Blog

Szűrők

Boldogasszony csipkéje

Kevesen tudják, milyen őshonos magyar gyümölcsöt rejt ez a titokzatos elnevezés, és talán másik népies neve sem segít sokat: himpér. A málna szó már sokkal ismerősebben hangozhat mindenkinek, egyik kedvenc nyári gyümölcsünkkel mindenki jó barátságot ápol. Létezik folyton termő, sárga málna, szamócamálna, bőtermő málna és még hosszan folytathatnánk a sort, hiszen rengeteg málnafaja elérhető hazánkban is. Egy biztos, a málna nagy kedvencünk, az Interfood e heti cikkének főszereplője.

Élőhelye, igényei

A málna hazánkban is őshonos félcserje, ami leginkább a gyengén savas, tápanyagokban bővelkedő talajon, félárnyékos terepen érzi jól magát. Erős vízigényű, ezért folyamatos öntözést igényel. Ennek hiányában termése apró, és csekély lesz. Ha viszont sikerül megfelelő helyet találunk neki, és elég csapadék éri, bő termésre számíthatunk. Minden évben új, friss sarjakat hajt, így ha hagyjuk, egészen nagy területet is elfoglal magának. Kiskertekbe kiváló választás, nincs is annál jobb, mint amikor elkezdenek piroslani a várva várt bogyók.

Az édes, piros gyümölcs

A málnát magas vitamintartalma miatt a legjobb frissen fogyasztani, lehetőleg egyenesen a bokorról szedve. Készülhet belőle lekvár, kompót, leves, szörp és zselé is, jelentős a konzervipai felhasználása. Számos ital fontos összetevője, egyedi ízével bármilyen ital különlegessé tehető. A málnaszörp pedig egy igazi klasszikus, minden gyerek kedvenc nyári itala, ahogyan a málnaszemekkel díszített jeges limonádé is.

Gyógytea málnalevélből

A növény levelét értékes gyógynövényként tartja számon a népi gyógyászat, az ókortól kezdve számos problémára kúrálására használják. A leveléből készített tea gyulladáscsökkentő hatással bír, cukorbetegeknek rendszeres fogyasztása ajánlott, enyhíti a menstruációs görcsöket, nyugtatja a gyomrot és a bélrendszert. Napi egy csészével bátran fogyaszthatjuk, szervezetünk hálás lesz érte.

Egy hűsítő málnakrémelves Önnek is jólesne a meleg nyári napok során? Az Interfood kínálatában elérhető, ahogyan számos más gyümölcsből készült frissítő leves is. Ha az idei nyár a pihenésé, rendeljen magának finom ebédet az Interfoodtól, így marad ideje élvezni a napsütést. Ebéd házhoz rendelés az Interfood konyhájáról – tehermentesítse a nyári napokat!

Ez is érdekelheti

thai zöldséges csirke

Thai zöldséges csirke, üvegtészta

E heti blogcikkünkben egy izgalmas és különleges tésztafélét szeretnénk bemutatni, mégpedig az üvegtésztát. Kétség kívül az lenne a legizgalmasabb, ha valóban üvegből készülne, de ennyire még az ázsiaiak sem kreatívak. Az üvegtészta egy hazánkban nem igazán ismert hüvelyes növény terméséből, egészen pontosan az abból kivont keményítőből készül víz hozzáadásával, tojás nélkül. Ez az érdekes növény…