Blog

Szűrők

Pároljunk okosan

Süssük, főzzük, blansírozzuk, gőzöljük, pároljuk, konfitáljuk, marináljuk, smizírozzuk, liofilizáljuk? Mostanra azokat, akik éppen csak ismerkednek a főzéssel, biztosan leverte a víz, de nyugalom, ez a cikk nem a bonyolult konyhai eljárásokról fog szólni. Sőt mi több, a legegyszerűbbel kezdünk, a párolással, ami se nem bonyolult, se nem hosszadalmas, mégis megéri gyakran alkalmazni. A párolva elkészített ételeknek számos előnye van, ezeket fogjuk most sorra venni az Interfood legújabb blogcikkében!

Forró gőzben izzadás

Már ami a zöldségeket illeti. Természetesen a szakácsnak nem szükséges szaunáznia ételkészítés közben. A párolás nem más, mint a víz forralása közben keletkező gőzben történő puhítás. A forró gőz tulajdonképpen megfőzi az edényben lévő hozzávalókat, megőrizve azok eredeti ízét, állagát. A folyamat közben nem oldódik ki az értékes ízanyag, több ásványi anyag és vitamin marad az ételben, hiszen az csak vízgőzzel érintkezik.

Natúr ízek

A kisbaba hozzátáplálása során első körben minden ételt önmagában adunk a gyermeknek, így tapasztalja meg, milyen az őszibarack, az alma, a rizs, a brokkoli, a csirkehús íze. Bármilyen meglepő, a legtöbb kisgyermeknek ízlenek ezek a natúr ízek, amiket mi felnőttek már alig ismerünk. Ugyanakkor az utóbbi évtizedekben egyre elterjedtebb az a nézet, miszerint nem szükséges túlfűszerezni, túlízesíteni mindent, és az ételízesítőket inkább hagyjuk a boltok polcain. A természetes ízek egészségesek, új ízélményt nyújtanak, elérésükhöz pedig a legjobb eljárás a párolás, amely során megpuhul az alapanyag, de megmarad az eredeti íz.

Forró gőzbe velük!

Mi kerülhet a pároló edénybe? Szinte minden zöldség, kivéve a paradicsom és a salátafélék. A gyümölcsökkel ugyanez a helyzet, a dinnyén és a szőlőn kívül bármit megpárolhatunk. A rizs, a zabpehely szintén párolható, és egyes húsok is. A baromfi és a borjúhús, valamint a halak szintén készülhetnek ezzel az eljárással. Természetesen a húsokat be kell fűszerezni, hiszen a só nélkül készített húst igen kevesen tudják megenni.

Mindenki számára elérhető

Léteznek párológépek, de valójában nincs szükség költséges eszközökre ahhoz, hogy párolt ételt tudjunk készíteni. Egy hagyományos wok vagy magas falú lábas is megteszi, amelybe párolórácsot helyezünk. Az edény aljára víz kerül, a rácsra pedig a párolni kívánt élelmiszerek. Ezt követően már csak egy jól záródó fedő kell, és máris indulat a párolás!

Az Interfood számos ételkészítési eljárása között szerepel a párolás is, így aki szeretne egészséges, természetes ízekben gazdag ételt enni, az rendelhet tőlünk egy finom sültet, párolt körettel. Változatos ételkínálattal, folyamatosan frissülő menüvel várjuk kedves megrendelőinket!

Ez is érdekelheti

csőben sütés

A legrejtélyesebb elkészítési mód, a csőben sütés

A csőben sült ételek nevét látva biztosan sok kedves olvasónkban felmerült már a kérdés, ugyan mitől lesz egy étel csőben sült? Az egyértelmű, hogy a sütőben kell készre sütni őket, de akkor hol az a bizonyos cső? Még ha legalább egy őzgerinc formájú (csőre valamelyest emlékeztető) edény kellene hozzá, akkor értenénk is a dolgot. De…