Blog

Szűrők

Címke: ebéd

hamburger

Időről időre minden háziasszony szembesül azzal a problémával, hogy kifogy az ötletekből, és nem tudja, mit lenne jó főzni a családnak. Ilyenkor gyakran megesik, hogy az ember a gyorséttermekhez fordul segítségért, mindenki választ magának egy-egy hamburgert, és már meg is van oldva a probléma. De sajnos mindennek ára van, az elfogyasztott gyorskaja után testünk elnehezül,…

borfajták

Melyik az a fűszer, amit a leggyakrabban használunk? Ugye, hogy Önnek is a bors jutott eszébe? Nem véletlenül, hiszen a magyar konyha első szám fűszere a fekete bors, de így van ezzel szinte az egész világ, nem csak mi. Korábbi cikkünkben már feltártuk, hogy mitől erős a paprika, most pedig az apró fekete gömböcskék nyomába…

tészta főzés a konyhában

Tudta, hogy Kínában udvariatlanság más felé mutatni az evőpálcikával, Chilében pedig tilos kézzel enni, még a pizzát is? Ahány ország, annyi szokás. Az Interfood ételfutár ezen a héten ezek közül hozza el a legfurcsábbakat olvasóinak! Franciaország: az éttermi számlát illetlenség felosztani. Nem kezdik bogarászni, hogy ki mit fogyasztott, vagy fizetik az egészet, vagy semmit. Vajon…

vadas marha tésztával

Mi is ez tulajdonképpen? Becsületes neve: vadas marha. Zsemlegombóccal, mert úgy illik, és azzal esik jól. Sajnos a vadas marha karrierjét a menzák és olcsó vendéglők gyorsan derékba törték, pedig szép jövő állt előtte. A minőségi alapanyagokból készített vadas mártás ugyanis nagyon finom, és helye lenne minden magyar étrendjében. Hogy miért nincs? Azért, mert hazánk…

Paradicsom – zöldség vagy gyümölcs?

Örök kérdés, amin még a barátok is képesek összevitatkozni, akárcsak az eper kontra szamóca dilemma. Az Interfood ismét nagy leleplezésre készül, cikkünkből megtudhatja az sokezer forintos kérdésre adandó helyes választ. Korábbi cikkünkből kiderült, hogy a kapribogyó nem is fán terem, most pedig kiderül, hogy a paradicsom mivel osztja meg az egész világot. Paradicsom, avokádó, zöldborsó,…

A csodálatos gesztenyepüré

Jellegzetes hazai desszert a gesztenyepüré tejszínhabbal koronázva és mazsolával megszórva. Gondolta volna, hogy amit mi magyarok szinte minden étkezés után képesek lennénk fogyasztani, mert annyira szeretjük, az a többi nemzet számára gyakorlatilag teljesen ismeretlen? Tartson az Interfooddal, ha kíváncsi rá, miért olyan népszerű nálunk a gesztenye, és miért olyan borsos az ára, hogy az szinte…

Olcsó húsnak híg a leve?

Ez a nagyanyáink idejéből fennmaradt mondás bizony nagy igazságot rejt. Gyakran okkal olcsóbbak az akciós termékek, vagy azért árcsökkentettek, mert a lejárati időhöz közelednek, vagy egyszerűen nem fogy elég belőlük, mert nem olyan jó a minőségük. De mi a helyzet azzal, amikor nem olcsó és még csak nem is jó az, ami elsőre annak látszik?…

bélszínroló

Gyerekkorunk kedvence, igazi menzás étel, ami mai napig felidézni bennünk a gondtalan gyermekéveket, ha a kezünk ügyébe akad, noha fénykora már elmúlt. De hogyan lehetséges, hogy a szarvasmarha legértékesebb része, amit magyar ember soha nem látott, főleg nem fogyasztott, belekerülhetett egy ilyen panírozott virsliszerű valamibe, és mitől retro ez az étel? Az Interfoodtól megtudhatja, hogy…

A brassói aprópecsenye

Emlékeznek még a nagyszerű olasz fogásra, a rizibizire? Amennyire jellegzetesen olasz ez az étel, annyira magyar a brassói aprópecsenye, amelynek többféle eredettörténete ismeretes, ember legyen a talpán, aki eldönti, melyik közülük az igazi. Egy biztos, hogy az ízvilága és az összetevői a magyar konyhára jellemzőek, hazánkban pedig évtizedek óta rendszeresen készített étel, ezért bátran mondhatjuk…

csőben sütés

A csőben sült ételek nevét látva biztosan sok kedves olvasónkban felmerült már a kérdés, ugyan mitől lesz egy étel csőben sült? Az egyértelmű, hogy a sütőben kell készre sütni őket, de akkor hol az a bizonyos cső? Még ha legalább egy őzgerinc formájú (csőre valamelyest emlékeztető) edény kellene hozzá, akkor értenénk is a dolgot. De…

Mivel fizethet?