a tárkony különleges ízének. Régóta ismerjük és szeretjük a tárkonyt, gyógyhatásai miatt a népi gyógyászat ősidők óta nagyra tartja. Kiskerti körülmények között is jól érzi magát a növény, ezért alkalmas arra, hogy saját kertünkben nevelgessük, és…

Mangópor A mangó egy igazán különleges egzotikus gyümölcs, nagy bántunkra hazánk éghajlata nem kedvez neki, így csak messzi földről tudjuk beszerezni ezt az édes, lédús élénk színű finomságot. Fogyasztjuk nyersen, kiváló alapanyaga a gyümölcssalátának, de hőkezelve is finom gyümölcsleves vagy éppen fűszeres chutney készíthető belőle. Más országok különlegességeit bemutató boltokban találkozhatunk mangóból készült befőttel, pürével…

Az Interfood blogján már számos fűszer bemutatásra került, többek között a csillagánizs, a fahéj és a szerecsendió. Némelyiket napi szinten használjuk, mégis lehet újat mondani róluk, hiszen a fűszerek eredetéről, gyógyhatásairól, vagy éppen változatos felhasználási módjaikról kevesen tudnak. Ezúttal a szegfűborsot fogjuk közelebbről megvizsgálni, ami nem tartozik szorosan a hagyományos magyar konyha ízeihez, mégis érdemes…

Manapság egyre többen térnek vissza kertészkedéshez, mert nemcsak élmény és kikapcsolódás a kertben tevékenykedni, hanem megadja azt a jó érzést is, hogy valamit teremt az ember. Aki kertes házban lakik, számos lehetősége van arra, hogy növényt termesszen, de aki csak egy kis erkéllyel rendelkezik, annak sem kell lemondania arról, hogy élő, friss fűszernövénye legyen saját…

A só olyan alapvető élelmiszerünk, amelyet mindenki használ, só nélkül elképzelhetetlen a főzés, szinte minden étel íztelen és ehetetlen nélküle. Az emberi szervezetnek szüksége van sóra, tehát kijelenthetjük: só nélkül nincs élet. De amennyire alapvető konyhai hozzávaló, annyira keveset tudunk róla. Az Interfood e heti cikkéből kiderül, mi a különbség az egyes sófajták között.  …

oregano

A magyar konyhának vannak bizonyos alapfűszerei, mint a bors, a kömény és az őrölt pirospaprika. Ezeket napi szinten használja minden háziasszony. Aztán vannak olyan fűszerek, melyek nem kerülnek elő minden nap, de azért gyakran alkalmazzuk őket, mint a fahéj, a szerecsendió, a bazsalikom. A polcok hátsó részén pedig ott lapulnak a különlegesebb ízvilágú és aromájú…

fűszerkömény

A magyar gasztronómia három alapfűszere az őrölt pirospaprika, a feketebors és a fűszerkömény. Ez a trió adja minden paprikás és pörkölt alapját, de megtalálhatóak a levesinkben is, és a legegyszerűbb magyar étel, a paprikás krumpli három alappillére is ez a fűszeregyüttes. Korábban írtunk már a borsról és a pirospaprikáról, most következzen a fűszerkömény bemutatása. Tartson…

zöldfűszerek

Zöldfűszerekről már esett szó az Interfood háza táján, előző havi cikkünkből megtudhatta, milyen ételekbe érdemes petrezselymet tenni, hogyan kell használni a bazsalikomot és a rozmaringot, mihez illik a legjobban az oregánó fűszeres íze, és miért érdemes kakukkfüvet tartani otthon. Most következzen a folytatás, jöjjenek a többiek! Kapor A kapor olyannyira fontos fűszere a magyar konyhának,…

  • 1
  • 2

Mivel fizethet?