Blog

Szűrők

Joghurt, te csodás

A meleg nyári napokon az ember leginkább hűsítő ételekre vágyik, melyek segítenek túlhevült testünknek lehűlni. A jégkrém, a hűtött dinnye, a hideg gyümölcsleves alapélelmiszerek nyáron, de sokan kedvelik ilyenkor a hideg túrókrémet, joghurtot is. Joghurtból rengetegféle változat elérhető a boltok polcain, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének leginkább tetszőt. Azon túl, hogy hűsít, számos jótékony hatással bír, ezért érdemes étrendünkbe rendszeresen beilleszteni. Az Interfood e heti cikkében a joghurté a főszerep, mutatjuk, miért jó választás reggelire, desszertnek vagy akár vacsorára.

Joghurttal az allergia ellen

Akik szezonális allergiában szenvednek, és minden évben megküzdenek a pollenekkel, azok számára a kritikus időszakban ajánlott a rendszeres joghurtfogyasztás. A joghurtban lévő probiotikumok ugyanis csökkenthetik a szervezet pollenre és más allergénekre adott reakcióját.

Joghurt és testmozgás

A joghurt kiváló edzés előtti vagy utáni uzsonna lehet. A joghurtban található szénhidrátok energiát adnak az edzés során, a kálium és a nátrium pedig pótolja, amit testünk elvesztett a megerőltető testmozgás közben. Ezen kívül teljes értékű fehérjeforrás, ami azt jelenti, hogy tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, amely szükséges az izom- és egyéb szövetek felépítéséhez szervezetünkben.

Segíti immunrendszerünket

Akinek erős az immunrendszere, az sokkal kevésbé van kitéve a különféle megbetegedéseknek. A joghurtban található anyagok hatékonyan támogatják azokat a sejteket, melyek a különféle fertőzésekkel szemben védenek meg bennünket. Egy kis természetes segítség pedig mindig jól jön.

Csontjaink védelmében

A joghurtban található kalcium elengedhetetlen ahhoz, hogy csontjaink egészségesek maradjanak. Az időskori csontritkulás súlyos szövődményekkel és komoly kellemetlenséggel járhat, ezért érdemes a megelőzésre nagy gondot fordítani. Ezt a legjobban tejtermékekkel lehet megtenni, a joghurt kiváló választás erre a célra.

Természetesen, mint minden élelmiszerrel, a joghurttal is célszerű tudatosan bánni, a rendszeres és kiegyensúlyozott táplálkozás ugyanis a legtöbb, amit tehetünk egészségünk megőrzése érdekében. Ha Önnek is fontos, hogy fitt és energikus maradjon, de a főzés nem erőssége, rendeljen finom és egészséges ételeket házhoz az Interfoodtól!

Ez is érdekelheti

Gyermekünk a tányér körül – mit egyen egész nap? (I.)

Minden szülő tudja, mennyire fontos kérdés, hogy gyermeke hogyan táplálkozik. A megfelelő étkezési kultúra kialakítása nemcsak azért hangsúlyos, hogy a kicsi fogai ne potyogjanak ki ideje korán a sok édesség és üdítő miatt, hanem azért is, hogy megtanulja, az étkezés a mindennapok lényeges része, amely közösséget teremt, örömöt ad, és, ha megfelelő kereteket teremtünk hozzá,…