Blog

Szűrők
hamburger

Jöhet egy hambi? Készítsük el otthon!

Előbb vagy utóbb mindenkit utolér ugyanaz a probléma – megunjuk a saját ízeinket, nincs erőnk, időnk és kedvünk főzni. Hogyan oldottuk meg eddig ezt a dilemmát? Elszaladtunk a közeli gyorsétterembe, és ettünk egy hamburgert. Ezekben a napról napra változó időkben fel kell találni magunkat, ki kell próbálni új dolgokat is. Ha még soha nem készített saját kezűleg házi hamburgert, az Interfood segít benne. Íme, néhány jó tanács, hogyan is lássunk hozzá!

A lényeg a húspogácsa
A hamburger lelke a friss marhahúsból készült húspogácsa. A jó minőségű marhahúst nem kell és nem is szabad túlfűszerezni, mert akkor elveszti jellegzetes ízét. Csupán só és bors kell bele, egyes iskolák szerint ezeket bele kell gyúrni a nyers húsba, mások azt vallják, hogy az a legjobb, ha sütés közben csak a húspogácsák két oldalát szórjuk meg a fűszerrel, ezzel mintegy fűszeres kérget hozva létre rajta. Érdemes mindkettőt kipróbálni. Na, de mitől áll össze a hús? Kerülhet bele tojás, mint ahogyan a fasírt készül, de aki az eredeti eljárást szeretné követni, az marhafaggyút kever bele. Bizony, elég bizarr. Ha elsőre ijesztő ez a megoldás, van egy jól bevált másik módszer, mégpedig a szalonna vagy bacon apróra kockázása és a húsba keverése, így a sülés során kisülő zsír fogja össze a húst. Vigyázat, sütés közben a hús és a zsír kissé csapkod, érdemes hozzá fedőt használni!

Hogyan lesz meleg és friss a buci?
Ahhoz, hogy kellemes langyos állagú ételt kapjunk, elő kell melegíteni a bucikat. Félbevágjuk, majd egy serpenyőben egyszerűen meg kell pirítani mindkét felét a vágott oldalával lefelé. Aki nagyon ügyes, az süthet saját bucikat is, de az előcsomagolt megoldás sem rossz, csak melegítsük jól át. Így kissé ropogós lesz, mint egy enyhén megpirult pirítós.

Szószok
Mustár, ketchup, majonéz, barbecue szósz – ki mit szeret. Valamilyen szósz mindenképpen kell bele, különben nagyon száraz lesz hamburger, és úgy kevésbé élvezetes.

Zöldség minden mennyiségben!
Ebben a témában csak a képzeletünk és a hűtőnk tartalma szabhat határt! Bármilyen friss vagy savanyított zöldség mehet bele – savanyú uborka, káposzta, friss fejes saláta, uborka, paradicsom, zöldhagyma, lilahagyma. Minél több, annál jobb, ezzel nem lehet hibázni!

Ugye Ön is megkívánta a házi hamburgert? Kihívásra fel, készítse el a saját hamburgerét, varázsolja el vele a családot! Ha pedig valami másra fáj a foga, ne habozzon, keresse weboldalunkat és étlapunkat bizalommal. Ebéd házhoz rendelés, Interfood – mi állunk rendelkezésére!

Ez is érdekelheti

Oregánós roston csirkemell pirított édesburgonya hasábokkal

A paleolit étrenddel ismerkedők számára korában már készítettünk egy blogbejegyzést arról, hogy mely ételeket fogyaszthatják bátran, és melyeket kell kerülniük, ha teljes mértékben be szeretnék tartani az előírt szabályokat. Sokak bánatára kiderült, hogy többek között a burgonya is tiltólistás élelmiszer, hiszen nagyon magas a keményítő tartalma. Elsőre talán okoz némi aggodalmat a dolog, hiszen a…