Blog

Szűrők

Ha nyár, akkor zöldbabszezon!

Éljen a nyár, éljenek a friss gyümölcsök, zöldségek és a változatos étrend! Egészségesen táplálkozni nem könnyű feladat, de a nyári hónapok során sokkal egyszerűbb kivitelezni, hiszen ilyenkor érik és terem sokféle gyümölcs, zöldség. Azon szerencsések, akik saját konyhakerttel rendelkeznek, előbb-vagy utóbb biztosan találkoznak a zöldbabbal, ami az egyik legnagyobb terméshozamú nyári zöldségünk. Ellenálló növényfaj, aminek ha jól ütemezzük a vetését, akár többször is képes teremni egy szezon során. Az Interfood e heti cikkének főszereplője a zöldbab – mutatjuk miért érdemes rendszeresen fogyasztani, és mennyi minden készíthető belőle!

Sárga vagy zöld?

Hazánk éghajlata kedvez mindenféle babnak, hiszen a nyári hónapok során elegendő csapadék és napsütés van a növény számára. A zöldbab nevéből arra lehetne következtetni, hogy csakis zöld színű lehet, de a köznyelv ezt a nevet használja többféle faj együttes elnevezésére, így a sárga színűre is. A rengeteg babféle közül hazánkban leginkább a sárgahüvelyű bokorbab, a zöldhüvelyű bokorbab, a lóbab, a karósbab és a tarkabab terjedt el.

Babbal a fogyásért

A zöldbab nem csak finom, de rendkívül egészséges is. Kiváló C- és K-vitamin forrás, valamint nagy mennyiségű folát található benne. Magas rosttartalma miatt hamar eltelít, ugyanakkor alacsony kalóriatartalmú, így ideális azok számára is, akik fogyni szeretnének. Változatosan elkészíthető zöldség, ezért nagyon jól beilleszthető az egészségtudatos étrendbe.

Hogy télre is maradjon

A zöldbab remekül tárolható zöldségféle, frissen leszedve, hűtőben 3-5 napig is frissen tartható. Hogy hosszabb ideig megőrizze frissességét, légmentesen lezárt zacskóba érdemes tenni. A másik megoldás a fagyasztás, amihez azonban érdemes egy kicsit előkészíteni a babot. Először blansírozzuk, tehát forró vízben 2-3 percig forraljuk, majd hideg vízben lehűtjük. Ezután egy tiszta konyharuhára terítjük, megszárítjuk, bezacskózzuk, és már mehet is a fagyasztóba.

Leves, főzelék, párolt köret vagy akár saláta – a lényeg, hogy friss legyen a zöldbab és zsenge, így bármi készül belőle, az finom lesz. Ha Ön is szereti a nyári idényzöldségekből készült ételeket, de a főzés most éppen nem fér bele az idejébe, tegyen egy próbát az Interfooddal, és rendeljen finom meleg ebédet házhoz! Futáraink minden nap házhoz viszik a megrendelt fogásokat – engedje meg magának ezt a kis luxust!

Ez is érdekelheti

sztrapacska

Reggelire remek, ebédre kitűnő, vacsorára csodálatos: juhtúrós sztrapacska

Eljött az ideje a juhtúrós sztrapacskának! Ha odakint hűvös és barátságtalan az idő, kell valami, ami megvigasztal az íróasztal mögött… Mit szólna egy laktató, gazdag ételhez, amiben a kedvencei találkoznak: galuska, zamatos juhtúró és szalonnapörc. Már rendelheti is a sztrapacskánkat, hogy néhány pillanat alatt elégedettség töltse el, az élet mégsem annyira zord, mint az az…