Blog

Szűrők

Fasírt csicseriborsóból? Igen, falafel!

Vannak olyan ételek, amelyek feladják a leckét a magyar háziasszonyoknak, ugyanis a mi étkezési kultúránkban nem igazán ismertek, így nem lehet a régi, jól bevált, édesanyáktól tanult receptekhez nyúlni. A csicseriborsó pont ilyen, nálunk csak kevesen ismerik, pedig rendkívül egészséges és sokféle módon elkészíthető alapanyag. A falafel az egyik legfinomabb csicseriborsó alapú étel, és teljesen húsmentes, nem véletlenül lett a vegetáriánusok kedvence. Tartson ismét az Interfooddal, nézzük meg közelebbről, mi az, ami fasírtnak látszik, de valójában nem az!

Eredete

A falafelt először feltehetően Egyiptomban készítettek, majd az iszlám vallási böjtök során fontos szerepet kapott és nagy népszerűségre tett szert világszerte. Mára számos országban ismerik ezt a csicseriborsó alapú ételt, mely kedvelt fogása a vegetáriánusokat kiszolgáló utcai árusoknak és éttermeknek egyaránt. Gyakran kínálják hummusszal, ami szintén Közel-Keleti étel, és szintén csicseriborsó a fő összetevője.

Vegetáriánus fasírt

A falafel első ránézésre akár össze is téveszthető a fasírttal, hiszen tulajdonképpen egy húsmentes fasírtról van szó. Fő alkotóeleme a csicseriborsó, amihez vöröshagymát és számos fűszert hozzáadva egy intenzív, fűszeres ízű, húsmentes golyócskát kapunk, amely nagyszerű feltétje főzelékeknek, de pitába és szendvicsekbe téve is sokan szeretik.

Gyors és egyszerű

Bár elsőre azt gondolhatnánk, hogy a falafelt elkészíteni hosszadalmas feladat, valójában nem az. Mivel a csicseriborsót nem kell előre megfőzni, csupán beáztatni, így az első lépés máris pofonegyszerűvé válik. Arra viszont érdemes ügyelni, hogy előbb 12 órát ázzon a csicseriborsó, különben nem lesz elég puha. Ezt követően aprítógépben vöröshagymával és fűszerekkel összekeverik, golyókat formáznak belőle, és máris mehet a forró olajba. Saláták mellé tálalva teljes értékű ebéd, akárcsak a klasszikus, húsból készült fasírt.

 

Ön is szívesen megkóstolná ezt a különleges ételt? Az Interfoodnál megteheti, nincs más dolga, mint megrendelni és várni futárunkat, aki házhoz viszi Önnek a finom ebédet. Ha az Interfoodot választja, néhány kattintás és máris kész a finom ebéd az egész családnak!

Ez is érdekelheti

Szürkeség? Nem! Gyermekeink egészsége télen

A tél, ami gyermekeink és az ételek viszonyát illeti, több szempontból is kihívás elé állítja a szülőt. Kevés a gyümölcs, pláne a hazai, amit a kicsik lelkesen fogyasztanának, és zöldségek közül sem éppen azoknak van szezonja, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek a gyerekek körében. A harsány, szemet gyönyörködtető színek helyett ilyenkor a szürkébb, földszínű hozzávalóké a…