Blog

Szűrők

Címke: ebéd

A cordon bleu egy francia eredetű kifejezés, ami azt jelenti, hogy „kék szalag”. Ez a rejtélyes elnevezés érdekes történetet takar, de előbb nézzük meg, hogy aki ezt a híres francia fogást rendeli magának, mire is számíthat. Tulajdonképpen egy sajttal és sonkával töltött, majd bepanírozott és forró olajban kisütött hússzeletre. Az elnevezés a magyar gasztrokultúrában egyszerre…

Telente sokan küzdenek azzal, hogy minden nap egyformán szürke, a tavasz még messze, de a hideget már mindenki unja. Ilyenkor segítség lehet, ha az ugyanolyan hétköznapok közé beiktatunk egy kis izgalmat, egy eseményt, amit várhatunk. A magyar néplélek már réges-régen felismerte, hogy meg kell törni valamivel a hosszú tél egyhangúságát, és létrehozott néhány vidám, tavaszcsalogató…

Minden édesanya álma, hogy olyan ételt tudjon az asztalra tenni, ami ízlik a férjnek, a gyerekeknek és még saját magának is. Az Interfood egyik leguniverzálisabb étele a Házi túrógombóc édes tejfölmártással, ami után senki nem marad éhesen. Egy finom gazdag levessel a legjobb választás a hűvös napokra. Hogy mitől különleges az Interfood saját túrógombóca? A…

Vannak dolgok, szokások az életünkben, melyeken nem gondolkodunk, egyszerűen csak csináljuk, hiszen így láttuk és tanultuk szüleinktől, az ő szüleik is így csinálták, és másoknál is ez a szokás. Eszünkbe sem jut megkérdőjelezni, hogy jól van-e úgy, lehetne-e másképpen. Konyhánk felszerelésekor azonban nem árt tudatosnak lenni, főleg ha éppen új otthonba költözünk, és van lehetőségünk…

A főzés sokak számára annyira a napi rutin része, hogy bátran nyúlnak késekhez, forró olajhoz, nem is gondolva bele, hogy mennyire veszélyes lehet a velük való foglalatosság. Mások pedig, akiknek nincs gyakorlatuk a főzésben, óvakodnak még a zöldséghámozótól is, hiszen mindenhol veszélyt sejtenek. A konyha nem veszélytelen terep, és bizony nagyon gyakoriak a konyhai sérülések,…

Az Interfoodnak kezdetektől fogva kiemelt célja, hogy hazai alapanyagok felhasználásával készítsen finom és minőségi ételeket. A folyamatos megújulás mellett van, ami örök és megváltozhatatlan: a klasszikus ízek és a hagyományos magyar konyha. Mindehhez pedig csakis első osztályú alapanyagokat és megbízható termékeket használ cégünk, így vállalva felelősséget ételeinkért. A Pick termékek minden magyar ember számára ismertek,…

A finom házi pörköltről szinte biztosan mindenkinek vannak kellemes emlékei, ahogyan a nagymama készítette a kis konyhájában, ahogyan anyukánk főzte vasárnaponként, vagy éppen ahogyan mi maguk próbáljuk eltalálni az összetevők tökéletes arányát, hogy garantáltan oda legyen érte mindenki, amikor felszolgáljuk az ebédet. Ezentúl nem kell találgatni és próbálkozni, az Interfood megosztja kedves olvasóival a tökéletes…

A hosszú, bezártságban töltött tél és a nehézkes tavaszi újranyitás után végre nyár van, forróság és szabadság, ismét lehet kertipartikat tartani, barátokkal közös sütögetést és grillezést. A grillszezon tagadhatatlanul tombol, aki eddig nem vette elő a grillrácsot, az ne halogassa sokáig. Igen ám, de mint mindenhez, a grillezéshez is érteni kell egy kicsit, ennek a…

Néhány évtizeddel ezelőtt még nem lehetett sejteni, hogy mára az asztali etikett is átalakul, olyan elemek válnak elavulttá, mint hogy a férfinak illik betolnia a nő székét, és olyanok lesznek aktuálisak, hogy a telefonunkat nem illik az asztalra tenni vagy kézbe venni étkezés során. Bizony, a világ folyton változik, ezért nekünk is folyamatosan frissítenünk kell…

Tudta, hogy a híres balatoni hekk valójában nem is magyar hal? Hiába lehet a magyar tenger partján lépten-nyomon belefutni a sült hekkbe, az igazság az, hogy messzi földről érkeznek hozzánk fagyasztott és lefejezett állapotban a hekkek, vagyis szó sincs róla, hogy a sütödékben aranyáron kínált hal magyar lenne. Az Interfood ezen a héten ennek a…

Mivel fizethet?