Blog

Szűrők
interfood a cobb saláta

Az Ön újévi fogadalmai között is szerepelt, hogy tudatosabban fog étkezni 2019-ben? Esetleg egy életmódváltás? Sajnos nemzeti sajátosságunk a nehéz ételek készítése, a túlzottan nagy adagok és a túl kevés friss zöldség illetve zöldsaláta fogyasztása. E heti bogcikkünkben egy különleges salátát szeretnénk bemutatni, ami már az Interfood étlapján is elérhető sok más ételünk mellett. A…

Néhány gondolat az ételpazarlásról

Mi köze az ökológiai lábnyomnak ahhoz, hogy ma éppen két csokival többet vettünk meg a boltban, és hogy az ebédnek csak a felét fogyasztottuk el? Nagyon is sok! Az ökológiai lábnyom megmutatja azt, hogy milyen mértékben használjuk Földünk erőforrásait és mekkora kárt teszünk benne, ha nem vagyunk elég tudatosak. Sok más környezet- és természetkárosító szokás…

Az igazi kemény dió: a válogatós gyerekek II.

Az előző bejegyzésünkben elkezdtük a nehéz harcot a válogatós kicsikkel, most pedig új ötletekkel felvértezve folytatjuk azt, minden erőnkkel támogatva az elkeseredett szülők csapatát. Lássuk, mit tehetünk még a korábban leírtakon túl: Figyeljük meg saját gyermekünket! Szülőként rendkívül nehéz azt látni, hogy a gyermek nem eszik, ezért akkor is próbáljuk és akarjuk, hogy egyen, amikor…

A megördögölt tojás

Deviled egg”, azaz a megördögölt tojás. Az „angel egg” pedig az angyali változat. Adja magát a kérdés, vajon hogyan lehet megördögölni egy tojást, és hogyan lehet angyalivá varázsolni? Bizony, ez nem egy szóvicc, hanem az angol elnevezése a kaszinótojásnak, ami világszerte az egyik legismertebb és legkedveltebb, hidegtálakon megtalálható étel. De vajon hogyan készül az ördögölt,…

Néhány gondolat az ételpazarlásról I.

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy csak egy kis adag levest akart főzni két személyre, majd egy óra múlva egy jókora fazék gőzölgő levessel találta szemben magát. Aki van már annyira gyakorlott szakács, hogy nem recept alapján főz, hanem a saját feje után megy, és „érzésből” használja fel, amit otthon talál, azzal bizony könnyen megeshet ez…

A palacsinta története

Melyik az az étel, amelyik jó édesen és sósan, hidegen és melegen fogyasztva, tejszínhabbal vagy éppen sajtszósszal tálalva, lekváros, húsos, kakaós, fahéjas, sajtos, mogyorókrémes, zöldséges vagy éppen túrós töltelékkel? Most már biztosan rájött minden kedves olvasónk, hogy ezen a héten bizony a palacsintát fogjuk górcső alá venni. Tartson velünk, hogy megtudhassa, kinek köszönhetjük ezt a…

Mivel fizethet?