Blog

Szűrők
Mandulás bundában sült camembert jázmin rizzsel és áfonyaöntettel

Mandulás bundában sült camembert jázmin rizzsel és áfonyaöntettel

A rántott húsok és zöldségek nagy kedvencnek számítanak hazánkban, a rántott csirkemell sült burgonyával egyenesen az ország egyik legnépszerűbb étele, míg a vegetáriánusok előszeretettel panírozzák be és sütik ki kedvenc zöldségeiket, mint a karfiolt, a brokkolit vagy a zöldségnek csak némi csalással nevezhető gombát. Az aranybarnára sütött panírt az olaszoknak köszönhetjük, hozzánk pedig bécsi közvetítéssel jutott el, és nincs abban semmi meglepő, hogy nem csak húsokon és zöldségeken próbálták ki a módszert, hanem sajtokon is.

Nem minden sajt alkalmas a panírozásra és az olajban, esetleg zsírban kisütésre, akad azonban egy fajta, amit mintha kimondottan arra találtak volna ki, hogy rántott sajt legyen belőle, ez pedig a camembert. Bár annak a normandiai parasztasszonynak, aki az 1700-as évek végén először készített camembert-t egy Brie-ből származó pap tanácsára, valószínűleg nem az járt a fejében, hogy de jó lesz ezt kirántani, attól még bizonyított tény, hogy 45-50%-os zsírtartalmú lágy sajt kemény kérgének köszönhetően ideális töltelék az aranybarnára sütött panírba. Manapság a camembert-t fehér színűnek ismerjük, de a penészgombák természetének megértése előtt többnyire a véletlenen múlt, hogy az adott sajtkorong éppen milyen színű lett – többnyire kékesszürke.
Sokak számára különös, hogy a többi rántott finomsággal ellentétben a camembert-hez az áfonyalekvár a legnépszerűbb köret – de csak addig, amíg meg nem kóstolják. Az áfonyás szósz vagy lekvár tökéletesen kiemeli ennek a különleges sajtnak enyhén kesernyés, egyedi ízét, igazi gasztronómiai élménnyé varázsolva ezzel elfogyasztását. A hozzáadott mandula már csak a hab a tortán. A mandulának jellegzetes íze mellett számos előnye van, többek között serkenti az agyműködést, bőrápoló hatású és véd a cukorbetegség kialakulása ellen. Mivel bőséges fehérjeforrás, még ilyen kis mennyiségben is laktató hatású, így a mandulás bundában sült camembert áfonyaöntettel csattanós válasz azoknak, akik szerint jóllakni csak hússal lehet.

Az Interfood folyamatosan változó kínálatában szinte minden héten szerepel a rántott camembert, hiszen ez megrendelőink egyik kedvence! Válassza ki most az étlapról, és rendelje meg, futárunk pedig házhoz szállítja, így Önnek csak annyi a teendője, hogy jóízűen elfogyasztja!

Ez is érdekelheti

Szólások és közmondások a konyhában

A magyar nyelv telis-tele van frappáns szólásokkal és közmondásokkal, melyek nem csak tanulságosak, de könnyen meg is lehet jegyezni őket, ezért öröklődnek nemzedékről nemzedékre. Ha jókor mondjuk őket jó helyen, vicces pillanatokat szerezhetünk vele a környezetünknek. Az étkezés és annak kérdésköre sok szólásban és közmondásban visszaköszön, ezért az Interfood most egy rendhagyó, konyhai közmondásokat közrefogó…