Blog

Szűrők

Tojásos avokádókrém

Az avokádó az elmúlt évtizedekben osztatlan sikert aratott az egészségtudatos étrendet folytatók körében, ami nem is csoda, hiszen amellett, hogy rendkívül egészséges, és tele van olyan anyagokkal, melyek az emberi szervezet működéséhez nélkülözhetetlenek, nagyon jól variálható alapanyagról van szó. Leginkább frissen, nyersen szokás fogyasztani, nem is szükséges hőkezelni, ezért egyszerű, de nagyszerű összetevője salátáknak, szendvicseknek, zöldségkrémeknek és smoothie-knak. Az Interfood most egy különleges, tojással elkészített avokádókrém receptet oszt meg kedves olvasóival, aminek még a legfinnyásabb családtagok sem tudnak ellenállni!

Egy igazi nyerő páros

A hagyományos avokádókrém főtt vagy buggyantott tojással sok étterem előételei között megtalálható, ami annak köszönhető, hogy az avokádó enyhe íze nagyon jól illik a tojás jellegzetes aromájához. Egy pirítóssal vagy éppen friss bagellel szervírozva pedig igazi energiabomba, ami egész délelőttre ellátja az embert a hatékony munkavégzéshez szükséges energiával. De mi a helyzet azokkal, akik nem szeretik a buggyantott tojást, vagy akik otthon szeretnének egy finom avokádókrémet készíteni? Hozzájuk szólunk most, mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:

  • 2 érett avokádó
  • 8 tojás
  • egy marék friss kapor
  • egy marék petrezselyem zöld
  • egy citrom leve
  • egy csipet só
  • néhány csepp olívaolaj

A tojásokat keményre főzzük, majd ha kihűltek, megpucoljuk őket, és egy villa segítségével durvára törjük. Az avokádót óvatosan félbe vágjuk, magját kivesszük, és egy kanál segítségével kiszedjük a zöld húst a héjból, majd azt is összetörjük. Egy tálba tesszük mindkettőt, megszórjuk az aprított kaporral és a petrezselyem zöldjével, azután meglocsoljuk a citrom levével és az olívaolajjal, végül pedig megsózzuk. Aki szereti a csípős ízeket, az adhat hozzá frissen őrölt borsot vagy egy kevés chilipelyhet is. Az elegyet alaposan elkeverjük, és egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek össze tudjanak érni. Frissen kisült péksüteménnyel, pogácsával vagy pirítós kenyérrel tálaljuk.

Reggelire, uzsonnára, vacsorára kiváló választás, de mi a helyzet az ebéddel? Ahhoz, hogy szervezetünk egészségesen és kiegyensúlyozottan tudjon működni, szüksége van minden nap meleg ételre, amit bizony nem könnyű feladat hétköznap megoldani. Az ebéd házhoz rendelés nagyszerű megoldás a dolgos hétköznapokra, amikor nincs idő főzni. Tegyen egy próbát az Interfooddal, kóstolja meg finom fogásainkat, futáraink pedig házhoz szállítják az ebédet!

Ez is érdekelheti

Petrezselyem, a csodanövény

A petrezselyem hazánkban a legszélesebb körben használt friss fűszernövény, gyakori összetevője a hagyományos magyar recepteknek. Ahogyan az olaszok az oregánót, mi, magyarok a frissen aprított petrezselymet tesszük mindenféle ételbe, legyen szó levesről, főzelékről, tésztáról vagy éppen salátáról. Szeretjük friss, üde ízét, és azt, hogy akár saját kis konyhakertünkben is tudjuk termeszteni, sőt, akár még balkonládában…