Blog

Szűrők

Házi citromszörp

A meleg idő beköszöntével nagyon fontos, hogy elegendő folyadékot juttassunk szervezetünkbe, ennek hiányában ugyanis testünk dehidratált állapotba kerül, ami állandó fejfájáshoz, kábultsághoz és rossz közérzethez vezet. Igen ám, de hiába a víz a leginkább ajánlott folyadék, egy idő után vágyunk valami más ízre is. Ilyenkor jó szolgálatot tesz, ha van kéznél egy kis házi szörp, amivel feldobhatjuk a meleg nyári napokat. A citrusos íz frissít, ezért a citromszörp a legjobb választás, az Interfood tud is egy remek receptet hozzá!

Az előkészítés fontos

A szörpkészítés nem bonyolult dolog, ám van néhány fontos lépés, amit feltétlenül be kell tartanunk, mielőtt hozzáfognánk a dologhoz. Az elkészült szörpöt jól zárható üvegbe töltjük, amit előzetesen csírátlanítani kell. Ez történhet mosogatógépben, de anélkül is megoldható a dolog. Az üvegeket és a tetejüket forró, mosószeres vízben elmossuk, majd kiforraljuk, végül egy tiszta konyharuhára borítjuk, és ott hagyjuk megszáradni. Soha nem szabad eltörölni, mert hiába tiszta a konyharuha, lehetnek rajta olyan szennyeződések, amelyektől később megromlik a szörp. Miután a tiszta és száraz üvegbe töltjük a szörpöt, fontos, hogy a lezárás után fejjel lefelé fordítva, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, így nem lesz szükség semmilyen tartósítószerre.

Bio citrom a lelke

A házi citromszörphöz nem mindegy, hogy milyen citromot használunk. A hagyományos citromnak ugyanis vegyszerekkel kezelt a héja, így az emberi fogyasztásra alkalmatlan. Éppen ezért bio citromot kell beszereznünk hozzá, amit fél órára langyos vízbe áztatunk, majd alaposan átdörzsöljük egy szivaccsal, és csak ezután reszeljük le.

A recept

Hozzávalók:

  • 3 db citrom
  • 0,5 liter víz
  • 0,5 kg cukor

Egy lábasban felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a cukrot, és addig kavargatjuk, amíg az teljesen el nem olvad benne, így sűrű szirupot kapunk. A citromok héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és az elegyhez adjuk, majd forralunk rajta egyet. Néhány percig állni hagyjuk, és még forró állapotban az üvegbe töltjük, végül száraz dunsztba tesszük. Akkor bontjuk csak ki, ha teljesen kihűlt, ezután hűtőben tároljuk.

Ugye, milyen egyszerű? Remekül illik egy finom ebédhez, amit megrendelhet az Interfoodtól, így nem kell a főzéssel bajlódnia! Futárunk házhoz viszi Önnek a kiválasztott ételeket, hogy maradjon ideje örömteli tevékenységekre! Ha ebéd házhoz szállítás, akkor Interfood!

Ez is érdekelheti

Patika a konyhában

Annak, aki a mérsékelt égövön él, télen két lehetősége van: 1. tömi magába a bogyókat, retteg a fertőzéstől, megfázástól, és, lehetőleg, téli álmot alszik, hogy elkerülje a hideg évszak minden gyengesége, kedvetlensége és betegsége; 2. vagy megérti, hogy a természet ebben az időszakban is képes őt felvértezni az említett nehézségek ellen, és kitanulja, miben mi…