Blog

Szűrők

Hogyan ne rontsuk el?

Vannak, akik a konyha közelébe sem mernek menni, és még a tojásrántotta készítését is kihívásként élik meg, míg mások otthonosan mozognak a főzés világában, és rendszeresen izgalmas új receptekkel próbálkoznak. Mindkét tábor jár időnként úgy, hogy valami nem sikerül. Egy gyakorlott szakács is odaégetheti a húst, kifuttathatja a tészta levét, elsózhatja a levest. De vajon milyen ételeket szokás a leggyakrabban elrontani? Ennek járt most utána az Interfood – tartson velünk, tanuljunk együtt mások kárán!

Szétfőtt tészta

Az olaszok szerint a tészta csakis úgy képzelhető el, ha al dente van elkészítve, minden más igazi szentségtörés. Az al dente annyit tesz, hogy „fogkemény”, azaz a tészta legbelseje egy kissé roppanós. Kétségkívül így a legjobb enni a tésztát, mégis nagyon gyakori, hogy túlfőzzük. Ennek az az oka, hogy nem akkor tesszük bele a tésztát a vízbe, amikor már bugyogva forr, és nem mérjük az időt. A csomagoláson feltüntetett főzési idő pedig nagy segítség lehet, érdemes figyelni rá.

Odaégett, mászkos rizs

Az enyhén pirított ízű, pergős rizsből nagyszerű köret készíthető. Ám ezt nem is olyan könnyű előállítani, a konyhában kevésbé járatosak gyakran elrontják. Az első hibalehetőség, hogy kevés a zsiradék a rizsen, így nem tud pirulni, csak odaégni. A másik gyakori hiba, hogy nem kevergetjük elég sűrűn, így szinte másodpercek alatt odakap a rizs az edény falához. Ha azonban voltunk olyan ügyesek, hogy mindezt elkerüljük, akkor még mindig ott a veszély, hogy túl sok vízzel öntjük fel, így a felesleges víz nem tud főzés közben elpárologni, ettől pedig a rizs ragacsos marad.

Szétfolyt rántott sajt

Rántott sajtot készíteni nem egyszerű dolog. Sajnos az esetek többségében sülés közben kifolyik a sajt a panírból, ami nem túl esztétikus látvány. Sokan esküsznek a duplán panírozás módszerére, ami valóban jó megoldás lehet, de még ez sem vezet minden esetben kitűnő eredményhez. Fontos a sajt fajtája és minősége is, érdemes ezekre is odafigyelni.

Csomós főzelék

A hagyományos főzelékek elengedhetetlen összetevője a lisztes rántás. Rántást készíteni nem egy nagy feladat, mégis könnyű elrontani. Kezdők gyakran esnek abba a hibába, hogy a forró rántást azonnal felengedik vízzel, így az rögtön becsomósodik. A még forró rántást ugyanis érdemes levenni a tűzről, majd egy kicsit félretenni, hogy tudjon hűlni, és csak langyos állapotában szabad felönteni a vízzel. Így lesz az eredmény szép, sima rántás.

 

Ha Önnek is vannak rossz élményei, vagy nem mindig úgy sikerül az étel, ahogyan azt eltervezte, esetleg még az idő is szorítja, bízza a főzést az Interfoodra! Tapasztalt szakácsaink minden nap kiváló minőségű ételeket készítenek. Gazdag kínálatunkból kiválaszthatja kedvenceit, futárunk pedig házhoz viszi megrendelését!

Ez is érdekelheti

Kedvenc nasink, a sós ropi

Gondolta volna, hogy a hagyományos sós ropi egyike a világ legegészségtelenebbnek tartott ételeinek? Meglepő állítás, hiszen a sós ropi az egyik legnépszerűbb és legalapvetőbb nasink, ezt esszük, ha csak egy kicsit csipegetni szeretnénk valamit egy jó film nézése közben, de akkor is, ha éppen gyomorkímélő diétán vagyunk. A kisgyerekek hozzátáplálásában is kulcsszerepe van, hiszen az…