Blog

Szűrők
fitness-es-alakbarat

Naponta jönnek szembe velünk a címben említett kifejezések: pékségben, konditerem hirdetéseiben, a vegyesbolt termékei között… Megszokottakká váltak, talán anélkül, hogy valóban tisztában lennénk a tartalmukkal, jelentésükkel. Mert mivel egyenlő az, hogy fitnesz? Nem mást takar a szó, mint azt, hogy fogyókúra? Esetleg a testépítő sportok egyike lenne? Mi az, ami alakbarát? Ami jólesik, ami jót…

csirkepaprikas-interfood

Nokedlivel, avagy galuskával: magyar étel. Minden benne van, amit a hagyományos magyar konyháról tudni vélünk: vöröshagyma, fokhagyma, fűszerpaprika, bors, paradicsom, zöldpaprika, tejföl és hús. Nem egyenlő azonban a csirkepörkölttel, ami tejföl nélkül készül. Nem is szívesen vesszük, ha tájékozatlan ember összekeveri a kettőt. A jó csirkepaprikás ismertetőjegye a sűrű, paprikás-tejfölös szaft, amelynek mindig elegendőnek kell…

egeszseges-farsang

Már jó ideje benne járunk az év (evés szempontjából) egyik legkellemesebb részében, a farsangban, de még előttünk áll bő két hét, amikor, remélhetőleg, számos meghívásnak kell eleget tennie, bálban mulatnia, vagy fesztiválon kóstolnia a hurkát, káposztát, fánkot… Vagy már sok a jóból, és kissé elnehezedett a nehéz farsangi lakomáktól? Már ételt is csak a fitness…

paradicsomleves-mozarellagolyokkal

A paradicsomlevesnek titka van. Annak kell lennie, hiszen hol akad ma Magyarországon olyan levesevő, aki ne szeretné. Kevés hozzávalóra és kevés tűzhely mellett töltött időre van szükség a tökéletes hatás eléréséhez, és a tányéron gőzölögve mindig a nosztalgia levegője lengi körül… Népszerűsége nem múlik, és akkor is biztosan számíthatunk rá, ha otthon van szükség egy…

vargabeles-interfood

Majdnem biztos, hogy a vargabéles nőnemű. Sőt, asszony. Múltja van, érett; hogy valódi értékeit megmutassa, elkészítéséhez időt igényel, és történelme során több megújulásra is képes volt anélkül, hogy a magyar asztalokon elfoglalt előkelő helyét elveszítette volna. Alkalmazkodik a kor gyorsuló igényeihez, de összekacsint a hozzáértőkkel is, akik tudják, milyen praktikák kellenek ahhoz, hogy a legjobb…

farsangi-asztal

Röviden szólva: minden és bármi, ami szem-szájnak ingere! Mert ennek a szezonnak legfőbb bölcsessége: „Inkább a has fakaggyon, mintsem az étel megmaraggyon!” Farsang idején, vízkereszttől hamvazószerdáig hagyományosan szinte minden az ételekről, az eszem-iszomról, a végtelen mulatságokról szól. Ha a kulináris élvezetek felől közelítünk a farsang böjtöt megelőző heteihez, a hagyományok és szokások végtelen bőségébe botlunk….

Mivel fizethet?