Blog

Szűrők
zöldségek az asztalon

A legnagyobb víztartalmú zöldségek és gyümölcsök

A nyertes magasan és egyértelműen az uborka, a maga 96,7%-os víztartalmával. De mi a helyzet a többiekkel, kik szálltak versenybe vele, mit érdemes fogyasztani a nyári kánikulában, amikor a víz már a fülünkön jön ki? Ha Ön is szeretne gondoskodni szervezete megfelelő hidratáltságáról, tartson ezen a héten is az Interfooddal, hogy megtudja, mit érdemes vásárolnia, amikor legközelebb ellátogat a zöldségeshez.

Az első helyen tehát az uborka áll. Noha leleplezte magát már az első sorban, azért érdemes megnézni, hogyan is tud ennyire sok vizet magába zárni egy szál uborka. Az uborkának viszonylag alacsony a vitamin- és ásványianyag-tartalma, és rendkívül alacsony a kalóriatartalma, mindez annak eredménye, hogy az uborka gyakorlatilag növényi rostokból és vízből áll. Fogyókúrázóknak kötelező a fogyasztása, étrendjük alapköve, de aki elégedett a súlyával, annak is ajánlott, hiszen segít abban, hogy a szervezetünknek hidratált maradjon.
A második helyre a jégsaláta futott be. Sokan talán a dinnyére tippeltek volna, de a jégsaláta imponáló teljesítménnyel, 95,6%-os víztartalommal szerezte meg az ezüstérmet. Az összes salátaféle közül ennek a leveleiben van a legtöbb víz. Jó hír, hiszen egy könnyű nyári salátánál nincs üdítőbb étel, és a jégsaláta a gyors nyári szendvicseknek is elmaradhatatlan kiegészítője.
A harmadik helyen egy igen meglepő növény áll, ami még mindig nem a dinnye. A zeller szárának víztartalma 95,4%. Szárzellert ajánlott fogyasztani minden fogyókúrázónak, mert alacsony a kalóriatartalma, cserébe viszont sok benne a tápanyag. Vannak, akik nyersen is szeretik fogyasztani, valamilyen mártogatóssal, a kevésbé bevállalósak különféle zöldséges ragukba főzik. A boltban szárzeller vagy halványító zeller néven keressük.
A negyedik helyre végre befutott a várva-várt dinnye is. A görögdinnye víztartalma 91,5%, amivel éppen lecsúszott a dobogóról, viszont elnyerte a kedvenc nyári gyümölcs különdíját, hiszen a dinnyét mindenki imádja, főleg így szezon vége felé. Magas cukortartalma miatt a gyerekek is imádják, nincs is nagyobb élmény, mint egy szelet édes görögdinnyével szaladgálni az udvaron.

Természetesen egyik étel sem fedezi a napi folyadékszükségletünket, ami nyári melegben körülbelül két-három liter víz elfogyasztását jelenti. Ez nem kevés, és aki nincs hozzászokva, hogy eleget igyon, annak bizony komoly kihívás lehet. Hogy megkönnyítsük a dolgunkat, nevezzünk ki egy palackot vagy kancsót erre a célra és figyeljük, hogyan fogy belőle a víz a nap folyamán. Akinek pedig még ez is kevés, az segítségül hívhat olyan telefonra letölthető alkalmazásokat, amelyek figyelmeztetnek, ha „ivás-idő” van. Az Interfood ételfutár gondoskodik arról, hogy Önnek időben megérkezzen az ebédje, így marad ideje a megfelelő folyadékfogyasztásra odafigyelni.

Ez is érdekelheti

Mert segíteni jó

A sikerrel felelősség is jár, és szerencsére elmondhatjuk, hogy az Interfood egy sikeres vállalkozás, hiszen megrendelőink száma hétről hétre növekszik, mi pedig minden áldott nap azon dolgozunk, hogy minél jobb szolgáltatást tudjunk nyújtani ügyfeleinknek. Ám növekedés közben sem feledkezünk meg arról, honnan indultunk. Az Interfood azt tekinti küldetésének, hogy segítsen időt spórolni mai rohanó világunkban…