Blog

Szűrők

Hogyan ne rontsuk el?

Vannak, akik a konyha közelébe sem mernek menni, és még a tojásrántotta készítését is kihívásként élik meg, míg mások otthonosan mozognak a főzés világában, és rendszeresen izgalmas új receptekkel próbálkoznak. Mindkét tábor jár időnként úgy, hogy valami nem sikerül. Egy gyakorlott szakács is odaégetheti a húst, kifuttathatja a tészta levét, elsózhatja a levest. De vajon milyen ételeket szokás a leggyakrabban elrontani? Ennek járt most utána az Interfood – tartson velünk, tanuljunk együtt mások kárán!

Szétfőtt tészta

Az olaszok szerint a tészta csakis úgy képzelhető el, ha al dente van elkészítve, minden más igazi szentségtörés. Az al dente annyit tesz, hogy „fogkemény”, azaz a tészta legbelseje egy kissé roppanós. Kétségkívül így a legjobb enni a tésztát, mégis nagyon gyakori, hogy túlfőzzük. Ennek az az oka, hogy nem akkor tesszük bele a tésztát a vízbe, amikor már bugyogva forr, és nem mérjük az időt. A csomagoláson feltüntetett főzési idő pedig nagy segítség lehet, érdemes figyelni rá.

Odaégett, mászkos rizs

Az enyhén pirított ízű, pergős rizsből nagyszerű köret készíthető. Ám ezt nem is olyan könnyű előállítani, a konyhában kevésbé járatosak gyakran elrontják. Az első hibalehetőség, hogy kevés a zsiradék a rizsen, így nem tud pirulni, csak odaégni. A másik gyakori hiba, hogy nem kevergetjük elég sűrűn, így szinte másodpercek alatt odakap a rizs az edény falához. Ha azonban voltunk olyan ügyesek, hogy mindezt elkerüljük, akkor még mindig ott a veszély, hogy túl sok vízzel öntjük fel, így a felesleges víz nem tud főzés közben elpárologni, ettől pedig a rizs ragacsos marad.

Szétfolyt rántott sajt

Rántott sajtot készíteni nem egyszerű dolog. Sajnos az esetek többségében sülés közben kifolyik a sajt a panírból, ami nem túl esztétikus látvány. Sokan esküsznek a duplán panírozás módszerére, ami valóban jó megoldás lehet, de még ez sem vezet minden esetben kitűnő eredményhez. Fontos a sajt fajtája és minősége is, érdemes ezekre is odafigyelni.

Csomós főzelék

A hagyományos főzelékek elengedhetetlen összetevője a lisztes rántás. Rántást készíteni nem egy nagy feladat, mégis könnyű elrontani. Kezdők gyakran esnek abba a hibába, hogy a forró rántást azonnal felengedik vízzel, így az rögtön becsomósodik. A még forró rántást ugyanis érdemes levenni a tűzről, majd egy kicsit félretenni, hogy tudjon hűlni, és csak langyos állapotában szabad felönteni a vízzel. Így lesz az eredmény szép, sima rántás.

 

Ha Önnek is vannak rossz élményei, vagy nem mindig úgy sikerül az étel, ahogyan azt eltervezte, esetleg még az idő is szorítja, bízza a főzést az Interfoodra! Tapasztalt szakácsaink minden nap kiváló minőségű ételeket készítenek. Gazdag kínálatunkból kiválaszthatja kedvenceit, futárunk pedig házhoz viszi megrendelését!

Ez is érdekelheti

Csülök pékné módra, hagymás tört zeller

Sokan azt gondolják, hogy ez egy klasszikus magyar étel, igazi hungarikum, amelyet kis hazánkban találták fel, és biztosan valamilyen kenyértésztában sült sertéshúsról lehet szó. Az igazság azonban az, hogy ennek az ízletes ételnek semmi köze a kenyérhez, és nem is Magyarországról származik, hanem meglepő módon Franciaországból. Azért meglepő, mert a franciákat többnyire úgy képzeljük el,…