Blog

Szűrők

Címke: ebéd

Paradicsom – zöldség vagy gyümölcs?

Örök kérdés, amin még a barátok is képesek összevitatkozni, akárcsak az eper kontra szamóca dilemma. Az Interfood ismét nagy leleplezésre készül, cikkünkből megtudhatja az sokezer forintos kérdésre adandó helyes választ. Korábbi cikkünkből kiderült, hogy a kapribogyó nem is fán terem, most pedig kiderül, hogy a paradicsom mivel osztja meg az egész világot. Paradicsom, avokádó, zöldborsó,…

A csodálatos gesztenyepüré

Jellegzetes hazai desszert a gesztenyepüré tejszínhabbal koronázva és mazsolával megszórva. Gondolta volna, hogy amit mi magyarok szinte minden étkezés után képesek lennénk fogyasztani, mert annyira szeretjük, az a többi nemzet számára gyakorlatilag teljesen ismeretlen? Tartson az Interfooddal, ha kíváncsi rá, miért olyan népszerű nálunk a gesztenye, és miért olyan borsos az ára, hogy az szinte…

Olcsó húsnak híg a leve?

Ez a nagyanyáink idejéből fennmaradt mondás bizony nagy igazságot rejt. Gyakran okkal olcsóbbak az akciós termékek, vagy azért árcsökkentettek, mert a lejárati időhöz közelednek, vagy egyszerűen nem fogy elég belőlük, mert nem olyan jó a minőségük. De mi a helyzet azzal, amikor nem olcsó és még csak nem is jó az, ami elsőre annak látszik?…

bélszínroló

Gyerekkorunk kedvence, igazi menzás étel, ami mai napig felidézni bennünk a gondtalan gyermekéveket, ha a kezünk ügyébe akad, noha fénykora már elmúlt. De hogyan lehetséges, hogy a szarvasmarha legértékesebb része, amit magyar ember soha nem látott, főleg nem fogyasztott, belekerülhetett egy ilyen panírozott virsliszerű valamibe, és mitől retro ez az étel? Az Interfoodtól megtudhatja, hogy…

A brassói aprópecsenye

Emlékeznek még a nagyszerű olasz fogásra, a rizibizire? Amennyire jellegzetesen olasz ez az étel, annyira magyar a brassói aprópecsenye, amelynek többféle eredettörténete ismeretes, ember legyen a talpán, aki eldönti, melyik közülük az igazi. Egy biztos, hogy az ízvilága és az összetevői a magyar konyhára jellemzőek, hazánkban pedig évtizedek óta rendszeresen készített étel, ezért bátran mondhatjuk…

csőben sütés

A csőben sült ételek nevét látva biztosan sok kedves olvasónkban felmerült már a kérdés, ugyan mitől lesz egy étel csőben sült? Az egyértelmű, hogy a sütőben kell készre sütni őket, de akkor hol az a bizonyos cső? Még ha legalább egy őzgerinc formájú (csőre valamelyest emlékeztető) edény kellene hozzá, akkor értenénk is a dolgot. De…

A legizgalmasabb indiai fűszer, a curry

Írtunk már a kaporról, a fahéjról és a kapribogyóról, most pedig porondon India egyik legnagyobb ajándéka, a curry, ami pont annyira jellegzetesen indiai fűszer, mint amennyire meghatározó kis hazánkban az őrölt pirospaprika. Ezen a héten az Interfood egy színpompás világba kalauzolja kedves olvasóit, tartson velünk, ha szeretné megtudni, hogyan lehetséges az, hogy a nálunk használt…

Az olaszok mindent bele levese: a minestrone leves

Az olasz és a magyar konyha ételeiben kétségkívül több a különbözőség, mint az egyezés. Teljesen más az éghajlat, a kultúra, a fűszerek, más ízek dominálnak, más az emberek temperamentuma és az ételhez való viszonya, mondhatnánk, hogy szinte minden más. Van mégis egy közös pont: a „mindent bele” leves. Mi magyarok nagyon kedveljük az olyan leveseket,…

márton nap

A Márton-napi libasült és lakoma nem csak hazánkban bevett szokás, hanem a keresztény világ szinte összes országában. Mivel Szent Márton a 4. századi Franciaországban élt, és ott lett püspök, a hozzá kötődő hagyományok is Franciaországban jelentek meg először, onnan terjedtek el előbb Skandináviában és Nagy-Britanniában, majd Németországban és Közép-Kelet-Európában. Ahány ország, annyiféleképpen ünneplik november 11-ét….

interfood ha unja a megszokott köreteket

A nyári napsugár érlelte zamatos gyümölcsökben és friss zöldségekben gazdag időszak után beköszöntött az ősz, újra itt az iskola, a dolgos hétköznapok. Főhet az édesanyák feje, hogy mit készítsenek családjuknak, minden napra olyat, amit szívesen megesz mindenki, ami fedezi a napi energiaszükséglet nagy részét, és amit még nem unnak szeretteik. Szerencsére napjainkban kismillió recept kering…

Mivel fizethet?