Blog

Szűrők

Címke: gyümölcs

kivi

A kellően változatos étrendhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű gyümölcs fogyasztása. Ilyenkor télen nem olyan könnyű ezt megoldani, de szerencsére ma már mindenhol elérhetőek a legkülönfélébb gyümölcsök, melyek magas vitamintartalmukkal segítik szervezetünket. Egyik téli kedvencünk a kivi, ami ilyenkor a legjobb – lédús, egyszerre édes és savanyú, valamint rendkívül egészséges. Tartson ismét az Interfooddal, tudjon meg…

graphefruit

Jókora narancsos-pirosas gombóc, nehéz meghámozni, kissé keserű az íze, mégis ez egyik legjobb barátunk. Mi az? Nem más, mint a grapefruit. Ezt a különleges gyümölcsöt sokan nem szeretik, mert kicsit kell vele bajlódni, ráadásul az íze is erőteljes, egyszerre savanyú és keserű. Mégis számtalan módon segíti szervezetünket a betegségekkel teli, téli időszakban, ezért mindenkinek ajánlott…

citrom a konyhában

  A tél talán egyik legtöbbet keresett gyümölcse a citrom. Hogy miért? Mert a náthás időszakban, amikor testünknek szüksége van mindenféle segítségre ahhoz, hogy ne legyünk folyton betegek, sokan nyúlnak természetes gyógymódokhoz. A citromnak híresen magas a C-vitamin tartalma, ami hatékonyan támogatja az ember immunrendszerét. Éppen ezért hétről-hétre bekerül a bevásárló kocsikba, novembertől kezdve igen…

dió

Sajnos a szakemberek szerint a dióburok-fúrólégynek köszönhetően az ideit diótermés katasztrofálisnak ígérkezik, ezért várhatóan ismét az egekben lesz a dió ára. Ennek ellenére az igazi őszi hazai termésmustrát nem ejthetjük meg a dió nélkül, hiszen jellegzetes csonthéjas gyümölcsünk, amely szerves részét képezi a magyar gasztronómiának. Tartson az Interfooddal, és tudjon meg meglepő dolgokat a dióról….

körte

Beköszöntött az ősz, és hozta magával a természet kincseit, mint a dércsípte csipkebogyót, az édes sütőtököt, az őszi almákat, a finom szőlőket és az izgalmas szüreteléseket, valamint a körtét, sokunk nagy kedvencét. Sokféle körte létezik, hazánkban a legtöbbjük ősszel érik, így most van itt az ideje azok leszüretelésének. Ha Ön is imádja a körtét, tartson…

homoktövis

Közeleg a nyár vége, amitől sokan máris szomorúak, hiszen véget ér a szabadság, a jó idő, kezdődik az iskola, egy jó ideig újra nem lehet majd hazai barackot, dinnyét, uborkát, paradicsomot és egyéb finomságokat kapni. De ahogyan az lenni szokott, valaminek a vége egy új dolog kezdete is egyben: a nyárutó és a kora ősz…

bogyós gyümölcsök

Aki olvasta bogyós gyümölcsökkel foglalkozó cikkünk első részét, az bizonyára sok mindent megtudott az eperről, a málnáról, az áfonyáról és az egresről. Jól ismert és népszerű bogyós gyümölcsök ezek, most viszont a kevésbé elterjedt társaik következnek. Az Interfood ezen a héten a szeder, a josta, és a ribizli nyomába ered. Tartson Ön is velünk, hogy…

Bogyós gyümölcsök

Ha nyár, akkor a friss zöldségeké és lédús gyümölcsöké a főszerep. A dinnyék, a barackok és a bogyósok érésének ideje ez, amelyek még a legfullasztóbb kánikulában is jólesnek az embernek, ezért a meleg hónapok során a legnagyobb segítőink. Az Interfood ezen a héten a bogyós gyümölcsök széles palettáját veszi górcső alá. Tartson velünk, tudjon meg…

főzőbanán

Vannak, akik még jól emlékeznek azokra az időkre, amikor Magyarországon banánt csak télen lehetett kapni, és akkor is csak mutatóba, nagyon drágán és nagyon kis mennyiségben. Desszertként fogyasztották az emberek, és senkinek nem jutott eszébe, hogy bármilyen ételbe bele lehetne tenni. Aztán változtak az idők, a banán most már mindenki számára elérhető alapgyümölcs lett, és…

durián gyümölcs

Sült vér, pacalpörkölt, vesevelő, disznósajt – a magyar konyha ismert ételei, amelyeket sok külföldi kissé bizarrnak talál. Nekünk persze nem tűnnek annak, mint ahogy a különböző kultúrák sem tartják bizarrnak a saját ételeiket, pedig néhánytól az idegen népeknek egyenesen felfordul a gyomra. A különleges étkezési szokások után nézzük, mik a világ legfurcsább ételei! Tartson ezen…

Mivel fizethet?