Blog

Szűrők

Tegye fel a kezét, aki egész évben várja a nyári dinnyeszezont! Sokan vannak ezzel így, a dinnye egyértelműen az egyik legkedveltebb nyári gyümölcs, alig akad olyan ember, aki ne szeretné. Azt mindenki tudja jól, hogy a dinnyének extrán magas a víztartalma, és talán a kocka formájúra termesztett dinnyéről is hallottak már néhányan, de vajon milyen…

Sokan nem is sejtik, hogy étkezésük mekkora hatással van egész napos energiaszintükre. A rosszul megválasztott élelmiszerek nem adnak megfelelő energialöketet, vagy éppen túlterhelik a szervezetet, ezért nyomottnak, fáradtnak érezzük magunkat, miután elfogyasztottuk őket. A megfelelő energiaszint fenntartásának legegyszerűbb módja, ha étrendünk kiegyensúlyozott, sokféle friss zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz, valamint nem nélkülözi a fehérjét és a…

Aki olvasta előző blogcikkünket, vagy követi a jelenlegi trendeket, az tudja jól, hogy ma a változatos, kiegyensúlyozott, mindenféle táplálékot magába foglaló étrend a legdivatosabb.  De hogyan lehetséges ezt a mindennapokban kivitelezni? Előnyben vannak azok, akik szeretik a zöldségeket és a gyümölcsöket, de hogyan szervezzük úgy az étkezéseinket, hogy mindennapra jusson elegendő rostanyag és vitamin szervezetünk…

Semmi sem állandó, csak a szüntelen változás. Amit tegnap még megdönthetetlen igazságnak hittünk, azt ma már kétkedve vizsgálgatjuk, holnapra pedig talán épp az ellenkezője nyer bizonyítást. Az egészségről és a tökéletes étrendekről alkotott elképzeléseink is folyamatosan változnak. Az 1980-as évek sztárja az alacsony zsírtartalmú étrend volt. 1990-ben a szénhidrátmentesség hódított, majd a 2000-es évek egészen…

Minden háziasszony jól tudja, hogy maradék nélkül főzni szinte lehetetlen. Az ember hiába igyekszik pontosan annyit készíteni, amennyire a családnak szüksége van, mindig marad egy-két kanálnyi krumplipüré, egy kis szikkadt piskóta, vagy éppen száraz kenyér. A mai árak és viszonyok között nem jó szívvel dobja ki ezeket az ember, de akkor mihez kezdjünk velük? Az…

Vannak, akik a konyha közelébe sem mernek menni, és még a tojásrántotta készítését is kihívásként élik meg, míg mások otthonosan mozognak a főzés világában, és rendszeresen izgalmas új receptekkel próbálkoznak. Mindkét tábor jár időnként úgy, hogy valami nem sikerül. Egy gyakorlott szakács is odaégetheti a húst, kifuttathatja a tészta levét, elsózhatja a levest. De vajon…

Mivel fizethet?