Blog

Szűrők

Kacsaságok

A kacsa Ázsia legnépszerűbb szárnyasa, de Európában is kedvelt húsféle. Hazánkban leginkább csak ünnepekkor, jeles napokon szokás készíteni, aminek elsősorban meglehetősen borsos ára az oka. Aki mégis áldoz rá, az fejedelmi ételt tud az asztalra varázsolni, ezért érdemes időnként megpróbálkozni vele. A sült kacsa húsa ugyanis szaftos, puha és omlós, a belőle készült leves pedig kiváló vasárnapi ebéd. Az Interfood ezen a héten kacsahússal kapcsolatos érdekességeket hozott kedves olvasóinak, tartson ismét velünk!

A házi kacsa

A házi kacsa a récefélék családjába tartozó faj, melyet a vadkacsából háziasítottak körülbelül 5000 évvel ezelőtt. Színe többnyire fehér, de egyes vidékeken találhatunk a vadkacsához hasonló színezetű példányokat is. A házi kacsa főként gabonával és apróbb rovarokkal táplálkozik. Combja és mellhúsa sütve kiváló, mája és zúzája is ehető, zsírja pedig tepertőnek kisütve nagyszerű tápanyagforrás az emberi test számára.

Érdekességek a kacsahúsról

  • A kacsahús sütve és főzve egyaránt sokkal aromásabb, mint a pulykahús vagy a csirkehús.
  • Bár első ránézésre vörös színűnek tűnik a kacsa nyers húsa, mégis a fehér húsok közé sorolják, ahogyan a csirkét is.
  • A kacsát sokan zsíros húsnak tartják, ám a zsír nagy része a bőrben van, melyet könnyedén eltávolíthatunk sütés előtt vagy akár utána.
  • A kacsa aprólékából nagyon finom kacsahúsleves készíthető, ám számolni kell jellegzetes ízével, ezért ha húslevest készítünk, gazdagon kell zöldségezni.
  • Míg a csirke és a pulyka nem képes repülni, a kacsa igen, ezért mellizmai más felépítésűek, sokkal izmosabbak.
  • A kacsa húsa rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, nem csak zsírokban, de fehérjékben és aminosavakban is gazdag.
  • A kacsa húsát magas hőmérsékleten kell kezelni hosszú ideig, hogy meg tudjon puhulni és biztonságosan fogyasztható legyen.
  • A sült kacsa gazdag ízvilággal rendelkezik, amely mellé kiválóan illenek gyümölcsös mártások, szószok és befőttek.

Mostanra megjött az étvágya, és szívesen enne valami finom kacsás fogást? Falusi kacsaleves csigatésztával, Rántott kacsamáj petrezselymes burgonyával, Majonézes burgonyasaláta sült kacsamájjal – csak hogy néhányat említsünk az Interfood kacsahúsból készült ételei közül. Válassza az Önnek legjobban tetszőt, és rendelje házhoz, így időt és energiát spórolhat meg!

Ez is érdekelheti

Tippek válogatós gyerekek szüleinek

Ha van valami, amivel egy gyerek ki tudja borítani a szüleit, az a válogatás. Sok szülő éli meg saját kudarcának azt, ha a gyermeke nem eszik kellően változatosan, rengeteg családban okoz ez a téma mindennapos feszültséget. Az igazság az, hogy a legtöbb gyerek nyugodtan eléldegélne üres kenyéren, csokin és tésztán évekig. Hiába tudjuk, hogy a…