Blog

Szűrők
egy kosár banán

Banánnal a depresszió ellen?

Az őszi lehűlés, a sok eső és a napfényhiány sokat ronthat az ember hangulatán, ha éppen rossz passzban ébredünk, és az ablakon kinézve csupa szomorú tekintetű esernyős embert látunk, ezért könnyedén elmehet nekünk is a kedvünk az egész hátralevő naptól. Szerencsére az emberek többségének vannak különféle módszerei arra, hogy hogyan vidítsák fel magukat, miből nyerjenek energiát, amikor éppen lemerülni látszanak a tartalékaik. A jóga, a zenehallgatás, az olvasás, egy finom tea vagy éppen desszert sok embernek segítettek már kilábalni a pillanatnyi búskomorságból. Amit viszont kevesen tudnak, hogy a banán olyan fantasztikus gyümölcs, hogy még a rosszkedvet is segít elűzni. Tartson ezen a héten is az Interfooddal, ha sikerült felkeltenünk az érdeklődését!

A gyümölcsök királynője
A banán Délkelet-Ázsiából indult világhódító körútjára, mára pedig a gyümölcsök királynője lett, óriási mennyiségben szállítják bolygónk minden szegletébe. Hazánkban egész évben kapható, így soha nem kell nélkülöznünk ezt a tápláló és laktató gyümölcsöt. A banán olyan népszerű hazánkban, hogy az alma és a dinnye mellett a három legtöbbet vásárolt gyümölcs közé tartozik.

Szupergyümölcs
A banánnak magas a kalóriatartalma, ezért fogyókúrázók és cukorbetegek nem fogyaszthatnak belőle túl sokat, viszont óriási előnye, hogy nagyon alacsony a zsírtartalma, így testünk könnyen és gyorsan megemészti, gyorsan juttatva bennünket energiához. Emellett sok benne a vitamin, az ásványi anyag és az antioxidáns, ezért a téli felső légúti megbetegedésekkel teli időszakban csodálatos módon tudja támogatni immunrendszerünket. Magas rosttartalmával segíti emésztésünket is. Ráadásul a banán nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, ami egyes vizsgálatok szerint az agyvérzés megelőzésében nagy szerepet játszik.

Rossz a kedved? Egyél banánt!
Ha túl alacsony a szerotonin szintünk, könnyebben esünk melankóliába. Ilyen esetben érdemes valamilyen módon emelni azt, szerencsére nem csak mesterségesen előállított készítmények jöhetnek ilyenkor szóba, hiszen a természet csodálatos módon kitalál mindent és rengetegféle módon van az emberi test segítségére. Ha olyan élelmiszert fogyasztunk, melyben sok a triptofán, azzal máris segítünk magunknak elűzni a rosszkedvet. A banánban található triptofánból a szerveztünk szerotonint csinál – és máris kész a jókedv! Napi két banántól bizonyítottan jobb kedvünk lesz.

Ha Ön is szereti a banánt, de azért az ebédjét mégsem pótolhatja, hívja segítségül az Interfood ételfutárt! Keresse weboldalunkat, válassza az étel házhozszállítást, és máris egy okkal kevesebb a gondterheltségre!

Ez is érdekelheti

Zöld-fehér, még sincs köze a focihoz. Sóska krumplival

Lackfi Jánosnak van egy verse a sóskáról. Érdemes elolvasni, mert hűen tükrözi azt a meglehetősen gyakori álláspontot, mely szerint a sóska és a belőle készült ételek mind alkalmatlanok a fogyasztásra, és már a rájuk gondolástól is világgá kell menni… Hogy a legerősebb versszakait idézzük a műnek: „Egészséges, na tessék,/a sóska, a sóska!/Hányni talán egészség/asztalra, padlóra?/Aki…