Blog

Szűrők

Ecetkalauz

Az ételecet igazi csodaszer, az egyik leghatékonyabb természetes vízkőoldó, kiváló segítőnk a konyha takarításában. Mindemellett számos étel nélkülözhetetlen összetevője, valamint főzelékek és saláták fontos kiegészítője. A tíz- és húszszázalékos ételecetet mindenki jól ismeri, előbbit inkább főzésre, míg utóbbit takarításra szokás használni. De mi a helyzet a borecettel, a balzsamecettel, az almaecettel vagy a rizsecettel? Utóbbiakat csak kevesen ismerik, ezért most az Interfood egy ecetbemutatót tart kedves olvasóinak. Tartson velünk, tanuljunk együtt!

Ételecet

Az ecet jellegzetes ízét és illatát az ecetsav adja, maró hatása miatt csak erősen hígítva fogyasztható. Különböző anyagok kettős fermentációjával állítják elő biológiai úton, majd ezt követően vizes oldatát palackozzák és forgalmazzák. Erőteljes savanyú íze miatt kiválóan alkalmas levesek, főzelékek és salátaöntetek ízesítésére, valamint zöldségek savanyítására.

Borecet

A mediterrán konyha alapvető összetevője a borecet, melyet borból állítanak elő. Íze és illata megőrzi a bor jellegzetes aromáját. A borecet jellegzetes illatán és ízén kívül tartalmazza a borban lévő értékes anyagokat is, ezért ha bortermelő vidékeken találkozunk borecettel, érdemes belőle beszerezni egy üveggel.

Balzsamecet

A balzsamecet előállítása igen összetett folyamat, ezt tartják az ecetek közül a legnemesebbnek. Csak bizonyos fajta szőlőből készült bor alkalmas a balzsamecet előállítására, és az sem mindegy, hogy milyen hordóban érlelik. Színe sötét színű, íze lágy, kissé édeskés. Saláták, húsok kiváló kiegészítője, édes íze miatt süteményekbe is szokták használni.

Almaecet

Az alma önmagában is igazi csodaszer, a belőle készült ecet pedig az egyik legegészségesebb ecetfajta, hiszen megőrzi az alma számos jótékony hatását. Az almaecetet almaborból készítik, színe sárgás, opálos, íze savanyú és kissé keserű. Az almaecet segíti az emésztést, erőteljes zsírégető hatása miatt pedig fogyókúrázóknak kifejezetten ajánlott a fogyasztása.

Rizsecet

Az ázsiai konyha gyakran használt alapanyaga a rizsecet, melyet fermentált rizsből készítenek. A rizsecet színe lehet fehér, fekete vagy barna, a hozzá használt rizs fajtájától függően. Mivel savtartalma alacsonyabb, így íze is lágyabb, egyszerre édes és sós.

 

Ha Ön is imád kísérletezni a konyhában, itt az idő beszerezni új ecetfajtákat és kipróbálni velük néhány finomságot. Ha viszont nem szeret a konyhában álldogálni egész nap, akkor is van megoldás, ételfutárunk ugyanis házhoz viszi ebédjét! Az Interfood finom ételekkel és megfizethető árakkal várja kedves megrendelőit!

Ez is érdekelheti

Török mogyoró

Megérkezett az ősz, és ha figyelmesek vagyunk sétáink során, nem csak gesztenyét és diót találhatunk a földön, de olykor egy-egy szem mogyoróterméshez is lehet szerencsénk. Igen ám, de melyik fajta mogyoróhoz? Földimogyoró, európai mogyoró, netán török mogyoró, csak hogy a legelterjedtebb fajtákat említsük. Az Interfood most a török mogyorót veszi górcső alá, ami sokak kedvenc…