Blog

Szűrők

Címke: hús

A szarvasmarha húsa igen értékes tápanyagokat tartalmaz, ezért akinek fontos a változatos és kiegyensúlyozott étrend, annak érdemes fontolóra vennie rendszeresen fogyasztását. A magyar gasztronómiában a szarvasmarha húsa leginkább pörköltként vagy egyéb szaftos húsként szokott megjelenni, de számtalan más étel is készülhet belőle. Az Interfood legújabb cikke ezúttal a szarvasmarhát és annak húsát vizsgálja meg közelebbről….

A máj igazi megosztó étel, igen népes rajongótábora van, míg mások kifejezetten utálják, rágondolni sem bírnak, nemhogy megenni. Sok tévhit kering a májfogyasztással és májkészítéssel kapcsolatban, ezek közül a legnagyobb tévedés, hogy méreganyagokat tartalmaz. Ezzel szemben számos vitamin és ásványi anyag forrása, ráadásul ha jól van elkészítve, nagyon finom. Az Interfoodnál ezen a héten főszerepben…

Egyél húst, vagy ne egyél húst? Sok húst egyél, vagy csak heti egyszer? Kell az emberi szervezetnek az állati fehérje? A szárnyas húsok jobbak, vagy a vörös húsok? Most akkor a hal hús vagy sem? Rengeteg, sokszor egymásnak ellentmondó információ ömlik ránk a húsevéssel kapcsolatban, a végére pedig már azt sem tudjuk, kinek és minek…

Hogyan lesz egy nemzetnek jellegzetes konyhaművészete, kedvenc fűszerei, világszerte híres fogásai? Ehhez bizony évszázadok és kiváló új ételek kellenek, melyek aztán meghódítják a világot, és bizony a földrajzi adottságok sem utolsók, hiszen általában azokat a növényeket, fűszereket részesíti előnyben egy nemzet, amelyek saját területén is megteremnek. Talán nem is vagyunk mindig tisztában vele, de számos…

őzragu

Noha hazánk bővelkedik vadhúsokban, az átlag magyar mégis kevés vadhúst fogyaszt. Nagy kár ez, hiszen a vadállatok húsa rendkívül egészséges, mentesek mindenféle káros anyagoktól, hiszen őket nem takarmányozza az ember, így nem is jutnak hormonokkal kezelt ételekhez, gyógyszerekhez, növekedésgyorsítókhoz. Csupán a természetben megtalálható növényeket legelik, és mozgásban gazdag életmódjuk miatt a húsuk kiváló minőségű. Az…

hamburger

Előbb vagy utóbb mindenkit utolér ugyanaz a probléma – megunjuk a saját ízeinket, nincs erőnk, időnk és kedvünk főzni. Hogyan oldottuk meg eddig ezt a dilemmát? Elszaladtunk a közeli gyorsétterembe, és ettünk egy hamburgert. Ezekben a napról napra változó időkben fel kell találni magunkat, ki kell próbálni új dolgokat is. Ha még soha nem készített…

hamburger

Időről időre minden háziasszony szembesül azzal a problémával, hogy kifogy az ötletekből, és nem tudja, mit lenne jó főzni a családnak. Ilyenkor gyakran megesik, hogy az ember a gyorséttermekhez fordul segítségért, mindenki választ magának egy-egy hamburgert, és már meg is van oldva a probléma. De sajnos mindennek ára van, az elfogyasztott gyorskaja után testünk elnehezül,…

vadas marha tésztával

Mi is ez tulajdonképpen? Becsületes neve: vadas marha. Zsemlegombóccal, mert úgy illik, és azzal esik jól. Sajnos a vadas marha karrierjét a menzák és olcsó vendéglők gyorsan derékba törték, pedig szép jövő állt előtte. A minőségi alapanyagokból készített vadas mártás ugyanis nagyon finom, és helye lenne minden magyar étrendjében. Hogy miért nincs? Azért, mert hazánk…

A szemet és orrot gyönyörködtető csillagánizs

Forralt borhoz, gyümölcsleveshez, gyógyító teába, lekvárokba, sütemények tésztájába és díszítésére – a felsorolás alapján lehetne szó akár a fahéjról is, de most helyette egy másik izgalmas és dekoratív fűszeré a főszerep. Induljon a nap egy izgalmas utazással, irány Dél- Kína, ahol igazi kincsekre bukkanhatunk, ha ellátogatunk a helyi fűszereshez! Tartson ismét az Interfooddal, ha kíváncsi…

A brassói aprópecsenye

Emlékeznek még a nagyszerű olasz fogásra, a rizibizire? Amennyire jellegzetesen olasz ez az étel, annyira magyar a brassói aprópecsenye, amelynek többféle eredettörténete ismeretes, ember legyen a talpán, aki eldönti, melyik közülük az igazi. Egy biztos, hogy az ízvilága és az összetevői a magyar konyhára jellemzőek, hazánkban pedig évtizedek óta rendszeresen készített étel, ezért bátran mondhatjuk…

  • 1
  • 2

Mivel fizethet?