Blog

Szűrők

Címke: egészséges táplálkozás

Megérkezett az ősz, és ha figyelmesek vagyunk sétáink során, nem csak gesztenyét és diót találhatunk a földön, de olykor egy-egy szem mogyoróterméshez is lehet szerencsénk. Igen ám, de melyik fajta mogyoróhoz? Földimogyoró, európai mogyoró, netán török mogyoró, csak hogy a legelterjedtebb fajtákat említsük. Az Interfood most a török mogyorót veszi górcső alá, ami sokak kedvenc…

Nem mindenki tudja, de lazac és lazac között is van különbség – méghozzá nem is kevés. A lazacfélék kiterjedt családjába közel 200 halfaj tartozik, többek között a különböző pisztrángok is. Nagyobb részüknek nincs saját neve nyelvünkben, csak azok kaptak magyar elnevezést, amelyekkel nem csupán a tankönyvek oldalain találkozhatunk, hanem a tányérunkon is. Ezek közé a…

Egy jó minőségű limonádé fontos kelléke, nagyon jól kiegészíti az epres ételeket, íze jól illik a csokihoz, és bizony létezik belőle készült fagyi is. Ezeket tudjuk a mentáról, mint ahogyan azt is, hogy megfázásra kiváló a mentatea, és érdemes rendszeresen fogyasztani, mert számos pozitív élettani hatással bír. Az Interfood most nyomába ered ennek a népszerű…

Ha megkérdeznénk tíz embert, hogy mi a kedvenc szezonális nyári étele, szinte biztosan lenne, aki a rántott tököt mondaná. Friss és zsenge nyári tökből a legjobb készíteni, csak egy baj van vele, hogy elég munkás. Az Interfood mindig igyekszik kielégíteni a megrendelői igényeket és szezonális termékkel kedveskedni a vásárlóinak. Éppen ezért a rántott tököt felvettük…

Ki az, aki egész évben a nyári hónapokat várja, amikor végre lehet kapni hazai, lédús görögdinnyét, az egyik legnépszerűbb nyári gyümölcsöt? Most már nem kell rá tovább várni, megérkeztek a forró nyári napok, melyek édessé és óriásivá érlelik kedvenc nyári gyümölcsünket. Az Interfood ezúttal a görögdinnyéről hozott néhány érdekességet kedves olvasóinak. Tartson velünk, hátha tudunk…

Emlékeznek még arra az időszakra, amikor csak csoki, vanília és eper ízben lehetett fagylaltot kapni? Nem most volt, de talán még sokak emlékezetében él, vele együtt a csodálkozás is, amikor egyszer csak megjelent a dinnye vagy a sztracsatella íz a fagyis pultokban. Mára, mint oly sok minden, ez is átalakult, számtalan ízben lehet már kapni…

A jó pap holtáig tanul. Bizony így van ez még a gyakorlott háziasszonyok esetében is, hiszen a főzés és a háztartásvezetés tudománya nem bonyolult dolog, de sokszor kis apróságon múlik az, hogy az eredmény siker vagy éppen kudarc. Az Interfood időről-időre igyekszik kedves olvasóival hasznos konyhai trükköket megosztani, melyek kicsit könnyebbé teszik a mindennapokat. Tartson…

Unalmasak a reggelik és a vacsorák? Nincs már gusztusa a párizsihoz, és a sonkát is megunta, a paradicsom pedig még íztelen? Ha szeretné kicsit feldobni a napkezdő és a napzáró étkezéseket, a tojásfőzés a legjobb módja ennek. Igen ám, de ahányan vagyunk, annyiféleképpen szeretjük a főtt tojást. Van, ki egészen keményre főzve, mások szinte teljesen…

Ki van oda az egzotikus gyümölcsökért? Ezek a különleges ízű gyümölcsök bizony nem teremnek meg bárhol, melegre, napsütésre, sok csapadékra és megfelelő talajra van szükségük ahhoz, hogy megfelelően növekedjenek, és gyümölcsöt tudjanak érlelni. Mivel hazánk éghajlata nem elég meleg ezeknek a növényeknek, a legtöbb egzotikus gyümölcs sok száz (vagy ezer) kilométert utazik, mire eljut a…

Május első vasárnapja hagyományosan anyák napja Magyarországon. Ilyenkor köszöntjük az édesanyákat és a nagymamákat, próbálunk visszaadni valamit abból a sok gondoskodásból és szeretetből, amit életünk során kaptunk tőlük. Az anyák napja történetéről és a hozzá fűződő érdekeségekről azonban viszonylag keveset tudunk, ezen próbál most segíteni az Interfood az alábbi összeállítással! – Az anyák napját majdnem…

Mivel fizethet?