Blog

Szűrők

Joghurt, te csodás

A meleg nyári napokon az ember leginkább hűsítő ételekre vágyik, melyek segítenek túlhevült testünknek lehűlni. A jégkrém, a hűtött dinnye, a hideg gyümölcsleves alapélelmiszerek nyáron, de sokan kedvelik ilyenkor a hideg túrókrémet, joghurtot is. Joghurtból rengetegféle változat elérhető a boltok polcain, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének leginkább tetszőt. Azon túl, hogy hűsít, számos jótékony hatással bír, ezért érdemes étrendünkbe rendszeresen beilleszteni. Az Interfood e heti cikkében a joghurté a főszerep, mutatjuk, miért jó választás reggelire, desszertnek vagy akár vacsorára.

Joghurttal az allergia ellen

Akik szezonális allergiában szenvednek, és minden évben megküzdenek a pollenekkel, azok számára a kritikus időszakban ajánlott a rendszeres joghurtfogyasztás. A joghurtban lévő probiotikumok ugyanis csökkenthetik a szervezet pollenre és más allergénekre adott reakcióját.

Joghurt és testmozgás

A joghurt kiváló edzés előtti vagy utáni uzsonna lehet. A joghurtban található szénhidrátok energiát adnak az edzés során, a kálium és a nátrium pedig pótolja, amit testünk elvesztett a megerőltető testmozgás közben. Ezen kívül teljes értékű fehérjeforrás, ami azt jelenti, hogy tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, amely szükséges az izom- és egyéb szövetek felépítéséhez szervezetünkben.

Segíti immunrendszerünket

Akinek erős az immunrendszere, az sokkal kevésbé van kitéve a különféle megbetegedéseknek. A joghurtban található anyagok hatékonyan támogatják azokat a sejteket, melyek a különféle fertőzésekkel szemben védenek meg bennünket. Egy kis természetes segítség pedig mindig jól jön.

Csontjaink védelmében

A joghurtban található kalcium elengedhetetlen ahhoz, hogy csontjaink egészségesek maradjanak. Az időskori csontritkulás súlyos szövődményekkel és komoly kellemetlenséggel járhat, ezért érdemes a megelőzésre nagy gondot fordítani. Ezt a legjobban tejtermékekkel lehet megtenni, a joghurt kiváló választás erre a célra.

Természetesen, mint minden élelmiszerrel, a joghurttal is célszerű tudatosan bánni, a rendszeres és kiegyensúlyozott táplálkozás ugyanis a legtöbb, amit tehetünk egészségünk megőrzése érdekében. Ha Önnek is fontos, hogy fitt és energikus maradjon, de a főzés nem erőssége, rendeljen finom és egészséges ételeket házhoz az Interfoodtól!

Ez is érdekelheti

Spenótfőzelék – a menzák mumusa

A spenótot a legtöbb ember nem szereti, legalábbis ezt gondolja róla. Ennek oka gyerekkorunk legutáltabb menzás emléke, az erőteljesen zöld színű, íztelen, lisztes, tejes, kissé csomós főzelék, ami mellé mindig főtt tojás és hideg, íztelen főtt krumpli volt a feltét. A menzás spenótfőzeléket tényleg nehéz szeretni, akinek mégis sikerült, az biztosan gyakran eszi még ma…