Blog

Szűrők

Húsos érdekességek

Egyél húst, vagy ne egyél húst? Sok húst egyél, vagy csak heti egyszer? Kell az emberi szervezetnek az állati fehérje? A szárnyas húsok jobbak, vagy a vörös húsok? Most akkor a hal hús vagy sem? Rengeteg, sokszor egymásnak ellentmondó információ ömlik ránk a húsevéssel kapcsolatban, a végére pedig már azt sem tudjuk, kinek és minek hihetünk. Egy azonban biztos, húst ősidők óta fogyaszt az ember, és számos olyan érdekesség van a húsokkal kapcsolatban, amiről érdemes beszélni. Az Interfood most ezek közül szemezget, tartson velünk ismét!

  • A legtöbb hús 75% vízből, 20% fehérjéből, 5% zsírból áll, és csak elenyésző mennyiségű szénhidrátot tartalmaz.
  • A húsban található fehérjék és zsírok 95 %-át megemészti az emberi szervezet, ám az emésztéshez viszonylag sok időre van szüksége a gyomornak.
  • A csirkéből, kacsából, pulykából, libából és más vadon élő madarakból nyert baromfihús a világ húspiacának 38%-át teszi ki.
  • A füstölés egy ősi tartósítási és ízesítési eljárás, amit a húsok esetében alkalmaznak. A fából kiáramló füst nem csak tartósítja, de különleges ízzel is ellátja a húst.
  • A húst általában hőkezelve fogyasztja az ember, de vannak különleges húsok, melyeket nyersen is meg lehet enni, ilyen a hal, a marha bizonyos részei, vagy a borjúhús.
  • A belsőségek, mint a máj, a szív, a tüdő, a vese és a zúza, bár külön kategóriát alkotnak, mégis húsnak számítnak.
  • A sertés messze a legnépszerűbb húsfajta világszerte. Kína 54 millió tonna sertéshúst állított elő 2018-ban. Az EU és az Egyesült Államok csupán a második és a harmadik a sorban.
  • Bár manapság divatos trend, hogy mindig friss húsból készítsük el az ételt, a fagyasztással egyáltalán nem romlik a hús minősége.
  • Ma négyszer annyi húst termelnek a világon, mint 50 évvel ezelőtt.
  • 2018-ban a világ 360 millió tonna húst fogyasztott el.
  • A közgazdászok azt jósolják, hogy 2050-re a hús iránti kereslet 73%-kal fog növekedni.

Ön szereti a húsos ételeket? Sokan vannak, akik enni szeretik, de az elkészítésében bizonytalanok. Számukra kiváló megoldás az ebéd házhoz rendelés – az Interfood finomabbnál finomabb ételekkel várja kedves megrendelőit. Szárnyasok, vörös húsok, vadhúsok, halak – nálunk mindent megtalál egy helyen!

Ez is érdekelheti

Francia konyhaművészet

Hogyan lesz egy nemzetnek jellegzetes konyhaművészete, kedvenc fűszerei, világszerte híres fogásai? Ehhez bizony évszázadok és kiváló új ételek kellenek, melyek aztán meghódítják a világot, és bizony a földrajzi adottságok sem utolsók, hiszen általában azokat a növényeket, fűszereket részesíti előnyben egy nemzet, amelyek saját területén is megteremnek. Talán nem is vagyunk mindig tisztában vele, de számos…