Blog

Szűrők

Variációk hummuszra

A hummusz egy közel-keleti étel, amely az elmúlt évtizedekben meghódította az egész világot. Elterjedésében fontos szerepet játszott, hogy vegán hozzávalókból készül, így azoknak is kiváló választás, akik a növényi alapanyagokat részesítik előnyben. A köztudatban egy krémes, szószos kenceként terjedt el, de nagyon sokrétűen felhasználható, kenhetjük pitára, kenyérre, szendvicsbe, de mártogatósként vagy akár saláta öntetként is használhatjuk. Számtalan variációban létezik, a klasszikustól indulva a zöldséges változatig – az Interfood most ezek közül mutat be ötöt!

Csicseriborsó, a fő alapanyag

A hummusz alapját a csicseriborsó adja, amit felhasználhatunk főzve vagy konzerv formájában is. Az elkészítése rendkívül egyszerű, csupán össze kell turmixolni a hozzávalókat, és máris kész a tápanyagokkal teli kencénk. Ha teszünk bele zöldséget, azt előbb puhára kell párolni, majd mehet a tumixgépbe a többi hozzávalóval együtt. Ezután már csak az ízesítés marad, erre mutatunk néhány lehetséges megoldást.

Klasszikus hummusz

Csicseriborsó, citromlé, fokhagyma, tahini paszta, extra szűz olívaolaj, só.

Céklás hummusz

Csicseriborsó, cékla, biocitrom reszelt héja és leve, fokhagyma, tahini paszta, extra szűz olívaolaj, só és frissen őrölt bors.

Zöldborsós hummusz

Csicseriborsó, zöldborsó, fokhagyma, extra szűz olívaolaj, petrezselyem zöldje, só és frissen őrölt bors.

Sárgarépás hummusz

Csicseriborsó, sárgarépa, biocitrom reszelt héja és leve, fokhagyma, harissa paszta, extra szűz olívaolaj, só és frissen őrölt bors.

Kurkumás hummusz

Csicseriborsó, kurkuma, biocitrom reszelt héja és leve, fokhagyma, őrölt pirospaprika, extra szűz olívaolaj, só és frissen őrölt bors.

Azzal, hogy egy-egy hozzávalót megváltoztatunk, nem csak a kence színe, de az íze is teljesen megváltozik. A színes hummuszok egymás mellé helyezve rendkívül mutatósak, így akár vendégvárónak is remek választás.Ha a reggeli és uzsonna már megvan, de az ebéd még kérdéses, adjon egy esélyt a pihenésnek, és rendeljen házhoz finom ételeket az Interfoodtól! Csak néhány kattinttatás, és ételfutárunk már viszi is a finom ebédet!

Ez is érdekelheti

Kedvenc gyümölcsünk, a görögdinnye

Ki az, aki egész évben a nyári hónapokat várja, amikor végre lehet kapni hazai, lédús görögdinnyét, az egyik legnépszerűbb nyári gyümölcsöt? Most már nem kell rá tovább várni, megérkeztek a forró nyári napok, melyek édessé és óriásivá érlelik kedvenc nyári gyümölcsünket. Az Interfood ezúttal a görögdinnyéről hozott néhány érdekességet kedves olvasóinak. Tartson velünk, hátha tudunk…