Blog

Szűrők

Amikor igazán éhesek vagyunk, szinte mindenki fejében gőzölgő, meleg étellel megpakolt tányér képe jelenik meg. Hiába határozzuk el, hogy most néhány napig nem fogunk főzni, mert egyszerűen nincs rá idő, egy-két nap után mégis fakanalat ragadunk, vagy rendelünk valami finomat, mert annyira kívánja testünk a főtt ételt. Ugye ismerős helyzetek? Kortól, nemtől, származási helytől függetlenül…

A meleg idő beköszöntével nagyon fontos, hogy elegendő folyadékot juttassunk szervezetünkbe, ennek hiányában ugyanis testünk dehidratált állapotba kerül, ami állandó fejfájáshoz, kábultsághoz és rossz közérzethez vezet. Igen ám, de hiába a víz a leginkább ajánlott folyadék, egy idő után vágyunk valami más ízre is. Ilyenkor jó szolgálatot tesz, ha van kéznél egy kis házi szörp,…

Sokan hungarikumnak gondolják, a népnyelv csak langallónak nevezi, a kellemes idő beköszöntével pedig sokkal gyakrabban készítjük, mint télen. Ez utóbbi oka egyértelműen a tömény olajszag, ami együtt jár vele, és amit jobb minél gyorsabban kiszellőztetni a lakásból. A balatoni nyár és a strandok állandó vendége, a lángos e heti blogcikkünk főszereplője. Ha nem hungarikum, vajon…

A kismamákat szokták azzal vádolni, hogy várondósságuk alatt összeesznek mindenfélét, olyan dolgokat szeretnek együtt fogyasztani, amit más ember elképelni sem tud. Lekváros kenyér uborkával, zsíros kenyér almával, jégkrém fagyival, savanyú uborka tejföllel – csak hogy néhányat említsünk. A legtöbb kismama a várandósság után elhagyja ezeket a furcsa ételkombinációkat, de a világ gasztronómiai mesterei sosem állnak…

A hummusz egy közel-keleti étel, amely az elmúlt évtizedekben meghódította az egész világot. Elterjedésében fontos szerepet játszott, hogy vegán hozzávalókból készül, így azoknak is kiváló választás, akik a növényi alapanyagokat részesítik előnyben. A köztudatban egy krémes, szószos kenceként terjedt el, de nagyon sokrétűen felhasználható, kenhetjük pitára, kenyérre, szendvicsbe, de mártogatósként vagy akár saláta öntetként is…

Imádjuk a színét, az illatát, az aprócska virágait, a kis fürtöket és a hangulatot, amit teremt: tavasz, simogató napsütés, anyák napja, vidám gyerekek kacaja. Nem más ez, mint az orgona, amiről kevesen tudják, hogy a konyhában is megállja a helyét, de nagyon nem mindegy, hogyan nyúlunk a témához. Erről az érdekes témáról szól az Interfood…

Mivel fizethet?