Blog

Szűrők

Vegetáriánus vagy vegán?

Az egészséges táplálkozás nagyon sokak vágya, de legalább ilyen sokan lehetnek azok, akiknek gondot okoz, hogyan is kezdjenek neki egy olyan étrend összeállításának, ami hosszú távon fenntartható és kielégíti az emberi szervezet szükségleteit. Az elmúlt évtizedekben mind a vegetáriánus, mind a vegán étrend begyűrűzött hazánkba, de még mindig sok a pontatlan információ e két irányzattal kapcsolatban. Az Interfood, mint mindig, most is szeretne lépést tartani az étkezési trendekkel, ezért mostantól vegán ételek is megtalálhatóak kínálatunkban. Vegán menünk kiváló választás azoknak, akik szeretnének egészségesebben étkezni, illetve akik régóta mellőzik az állati eredetű élelmiszereket. E heti bogcikkünkben bemutatjuk, hogy melyek a fő különbségek a vegetáriánus és a vegán étrend között.

Vegetáriánus

A vegetáriánus étrend követői igyekeznek mellőzni a húsféléket. Az irányzat nem annyira szigorú, illetve többféle variációt foglal magába. Sokan vannak, akik csak a húst hagyják el az ételeik közül, de tojást, tejterméket fogyasztanak. Mások vagy csak tojást, vagy csak tejterméket fogyasztanak, de olyanok is akadnak, akik a halfélékkel szemben megengedőbbek, így azokat időnként szívesen megeszik. A vegetáriánus étrend alapvetően egy növényi alapanyagokra épülő, ám nem túl szigorú diéta, így azoknak is kiváló, akik szeretnének egészségesebben étkezni, de még csak ismerkednek a növényi hozzávalókkal. Bizonyos szempontból egyfajta átmenet a húsfogyasztás és a veganizmus között.

Vegán

Akik a vegán étrend mellett teszik le voksukat, azok elkötelezett hívei a növényi alapanyagoknak. Olyannyira, hogy kizárólag ilyen ételt esznek meg, kizárva minden állati eredetű élelmiszert, tehát a tejtermékek, a tojás, és természetesen a halfélék és egyéb tengeri herkentyűk is tiltólistásak, sőt, felfogásuk szerint még a méz is állati eredetű, hiszen méhek állítják elő, így az sem szerepelhet egy vegán fogásban. Különböző okokból választják az emberek a vegán étrendet, ám az általában közös bennük, hogy mindnyájan szeretnének egészségesen étkezni és egy olyan bolygón élni, amely nem falja fel önmagát.

Flexitariánus

Ez a különleges étrend az elmúlt években lett népszerű, és azokat tartják flexitariánusnak, akik néha szívesen esznek állati eredetű élelmiszereket, de a mindennapokban inkább több zöldségfélét, gyümölcsöt, minőségi gabonát vennének magukhoz. A flexitariánus tehát egy olyan étrend, ami alkalmanként megengedi a húsfogyasztást, de a hangsúlyt a növényekre helyezi.

 

Hogyan lehetséges az, hogy napi szinten finomakat egyen az ember, kellően változatosak legyenek az ételek, és közben ne ezzel menjen el az egész nap? A megoldás pofonegyszerű – válassza az Interfood vegán fogásait! Keresse vegán ételeinket weboldalunkon, rendeljen tőlünk finom fogásokat, és induljon el velünk egy egészségesebb életmód felé!

Ez is érdekelheti

Étkezés és mozgás – hogy is állnak egymással?

Néha olyan érzése lehet az újságot olvasónak, a tévénézőnek, az internetet böngészőnek, hogy erről a témáról már mindent elmondtak, ezt már mindenki kívülről fújja, miért kell erről újra meg újra beszélni? Az egészséges táplálkozásról és a mozgás szerepéről, fontosságáról írni lerágott csont (hogy stílusosak maradjunk…). Ám, ha így van, akkor miért terjed mégis járványszerűen az…