Blog

Szűrők

Éljen a marhahús!

A szarvasmarha húsa igen értékes tápanyagokat tartalmaz, ezért akinek fontos a változatos és kiegyensúlyozott étrend, annak érdemes fontolóra vennie rendszeresen fogyasztását. A magyar gasztronómiában a szarvasmarha húsa leginkább pörköltként vagy egyéb szaftos húsként szokott megjelenni, de számtalan más étel is készülhet belőle. Az Interfood legújabb cikke ezúttal a szarvasmarhát és annak húsát vizsgálja meg közelebbről.

Érdekességek a szarvasmarhákról

A szarvasmarhák igen különleges állatok, melyek 320 fokos szögben látnak, de gyenge látásélességgel. Színlátásuk dikromatikus, ennek következtében a piros színt nem érzékelik. Szaglásuk és hallásuk ellenben kiváló, jobb, mint az emberé. A szarvasmarhák nyelv alatti nyálmirigyei napi 50-75 liter nyálat termelnek, és a kérődzés miatt egyetlen napon több mint negyvenezerszer mozdítják meg állkapcsukat.

Az értékes marhahús

A marhahús legnagyobb rajongói az Amerikai Egyesült Államok polgárai, akik évente átlagosan 25 kiló marhahúst esznek meg fejenként. Ezzel a csirkehús után a marhahús a második legnépszerűbb hús az USA-ban. A világ legnagyobb marhahústermelő országai az Egyesült Államok és Brazília, utóbbiban több szarvasmarha él, mint ahány ember. A marhahús legnépszerűbb felhasználási módja a darált hús, mely az összes marhahús felhasználás 40%-át teszi ki. A marhahús fehérjében kifejezetten gazdag, nagy az energiatartalma és segít az izomépítésben – nagyszerű választás sportolóknak, gyerekeknek és mindenkinek, aki aktív életet él. Ezenkívül számos alapvető tápanyagot is tartalmaz: cinket, B6- és B12-vitamint, szelént, a vasat, niacint, foszfort, kolint és riboflavint.

Marhahúsból készült ételek kínálatunkban

Vadas marha szinte minden héten szerepel az Interfood étlapján, de igen népszerű a Karcsúsító ételeink között szereplő Baconnal tűzdelt marhasült brokkolival is. Az Erőleves is marhahússal készül konyhánkon, a Tiroli marharagu és a Vörösboros marhapörkölt pedig sokak kedvence.

Ha Ön is szereti a marhahúst, de nincs ideje elkészíteni, vagy csak nehezen indul az új esztendő, bízza a főzést ránk! Az Interfood 2023-ban is megfizethető árakkal, változatos ételkínálattal, és finom ízekkel várja kedves megrendelőit!

Ez is érdekelheti

olajok az asztalon

Zsír vagy olaj?

Nagyanyáink még zsírral főztek. Néhány évtizede azonban az egészségtudatosság jegyében a zsír helyét átvette az olajjal főzés. Mindenki napraforgóolajos flakonra cserélte az évtizedekig használt zsírosbödönöket. De mi a helyzet manapság? Sokan újra visszatérnek a zsírhoz, mások alternatív olajokat használnak, mint az olívaolaj vagy a tökmagolaj, és egyre nagyobb a kókuszzsírt használók tábora is. Vajon melyik…