Blog

Szűrők

Újházy tyúkhúsleves

A magyarok híresen nagy levesrajongók – szívesen eszünk levest hidegben és melegben, ha jó napunk van, vagy ha éppen rossz, ünnepkor és szürke hétköznapokon. Jól is tesszük, hiszen a leves nagymértékben hozzájárul az egészséges emésztéshez, tele van zöldségekkel, olykor még hússal is, na és persze lével, ami különösen fontos, hiszen az emberek többsége bizony nem fogyaszt elegendő folyadékot a nap folyamán. Az Újházy tyúkhúsleves talán az egyik legnépszerűbb levese a magyar konyhának, és az Interfood megrendelőinek egyik legnagyobb kedvence. Annyira szeretjük, hogy most egy külön cikket szentelünk neki, tele érdekes információkkal!

Szerelmi bájleves

A legendás leves megalkotójáról, a századforduló egyik népszerű színészéről kapta a nevét, aki nem egyszerű előételnek, hanem afrodiziákumnak, sőt, szerelmi bájitalnak szánta. Hogy valóban ilyen hatással bír-e, azt mindenki döntse el maga, de annyi bizonyos, hogy a színésznek sikerült halhatatlan klasszikust létrehoznia, hiszen azóta is rendszeres szereplője az ünnepi ebédeknek. De ott van a valamire való éttermek és esküvők étlapjain is, hiszen egy ilyen finom fogás soha nem megy ki a divatból.

Vitás kérdések

Az Újházy tyúkhúsleves neve már sejteti, hogy az igazi bizony tyúkból készül, de vannak helyek, ahol szokás kakasból, jércéből, gyöngytyúkból is főzni. Ami biztos, hogy a leves leve aranyló, telis-tele van zöldségekkel, és ha mód van rá, házi tésztával. Ez utóbbi lehet cérnametélt vagy éppen csigatészta, ami éppen kéznél van a főzés során. Nem hiányozhat belőle a sárgarépa, a fehérrépa, a borsó, a gomba és a vöröshagyma sem, és persze a frissen szórt petrezselyem zöldje, amivel tálaláskor szokás meghinteni a forró levest. Ami még fontos, hogy ebben a húslevesben a húst darabosan szokás feltálalni, semmiképpen sem egészben.

Az Újházy tyúkhúslevest szinte lehetetlen nem megkívánni, főleg ebben a változékony, olykor meglehetősen hűvös tavasz időben.  Egy tányér forró leves után egy könnyű desszert is elegendő lehet, és máris megvan az ebéd. Aki viszont többre vágyik, az finom főételt is rendelhet a leves mellé az Interfood étlapjáról, így anélkül lakhat jól, hogy órákon át a konyhában kellene ácsorognia. Csak néhány kattintás, és futárunk házhoz szállítja az ebédet!

Ez is érdekelheti

Illemszabályok az asztalnál II.

Néhány évtizeddel ezelőtt még nem lehetett sejteni, hogy mára az asztali etikett is átalakul, olyan elemek válnak elavulttá, mint hogy a férfinak illik betolnia a nő székét, és olyanok lesznek aktuálisak, hogy a telefonunkat nem illik az asztalra tenni vagy kézbe venni étkezés során. Bizony, a világ folyton változik, ezért nekünk is folyamatosan frissítenünk kell…