Blog

Szűrők
tavaszi-rizotto

Sokszor, sok helyen elmondták már: a világ legsikeresebb, legtöbb nemzet asztalára adaptált konyha az olaszoké. Van egyáltalán sarka ennek a földgolyónak, ahol ne lehetne pizzát kapni? Ahol ne vehetnénk spagettit? Van ember, akinek ne ragyogna fel a tekintete, ha azt hallja: tiramisu…? Ráadásul ez a csak a jéghegy csúcsa! Ahogyan a nagy kiterjedésű országok gasztronómiája…

interfood-gyermekétkezés

Helyes étkezésre tanítani gyermekeinket a nevelés szerves része – jó esetben. Kellő tudatossággal és következetes odafigyeléssel már kisgyermekkorban megalapozhatóak a felnőtt kor szokásai. Jó, ha ez eszünkbe jut akkor is, ha a legegyszerűbben megoldható uzsonna hazafelé a büfésnél megvásárolt kürtős kalács lenne… És szülőként azt is érdemes tudatosítani, hogy az otthon kialakított jó szokások később…

aranygaluska

Már a nevében is az előkelő gazdagság mutatkozik: arany – nomen est omen. És eredetileg azért galuska, mert az ügyes háziasszonyok kanállal szaggatták ki a lágy tésztát (akárcsak a nokedlit), mielőtt a tepsibe kerültek volna a halmocskák. Az aranygaluska a tuti kelt tészta: dús és ellenállhatatlan. Talán nincs is olyan ember a földön, lény a…

HNCK1403

Naponta hallani újabb és újabb tuti biztos diétáról vagy fogyókúráról. Jönnek a tengeren túlról, a svájci hegyekből vagy a szomszédtól. Kiigazodni is nehéz köztük, ismerni valamennyit szinte lehetetlen – már ha érdemes ezekkel egyáltalán próbálkozni. Mert mintha a lényeg sikkadt volna el ebben a veszett nagy fogyókúrázásban: az egészség. Fogyókúrázni (már maga a szó sem…

children-1437353_960_720

Minden szülő tudja, mennyire fontos kérdés, hogy gyermeke hogyan táplálkozik. A megfelelő étkezési kultúra kialakítása nemcsak azért hangsúlyos, hogy a kicsi fogai ne potyogjanak ki ideje korán a sok édesség és üdítő miatt, hanem azért is, hogy megtanulja, az étkezés a mindennapok lényeges része, amely közösséget teremt, örömöt ad, és, ha megfelelő kereteket teremtünk hozzá,…

Interfood-tejberizs

Azt mondom: arroz con leche (spanyolul), sütlac (törökül), riisipuuro (finnül), ris a la Malte (svédül). Azt mondom fogyasztják Északtól (Skandinávia) Délig (mediterrán vidékek), Kelettől (India) Nyugatig (USA). Azt mondom lehet reggeli, tízórai, ebéd vagy uzsonna. Gyereknek vagy felnőttnek, akár hidegen, akár melegen… Miről is beszélek? Természetesen a világ egyik legelterjedtebb és legegyszerűbb finomságáról, a tejberizsről!…

Mivel fizethet?