Blog

Szűrők

Így használd fel a maradékot

Minden háziasszony jól tudja, hogy maradék nélkül főzni szinte lehetetlen. Az ember hiába igyekszik pontosan annyit készíteni, amennyire a családnak szüksége van, mindig marad egy-két kanálnyi krumplipüré, egy kis szikkadt piskóta, vagy éppen száraz kenyér. A mai árak és viszonyok között nem jó szívvel dobja ki ezeket az ember, de akkor mihez kezdjünk velük? Az Interfood most a fenntarthatóság, a tudatosság és a spórolás jegyében igyekszik néhány szuper maradékmentő ötletet adni kedves olvasóinak.

Szikkadt kenyér

A szikkadt kenyér kiváló fasírt alapanyag. Nem csak a hagyományos húsos fasírt esetében hasznos, ugyanolyan jól illik a zöldséges fasírtokba, mint a cukkini-, brokkoli- vagy éppen karfiolfasírt. Ezenkívül az olaszok nagy kedvence, a kenyérsaláta is igazi száraz kenyérmentő fogás.

Krumplipüré

A krumplis pogácsákhoz törött krumplit szokás használni, de teljesen jól működnek egy kis maradék krumplipürével is. Ha valami gyorsabb megoldást szeretnénk, tojással és liszttel kis krumplis lepények készíthetőek, melyeket forró olajban érdemes kisütni.

Maradék nyers zöldségdarabok

Kicsit sok lett a leveszöldség? Elkerülhetetlen, hogy időnként egy-egy darab répa, cukkini, karalábé, káposzta ki ne maradjon. Ilyenkor nem érdemes minden áron beletenni őket a levesbe, főleg ha már előre látjuk, hogy a végeredmény túl sok lesz. Inkább szeljük őket vékony csíkokra, pároljuk meg olajon egy kis sóval, borssal, és keverjük össze tésztával vagy rizzsel. Egészséges és változatos főfogás készíthető így belőlük.

Piskóta

A piskóta a legalapvetőbb hazai sütemény, de nagy hátránya, hogy nagyon gyorsan kiszárad. Ilyenkor gazdagíthatjuk egy kis öntettel, de az is jó megoldás, ha pohárkrémbe tesszük. Némi piskóta alulra, majd gyümölcs, végül pedig valami finom krém, és máris nagyszerű desszerttel várhatjuk a vendégeket.

Sült hús

A sültekről sokan nem is gondolnák, hogy nagyon finomak egy egyszerű zöldséglevesbe téve. Amikor már készre főtt a levesünk, tegyük bele az apróra vágott sült húst, és forraljuk fel vele. Finom és gazdag leves készíthető így percek alatt.

 

Reméljük, sikerült használható ötleteket adnunk a maradékmentésre, ezzel is segítve a tudatos főzést és a fenntartható életvitelt. Ha viszont a főzés nem az Ön terepe, vagy csak nincs rá ideje, érdemes finom ételeket házhoz rendelnie. Az Interfoodnál finom ételek és elérhető árak várják – velünk könnyebb spórolni!

Ez is érdekelheti

saláta centrifuga

Hasznos konyhai fortélyok

A főzés tudománya egy élethosszig tartó tanulási folyamat, hiába van ezeréves gyakorlatunk, hiába főzünk maguknak minden egyes nap, mindig bukkannak fel újabb alapanyagok, új receptek, amiket még nem próbáltunk. Sosem lehet eleget tudni, hiszen számos olyan praktika létezik, ami nagyban megkönnyíti az ember dolgát, és aminek segítségével könnyedén megszabadulhatunk a bosszantó konyhai nehézségektől. Az Interfood…