Blog

Szűrők

Rántott csirkemell füstölt sajtos bundában tejszínes, gombás spagettivel

Hazánk legnépszerűbb ételei között előkelő helyen szerepel a rántott hús. Jólesik minden évszakban, hidegben és melegben egyaránt. Ilyenkor, a nyári szünidő beköszöntével pedig nagy segítsége lehet az édesanyáknak, akiknek nem kis feladat a vakáción lévő gyerkőcöknek minden nap ebédet készíteni és a gyerekek nálunk nyaraló kis barátai elé olyan fogás tálalni, amit ők is szívesen fogyasztanak. Nézzük, kinek köszönhetjük ezt a sokak által szeretett ételt!

Joggal gondolhatnánk, hogy a bécsi szeletet Ausztriában találták fel, és mivel velünk szomszédos országról van szó, egyszerűen csak átszivárgott hozzánk, és megkezdte országhódító útját. Ennél azonban sokkal izgalmasabb a történet, elvégre igazi világhódító körútról beszélhetünk, amelynek kezdetén az ehető arany volt a főszereplő. Igen, jól olvasták, létezik ehető arany, és bizony már a régmúltban is szerettek fényűzően élni, ezért akadtak, akik a luxust olyan szintre emelték, hogy arannyal bevont hússzelet került a tányérjukra. 1514-ben egy velencei kalmár nem bízta a véletlenre, vendégeit arannyal bevont borjúszelettel fogadta, csak hogy mindenki biztos lehessen abban, hogy ő aztán tud élni. Erre a milánói szakácsok válasza az aranybarna színű panír volt, ami később a szegények aranya néven vált ismertté. Innen indul tehát a rántott hús világkörüli útjára.
Radetzky marsall beszámolója alapján úgy került Bécsbe a rántott hús, hogy Ferenc József császár meg akarta kóstolni, mire szakácsa rögvest el is készítette számára. A siker nem maradt el, nem csak a császár, de egész Bécs a fogás rajongója lett, el is nevezték bécsi szeletnek. Máig úgy tartják, hogy a legjobb rántott hús Bécsben készül, ahol a mindössze fél centi vastag hússzeletet frissen darált kenyérmorzsába forgatják és bő, forró olajban sütik ki. Az eredmény levegős és nagyon ropogós hússzelet, ami nem csak a bécsiek kedvence, hanem minden oda látogató turista kötelező programja.

Az Interfood ételfutár fontosnak tartja, hogy kiszolgálja a megrendelői igényeket, a rántott ételek nálunk is a legkedveltebb fogások közé tartoznak. A rántott csirkemell füstölt sajtos bundában, tejszínes, gombás spagettivel olyan tápláló és kiadós étel, ami egymagában is megállja a helyét. Aki ezt választja ebédre, garantáltan jól fog lakni, hiszen a tészta és a hús gombával együtt bővelkedik minden olyan tápanyagban, amire szervezetünknek szüksége van. Ne késlekedjen, rendelje meg még ma, élvezze a főzés nélküli perceket, és használja ki nyári szabadságát!

Ez is érdekelheti

Petőfi Sándor kedvenc ételei

Március 15-e fontos nap minden magyar számára, hiszen ekkor emlékezünk meg az 1848-as forradalomról és az azt követő szabadságharcról. Arról a hideg márciusi napról, amikor néhány bátor ifjú vakmerő cselekedetével megváltoztatta egy egész nemzet jövőjét. Egy napra Petőfi Sándoré és barátaié a főszerep, előkerülnek a költő legismertebb versei, percre pontosan rekonstruálják a nagy nap eseményeit….