Blog

Szűrők

Címke: ebédrendelés

menta a kézben

Az Interfood hónapról-hónapra bemutatja a konyhában leggyakrabban előforduló, vagy éppen az ismeretlenség homályába vesző különös ízeket – azokat a fűszereket, amelyektől igazán finom lesz egy étel. Ha velünk tart, minden hónapban megtudhat valami újat, talán még kedvet is kap egy-egy új fűszer kipróbáláshoz. A szerecsendió után most a menta került sorra, ami igazi nyári íz,…

zöldségek az asztalon

A nyertes magasan és egyértelműen az uborka, a maga 96,7%-os víztartalmával. De mi a helyzet a többiekkel, kik szálltak versenybe vele, mit érdemes fogyasztani a nyári kánikulában, amikor a víz már a fülünkön jön ki? Ha Ön is szeretne gondoskodni szervezete megfelelő hidratáltságáról, tartson ezen a héten is az Interfooddal, hogy megtudja, mit érdemes vásárolnia,…

Paradicsom – zöldség vagy gyümölcs?

Örök kérdés, amin még a barátok is képesek összevitatkozni, akárcsak az eper kontra szamóca dilemma. Az Interfood ismét nagy leleplezésre készül, cikkünkből megtudhatja az sokezer forintos kérdésre adandó helyes választ. Korábbi cikkünkből kiderült, hogy a kapribogyó nem is fán terem, most pedig kiderül, hogy a paradicsom mivel osztja meg az egész világot. Paradicsom, avokádó, zöldborsó,…

A csodálatos gesztenyepüré

Jellegzetes hazai desszert a gesztenyepüré tejszínhabbal koronázva és mazsolával megszórva. Gondolta volna, hogy amit mi magyarok szinte minden étkezés után képesek lennénk fogyasztani, mert annyira szeretjük, az a többi nemzet számára gyakorlatilag teljesen ismeretlen? Tartson az Interfooddal, ha kíváncsi rá, miért olyan népszerű nálunk a gesztenye, és miért olyan borsos az ára, hogy az szinte…

A szemet és orrot gyönyörködtető csillagánizs

Forralt borhoz, gyümölcsleveshez, gyógyító teába, lekvárokba, sütemények tésztájába és díszítésére – a felsorolás alapján lehetne szó akár a fahéjról is, de most helyette egy másik izgalmas és dekoratív fűszeré a főszerep. Induljon a nap egy izgalmas utazással, irány Dél- Kína, ahol igazi kincsekre bukkanhatunk, ha ellátogatunk a helyi fűszereshez! Tartson ismét az Interfooddal, ha kíváncsi…

Mandulás bundában sült camembert jázmin rizzsel és áfonyaöntettel

A rántott húsok és zöldségek nagy kedvencnek számítanak hazánkban, a rántott csirkemell sült burgonyával egyenesen az ország egyik legnépszerűbb étele, míg a vegetáriánusok előszeretettel panírozzák be és sütik ki kedvenc zöldségeiket, mint a karfiolt, a brokkolit vagy a zöldségnek csak némi csalással nevezhető gombát. Az aranybarnára sütött panírt az olaszoknak köszönhetjük, hozzánk pedig bécsi közvetítéssel…

bélszínroló

Gyerekkorunk kedvence, igazi menzás étel, ami mai napig felidézni bennünk a gondtalan gyermekéveket, ha a kezünk ügyébe akad, noha fénykora már elmúlt. De hogyan lehetséges, hogy a szarvasmarha legértékesebb része, amit magyar ember soha nem látott, főleg nem fogyasztott, belekerülhetett egy ilyen panírozott virsliszerű valamibe, és mitől retro ez az étel? Az Interfoodtól megtudhatja, hogy…

A brassói aprópecsenye

Emlékeznek még a nagyszerű olasz fogásra, a rizibizire? Amennyire jellegzetesen olasz ez az étel, annyira magyar a brassói aprópecsenye, amelynek többféle eredettörténete ismeretes, ember legyen a talpán, aki eldönti, melyik közülük az igazi. Egy biztos, hogy az ízvilága és az összetevői a magyar konyhára jellemzőek, hazánkban pedig évtizedek óta rendszeresen készített étel, ezért bátran mondhatjuk…

csőben sütés

A csőben sült ételek nevét látva biztosan sok kedves olvasónkban felmerült már a kérdés, ugyan mitől lesz egy étel csőben sült? Az egyértelmű, hogy a sütőben kell készre sütni őket, de akkor hol az a bizonyos cső? Még ha legalább egy őzgerinc formájú (csőre valamelyest emlékeztető) edény kellene hozzá, akkor értenénk is a dolgot. De…

A legizgalmasabb indiai fűszer, a curry

Írtunk már a kaporról, a fahéjról és a kapribogyóról, most pedig porondon India egyik legnagyobb ajándéka, a curry, ami pont annyira jellegzetesen indiai fűszer, mint amennyire meghatározó kis hazánkban az őrölt pirospaprika. Ezen a héten az Interfood egy színpompás világba kalauzolja kedves olvasóit, tartson velünk, ha szeretné megtudni, hogyan lehetséges az, hogy a nálunk használt…

Mivel fizethet?