Blog

Szűrők
együtt a tűz körül

Előző cikkünkben már beszéltünk a családi tűzgyújtás előnyeiről, most következzen néhány praktikus tanács a kivitelezéséhez. Nem kell ahhoz Bear Gryllsnek lennünk, hogy neki merjünk fogni, még csak nem is kell lezuhannunk egy lakatlan szigeten. Mint mindennek, ennek is megvan a technikája és az apró fortélyai, amikre oda kell figyelni. A tűzrakásnál mindig gúla alakot kell…

szárnyas rakott zöldbab

A rakott ételeknek komoly hagyománya van Magyarországon, jellegzetes menzai és otthoni ételek, a legtöbb háziasszony rendszeresen készíti őket. Nagy előnyük, hogy kiadósak, így laktató egytálétel készíthető viszonylag kevés hozzávalóból. Időtakarékosnak ugyan nem mondhatóak, mert minden összetevőt előre el kell készíteni, és utána még a sütési idővel is számolnunk kell, de megéri nekifogni, az ízükkel ugyanis…

kuszkusz-salata-sult-csirkecombbal

Első ránézésre a kuszkusz gabonafélének tűnik, amit a rizshez hasonlóan bő vízben kell megfőzni. Valójában azonban egy különleges tésztaféle, amely a berberektől származik, és csak néhány évvel ezelőtt jutott el Magyarországra. Eredetileg durumbúzát használtak hozzá, az előre meggőzölt durumbúza-darát kézzel pici gombócokká gömbölyítették, majd lisztben megforgatták, és szétterítve szárították. Mára kissé átalakult ez az elkészítési…

Együtt a tűz körül

A nyár számos közös családi programot kínál, kirándulások, külföldi és belföldi nyaralások, fesztiválok sokaságából válogathatunk, ha el szeretnénk menni szeretteinkkel egy kicsit kikapcsolódni. Vannak helyzetek, amikor nincs hosszú utazásokra lehetőségünk, ilyenkor sem kell azonban feladni a családunkkal töltött minőségi időt, a közös élményt. Egy biciklitúra, egy hosszú séta, egy fagyizás, esetleg egy tábortűz-gyújtás nagyszerű élmény…

csokis-marlenka

Örmény eredetű, dióval szórt karamellás, mézes-krémes tömény desszertcsoda, ami nem tartalmaz tartósítószert és mesterséges színezéket. Az eredeti változat Csehországban készül kizárólag magas minőségű alapanyagok felhasználásával, és manapság már megtalálható a legtöbb kávézóban és cukrászdában. Mi az? Hát a Marlenka! Nagyon izgalmas sütemény mind az eredetét, mind a mai elkészítési módjait tekintve. Igazán romantikus a történet,…

cezar-salata-tonhallal

Egy műveltségi vetélkedő százezreket érő kérdése lehetne, hogy vajon evett-e Julius Caesar cézár salátát? A helyes válasz az, hogy nem, akkoriban ugyanis még nem létezett ez a napijainkban népszerű salátaféleség. A római kori lakomák fenségesek és fényűzőek voltak, igaz gasztronómiai különlegességekkel, mint például a Julius Ceasar féle árpakása, a kappan és jérce mogyorós bundában vagy…

Mivel fizethet?