Blog

Szűrők

Címke: desszert

mákos bejgli karácsonyra

A bejgli, az omlós tésztába csomagolt, édes töltelékű sütemény sokak számára a karácsony elengedhetetlen kelléke. Diós és mákos, ha a hagyományoknál szeretnénk maradni, nutellás, kókuszos és gesztenyés, ha valami új ízre vágyunk. De vajon honnan származik a bejglisütés hagyománya, és miért pont ez a sütemény kerül az ünnepi asztalokra? Erről szól az Interfood legújabb cikke!…

gyümölcskenyer szeletelve

A gyümölcskenyér az ünnepi asztalok kedvelt édessége, de története sokkal régebbre nyúlik vissza, mint azt elsőre gondolnánk. Évezredek óta készítik különféle változatokban, és máig az egyik legfontosabb téli, ünnepi sütemény világszerte. De miért szeretjük ennyire? Hogyhogy nem tud kimenni a gasztro-divatból? Erről szól cikkünk, tartson velünk! Egy kis történelem A kutatók szerint a gyümölcskenyér őse…

A brownie egy meglehetősen tömény, kívül fényes, belül szaftos, csokoládé alapú sütemény, mely az elmúlt évtizedek során az egyik legnépszerűbb desszertté vált a világon. A legtöbb étterem étlapján jelen van, rengeteg édesanya süti otthon, mert a család nagy kedvence, és szinte végtelen számú variációban létezik. Az alaprecept a legtöbb helyen hasonló, ám az, hogy utána…

A tiramisu a világ legkedveltebb édességeinek egyike, igazi desszertkülönlegesség, amiért a világ minden pontján rajonganak. Ez a krémes, kávés, babapiskótás finomság gyorsan belopja magát az ember szívébe, aztán örökre ott is marad. Olaszországból ered, a Veneto régióban található Treviso városából, és már évtizedek óta gyűjti maga köré a rajongókat. Az Interfood e heti főszereplője a…

Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére, ijesztget a mondóka, ismerjük mindnyájan gyerekkorunkból. De vajon hol, és miért kell egyszerre lépni? Miért támad ettől a mondattól, ritmustól rögtön katonás kedvünk? És mi köze a rétesnek egyáltalán a lépéseinkhez? Erről szól az Interfood e heti cikke, pontosabban magáról a rétesről, amit oly sokan szeretnek, legyen…

Az idei tél januárban hozta el nekünk az igazi komoly hidegeket, nekünk pedig máris elegünk van belőle, mihamarabb szeretnénk elűzni a fagyokat. A farsang éppen erről szól: vidámság, éneklés, jelmezek, télűzés, kiszebáb égetés, tavaszvárás és persze az elmaradhatatlan farsangi fánk. Szalagos farsangi fánkot azonban nem könnyű sütni, nem is tud minden háziasszony. Mit tehetünk ilyenkor?…

Minden édesanya álma, hogy olyan ételt tudjon az asztalra tenni, ami ízlik a férjnek, a gyerekeknek és még saját magának is. Az Interfood egyik leguniverzálisabb étele a Házi túrógombóc édes tejfölmártással, ami után senki nem marad éhesen. Egy finom gazdag levessel a legjobb választás a hűvös napokra. Hogy mitől különleges az Interfood saját túrógombóca? A…

Mit köszönhetünk az olaszoknak? Felsorolni is nehéz lenne, ezért ebben a cikkben csak az édességekkel foglalkozunk, és itt is akadnak csodás olasz találmányok, ugyanis a tiramisu, a panna cotta és a profiterol is mind tőlük származik. A profiterol a 19. században született és Itáliából terjedt el világszerte, különlegessége a speciális égetett tészta és az alkoholos…

Csoki, eper és vanília – a három legnépszerűbb íz a világon. Nem véletlen, hogy ebben a három ízben szinte minden létező édesség kapható. Egyes felmérések szerint ezek közül is a vanília áll az élen, amely nem csak ízével, de illatával is hódít, hiszen az illatok nem hivatalos versenyében is dobogós. De mit tudunk erről a…

E heti cikkünk főszereplője fontos összetevője a híres Elvis Presley szendvicsnek. Fehérkenyér, lekvár, méz, sült bacon, banán és mogyoróvaj – ezt volt a király kedvenc étele. A mogyoróvaj hosszú időn keresztül teljesen ismeretlen volt a magyar emberek számára, az elmúlt évtizedekben azonban hozzánk is eljutott, mint Amerika jellegzetes élelmiszere. Ha Ön is szereti, de nem…

Mivel fizethet?