Blog

Szűrők

Címke: desszert

A csodálatos gesztenyepüré

Jellegzetes hazai desszert a gesztenyepüré tejszínhabbal koronázva és mazsolával megszórva. Gondolta volna, hogy amit mi magyarok szinte minden étkezés után képesek lennénk fogyasztani, mert annyira szeretjük, az a többi nemzet számára gyakorlatilag teljesen ismeretlen? Tartson az Interfooddal, ha kíváncsi rá, miért olyan népszerű nálunk a gesztenye, és miért olyan borsos az ára, hogy az szinte…

A Sacher torta

A Sacher tortának még saját napja is van (december 5.), két legjelentősebb forgalmazója pedig évente félmillió tortát ad el. Vajon miben rejlik töretlen sikere? A meglehetősen egyszerű hozzávalókból álló, mégis egész Európát meghódító osztrák édesség történetét göngyölítjük fel eheti blogbejegyzésünkben. Tartson velünk, ha szereti a Sacher tortát és a romantikus bécsi udvar történeteit! Az 1700-as…

A palacsinta története

Melyik az az étel, amelyik jó édesen és sósan, hidegen és melegen fogyasztva, tejszínhabbal vagy éppen sajtszósszal tálalva, lekváros, húsos, kakaós, fahéjas, sajtos, mogyorókrémes, zöldséges vagy éppen túrós töltelékkel? Most már biztosan rájött minden kedves olvasónk, hogy ezen a héten bizony a palacsintát fogjuk górcső alá venni. Tartson velünk, hogy megtudhassa, kinek köszönhetjük ezt a…

gundel palacsinta interfood

Mi a közös a fröccs, a Béres Csepp, a Zsolnay porcelán, a solymászat és a tárogató között? És ha hozzátesszük, hogy Gundel-örökség? Így már könnyebb a megfejtés: a jelenleg 70 tagból álló magyar hungarikumokról van szó, melynek ékes tagja a méltán híres Gundel örökség, és így maga a Gundel palacsinta is. Gundel Károlynak köszönhetjük, hogy…

dobostorta

Emlékszel még gyermekkorod kedvenc cukrászsüteményeire? A Dobostorta biztosan köztük volt, mindenki imádta a csupa-csokis, cukormázas, roppanós tetejű tortaszeletet, amit nem sütöttek otthon a nagymamák és az édesanyák, hanem el kellett érte zarándokolni a helyi cukrászdába. Méltán lett ennyire híres, máig az ország legnépszerűbb süteményei közé tartozik. Nézzük, kinek köszönhetjük, és mennyire számított bravúros találmánynak megalkotásának…

csokis-marlenka

Örmény eredetű, dióval szórt karamellás, mézes-krémes tömény desszertcsoda, ami nem tartalmaz tartósítószert és mesterséges színezéket. Az eredeti változat Csehországban készül kizárólag magas minőségű alapanyagok felhasználásával, és manapság már megtalálható a legtöbb kávézóban és cukrászdában. Mi az? Hát a Marlenka! Nagyon izgalmas sütemény mind az eredetét, mind a mai elkészítési módjait tekintve. Igazán romantikus a történet,…

paleo-mogyorokremes-szelet

Nagyon érdekes nap mint nap szembesülni vele, hogy az emberek életmódjának változása milyen erőteljesen kihat életünk minden területére. Évtizedek alatt képes átalakulni egy-egy kultúra, megváltozik a szokásmód, az idők során mást és mást örökítünk gyermekeinkre. A divat mindig hoz valami újat, folyamatosan változnak a trendek, a régi szokások elavulttá válnak, majd feledésbe merülnek. Az élet…

chia-mag

Mióta mindenki számára elérhetővé vált az internet, és bárki vezethet blogot, posztolhat szabadon, szinten minden évben felbukkan egy-egy új szuperfood, amiből rövid idő alatt a bloggerek segítségével olyan nagy divat lesz, hogy minden sztár ezt ajánlja, áradoznak róla, és kis időn belül minden földi halandó meg akarja kóstolni. A tavalyi év nyertese az azték zsálya…

csokolede-gyumolccsel

Sok étrenddel az a legnagyobb probléma, hogy a tiltott élelmiszerek gondolata már előre elriasztja az érdeklődőket. Nem minden esetben vannak kitalálva a helyettesítő lehetőségek, így amikor megfogalmazódik bennünk, hogy változtatnunk kellene, és ismerkedni kezdünk egy-egy új diétával, étrenddel vagy életmóddal, ijesztő lehet a ránk váró sok változás, a tudat, hogy ezentúl le kell mondanunk az…

gesztenyepure

Szinte biztos, hogy Vajda János nem a gesztenyepürére gondolt, amikor a híres versét írta, de a soroknak nehéz nem felidéződniük, amikor erről a fenséges desszertről beszélünk. Annál is inkább, mert a tejszínhabos-gesztenyemasszás csodát szülőhazájában, Franciaországban éppen Mont Blancnak, nyomukban az olaszok pedig Montebianconak nevezik Európa legmagasabb csúcsa után. A legjobbak közül való ősrégi recept, ami…

  • 1
  • 2

Mivel fizethet?