Blog

Szűrők

Rózsaszín csoki, az új őrület

Minden évnek megvannak a nagy felfedezései, nincs ez másképp az ételek világában sem. Az idei év sztárja, bár 2017-ben látta meg a napvilágot, csak mostanra tudott akkora hírnévre szert tenni, hogy a hazai gasztronómia is felfigyeljen rá. Ez a ruby csokoládé, azaz a rózsaszín csoki. Kellemes pasztelles rózsaszín árnyalatban pompázik, ami már önmagában vonzóvá teszi. Mindezt egy enyhén gyümölcsös íz koronázza meg, többek között ettől olyan különleges. Az Interfood ezen a héten a csokiimádók kedvében jár, és bemutatja kedves olvasóinak a ruby csokoládét.

Három plusz egy

Tejcsokoládé, fekete csokoládé, fehér csokoládé – nagyon hosszú időn át ez volt a három nagy csokoládécsoport. 2017-ben Shanghajban hosszas kísérletezgetés után bemutatták a negyedik fajtát, a ruby csokoládét, ezzel egy teljesen új csoportot hozva létre. Hazánkba csak egy évvel később jutott el, és még mindig sokan vannak, akik soha nem hallottak róla. De mitől olyan különleges?

Különleges kakaóbab

Ennek az érdekes, rózsaszínű csokinak a feltalálása egy hosszú folyamat eredménye, a gyártó ugyanis éveken át próbálkozott valami újdonság létrehozásával. Végül egy speciális, szintén ruby elnevezésű kakaóbab hozta meg az áttörést, amelynek a színe genetikai módosítás nélkül, eredetileg is rózsaszín. Ennek a különleges kakaóbabnak a feldolgozási folyamata hétpecsétes titok, ugyanis a gyártó meg akarja őrizni monopolhelyzetet.

Különleges ízvilág

A ruby kakaóbab különlegessége nem csak egyedi színe, hanem egyedi ízvilága is. A hagyományos kakaóbabbal ellentétben a ruby rendelkezik egy enyhén gyümölcsös aromával, mely leginkább a bogyós gyümölcsökre emlékeztet. Hosszú kísérletezés eredményeképpen tudták csak elérni, hogy a babok feldolgozás után is megőrizzék ízüket és színüket, így színezék hozzáadása nélkül tudnak előállítani természetes rózsaszín árnyalatú csokit. De senkit ne tévesszen meg a szín – ruby csokoládé kakaótartalma meglehetősen nagy, pontosan 47,3%.

Aki szereti az extravagáns ételeket, aki otthon van a desszertkészítésben, és aki úgy imádja a csokit, mint Gombóc Artúr, annak feltétlenül ajánlott megkóstolni ezt az érdekes új csokikülönlegességet. Akik viszont inkább a másnapi és a jövő heti ebéden gondolkodnak, azoknak az Interfood nyújt segítő kezet. Ön megrendeli ételét, mi pedig megfőzzük és házhoz szállítjuk, így megspórolhatja az időt és a főzéssel járó terheket!

Ez is érdekelheti

kínai ételek

Kína étkezési kultúrája

Európai ember számára nem igen létezik egzotikusabb vidék, mint Kína, ahol egy teljesen más kultúra szokásaival találjuk szembe magunkat, és ahol óvatosnak kell lenni, amikor ételt rendelünk magunknak egy helyi étteremben, hiszen könnyedén érthetnek minket megrázó meglepetések. Az Interfood ezen a héten Kína izgalmas világába kalauzolja kedves olvasóit, tartson velünk, ismerjük meg együtt ennek a…