Blog

Szűrők

Házi édesfűszer-keverék

Nincs jobb a hideg téli estéken egy illatos forralt bornál, egy fűszeres puncsnál vagy éppen egy finom, aromás mézes teánál. Ám otthon készíteni forralt bort nem is olyan könnyű feladat, hiszen a kész fűszerkeverékek gyakran olyan összetevőket is tartalmaznak, amik nem nevezhetőek egészségesnek. Gondolkodott már azon, hogy milyen jó lenne, ha kéznél lenne egy csupa természetes összetevőből készített fűszerkeverék, és azt felhasználva pillanatok alatt finom italt tudna szeretteinek készíteni? Az Interfood most egy ilyen szuperhasznos receptet hozott kedves olvasóinak, ami akár különleges ajándékként is megállja a helyét.

Az édesfűszerek varázslatos világa

Édesfűszereknek nevezzük azokat a fűszereket, melyeket főként az édes étekhez használunk, ilyen a fahéj, a szegfűszeg, a citrusok héja, a vanília. Ha kicsit bővítjük a kört, helyet kaphatnak a körben azon fűszerek is, melyek kerülhetnek akár sós ételekbe, de az édesekhez is jól illenek. Ilyen a gyömbér, az ánizs, a szerecsendió és a szegfűbors. Ha pedig ezek keverékét használjuk, akkor ízben és illatban olyan gazdag ételt vagy italt kapunk, amiért mindenki rajongani fog. A következő házi készítésű fűszerkeverékhez darabos fűszereket használunk, hiszen így könnyedén ki lehet majd őket szedni az italból felhasználás után.

Hozzávalók:

  • egy közepes méretű befőttes üveg
  • egy lezárható nejlonzacskó és egy húsklopfoló
  • 5 fahéjrúd
  • 5 db csillagánizs
  • negyed csésze egész szegfűszeg
  • negyed csésze egész szegfűbors
  • negyed csésze kandírozott gyömbér
  • negyed csésze kandírozott narancshéj
  • 1 marék mazsola
  • 1 rúd vanília

A befőttes üveget megtisztítjuk, majd félretesszük. A hozzávalókat beleszórjuk a nejlontasakba, lezárjuk, és egy húsklopfoló segítségével kissé összetörjük. A kapott keveréket az üvegbe töltjük és szorosan lezárjuk. Használatkor a forró italba szórjuk, egyet forralunk rajta, majd hagyjuk állni negyed órát. Leszűrve kínáljuk a forró italt. A fűszerkeverék gondosan lezárva sokáig eltartható, és jó szolgálatot tesz, amikor valami finom illatosra vágyik testünk, lelkünk.

Különleges italokban nincs hiány, de mi a helyzet az ételek világával? Jóllakni és finom ételeket enni nagyon fontos, hiszen ez egészségünk megőrzésének alappillére. Ha Ön is szeretne vigyázni testére, de a mindennapos főzés nem fér bele az idejébe, keresse bizalommal az Interfoodot! Változatos ételkínálattal és házhoz szállítással várjuk kedves megrendelőinket 2024-ben is!

Ez is érdekelheti

Karácsonyi vacsora, és ami mögötte van

Kevés olyan ünnep van, amit világszerte hasonlóan ünnepelnek, de a keresztény kultúrkör egyik legfontosabb ünnepének, a karácsonynak mindenütt ismerősek a kellékei. Illatos karácsonyfa, díszek, fények, ajándékok, családi összejövetel, sok beszélgetés és meghitt hangulat. És persze a különleges ünnepi asztal, szépen megterítve, finom ételekkel, meleg, illatos italokkal és sok süteménnyel. A szokások, a hagyományok és az…