Blog

Szűrők
hamburger

Jaj annak, aki hamburgert ebédel?

Időről időre minden háziasszony szembesül azzal a problémával, hogy kifogy az ötletekből, és nem tudja, mit lenne jó főzni a családnak. Ilyenkor gyakran megesik, hogy az ember a gyorséttermekhez fordul segítségért, mindenki választ magának egy-egy hamburgert, és már meg is van oldva a probléma. De sajnos mindennek ára van, az elfogyasztott gyorskaja után testünk elnehezül, és a kisördög is odaül a vállunkra, makacsul súgja a fülünkbe, hogy talán mégsem ez volt a legjobb megoldás. Az Interfood ezen a héten utánajárt, hogy mi a baj az ilyen ételekkel, és mit tehetünk, ha semmi más megoldás nem jut eszükbe. Tartson velünk Ön is, tudja meg az igazságot!

A fő probléma az elhízás
Amerika a gyorséttermek szülőhazája, innen hódította meg a világot a hamburger, a hot dog és társaik. Az efféle ételeket kínáló éttermek nagyon rövid időn belül megnyerték maguknak a lakosságot, ám ezzel párhuzamosan aránytalanul megnőtt az elhízott emberek száma is, ami a mozgásszegény életmódnak és ennek a hirtelen divatba jött étkezési kultúrának volt köszönhető. Mára nem csak Amerikában probléma az elhízás, hazánkat is súlyosan érinti, igazi népbetegséggé nőtte ki magát.

Későn jelentkező teltségérzet
Nagyon gyakori probléma az ilyen ételek fogyasztásánál, hogy a jóllakottságérzet nem jelentkezik időben. Ha jó minőségű ételeket eszünk, idejében jelzi testünk, hogy mikor álljunk meg, mikor elegendő a bevitt tápanyag mennyisége. Aki ekkor meg tud állni, annak nyert ügye van, védve van a túlevés okozta elhízástól. A gyorskajával az a probléma, hogy csak akkor érezzük magunkat jóllakva, amikor már jóval többet ettünk a kelleténél.

Kalóriabomba
Azt mindenki tudja, hogy egy gyorséttermi hamburger igazi kalóriabomba. Sok benne a zsír, a cukor, a szénhidrát, ezért az emésztés után nem marad szinte semmi, ami jó minőségű tápanyaggal látná el testünket, csak olyan, ami hizlal. Zsír lesz belőle, és rohamos hízás, amit utána kemény munkával lehet csak leadni – ha egyáltalán sikerül.

Egészségtelen hozzávalók
Hogyan lehetséges az, hogy ha otthon állunk neki 100%-ig marhahúsból készült húspogácsát sütni, nem tudjuk sem azt az ízt, sem azt az állagot elérni, mint amit a gyorséttermi hamburgerben találunk? Emlékeznek arra a történetre, hogy egy 1989-ben vásárolt hamburger a mai napig nem indult bomlásnak? Beszédes kísérlet ez, és bár a gyorséttermi láncok igyekeznek egyre egységesebb összetevőket alkalmazni, még mindig nem tisztázott, pontosan mit is eszünk meg, amikor elfogyasztunk egy hamburgert.

Mit tehetünk, ha nincs időnk főzni, és nem akarjuk gyorskaját tömni magunkba? Az ebéd házhoz rendelés a legjobb megoldás az ilyen esetekre. Az Interfood csak kiváló minőségű alapanyagokat használ, a mi ételeink esetében nincs semmilyen titkos hozzávaló, az összetevők listája megtekinthető minden étel esetében a weboldalunkon. Rendeljen tőlünk, óvja egészségét az Interfooddal!

Ez is érdekelheti

dobostorta

Dobostorta

Emlékszel még gyermekkorod kedvenc cukrászsüteményeire? A Dobostorta biztosan köztük volt, mindenki imádta a csupa-csokis, cukormázas, roppanós tetejű tortaszeletet, amit nem sütöttek otthon a nagymamák és az édesanyák, hanem el kellett érte zarándokolni a helyi cukrászdába. Méltán lett ennyire híres, máig az ország legnépszerűbb süteményei közé tartozik. Nézzük, kinek köszönhetjük, és mennyire számított bravúros találmánynak megalkotásának…